Vannak köztetek, akik sok gyereket szeretnének?
Sziasztok! Én egy 25 éves fiú vagyok. Egyetemi tanulmányaim vége felé járok. Munkába állásomat követően természetesen szeretnék családot alapítani, szép nagy családot. Én a magam részéről 4 gyereket tartok ideálisnak. Tudom, hogy manapság nem könnyű egy ilyen szép nagy családot összehozni, én azért mégis erre vágyok. Én így érezném magam igazán boldognak. Szinte minden felmérésben azt olvasom, hogy a Magyar fiatalok sokkal több gyereket terveznek (több gyerekre vágynak), mint ahány végül megszületik. Ennek persze rengeteg különböző oka van.
Engem az érdekelne, hogy a fiatal felnőtt korú lányok mennyire tartják fontosnak a gyerekeket az életükben, illetve szeretnének-e akár egy nagycsaládban élni?
Válaszaitokat előre is köszönöm. :-)
20 évesen 4 gyermeket terveztünk, egyelőre egy valósult meg belőle. Szép dolog a sok gyermek, de jó sok munka is van ám velük, és sok férfi ezek javát a nőkre hárítja (nem célzásként mondom neked).
Szóval ha sokat és szívesen segítenél 4 gyermek körül, csak akkor vágj bele, vagy akkor, ha a leendő feleséged / párod nagyon-nagyon élvezi a sok gyermek gondozását-nevelését, és nem érzi ezt részéről áldozatnak.
Vannak nehéz esetek a gyerekek között is, kötélideg kell pl. ahhoz, amikor egy gyermek egész éjjel sír szinte különböző okokból(van ilyen). A fogzás, hasfájás is megterhelő időszakok. Ezeket mind kalkuláld bele, mert attól, hogy a szomszéd kisbabája - vagy a saját kishúgod pl. - egy kis angyalka, nem jelenti azt, hogy a saját gyermeked is az lesz :D
Nagy családból származol amúgy?
Mi is legalább hármat, de inkább 4-et, 5-öt tervezünk. Az első novemberben születik, de nagyon jól viselem a terhességet, szóval ha a szülés nem lesz hatalmas trauma, akkor azt hiszem, nem is lesz, ami megállítson ebben. :)
26N, a férjem 37 éves :)
Épp most olvastam egy cikket, eléggé elgondolkodtató..egy nagytestvér nézőpontjából (csak egy pár sort idéznék tőle, nem elrettentés -, inkább elgondolkodásképpen):
"Hát, én pont ilyen bébiszitternek nézett nagytesó vagyok..
3-an vagyunk testvérek, utánam 8 és 12 évvel jöttek a tesók...MINDIG rám voltak nyomva, babakorukban bébiszitteltem iskola után lefektetésig..., nagyon szeretem őket...De a szüleinkre nagyon haragszom, mert azért benne van az is ebben a szép nagycsaládosdiban, hogy nekem nem volt rendes gyerekkorom, kiskamaszkorom, nem volt kamaszkorom....Szóval van abban azért valami, hogy ne a nagytesónak tessék szülni, jó???"
Hát velem az a helyzet, hogy nekem csak 1 testvérem van, szóval én nem egy nagycsaládban nőttem fel. Ráadásul a bátyám is 13 évvel idősebb nálam (neki már van saját családja), elég ritkán találkozunk, sokszor magányosnak érzem magam. Többek közt ezért is vágyom szép nagy családra.
Továbbá, én a magam részéről nagyon jó dolognak tartom, hogy a Magyar kormány a családtámogatásra helyezte a hangsúlyt. Nagyon hasznosnak találom a CSOK-ot és a Családi adókedvezményt is, de fontos lenne, hogy sokkal több Családbarát munkahely legyen, több részmunkaidős állással, távmunkával, otthoni munkavégzés lehetőségével. És mivel jelenleg egyetemista vagyok, szerintem a Családbarát felsőoktatás megteremtése is nélkülözhetetlen lenne. Nagy segítség lenne rengeteg Magyar fiatal Nő és Férfi számára is a munka és a család hatékony egyesítésére vonatkozóan. :-)
En elore nem dontom el. Hogy miert? Mert a gyerekneveles olyan, amit menet kozben tanulsz es tapasztalsz, a sajat hataraidat es korlataidat.
Sajnos ezzel sokan nincsenek tisztaban, szulik sorban a 3-4-5. gyerkocot mert nagy csalad meg kis korkulonbseg, aztan nem birjak idegileg vagy/es anyagilag. Ez pedig borzaszto. Naponta panaszkodnak itt anyukak tucatjai (ki kerdesben, ki valaszban), hogy nem birja a 3 eves + 2 eves dackorszakos + 5 honapos kisbaba mellett....ez az amikor tovabb nyujtozkodott valaki, mint a takaroja er. Ez nem jo neki, a ferjnek, a gyerekeknek (mert igenis erzik). Akkor miert kellett? Miert volt jo? Mert eltervezte mint egy lakberendezo projektet vagy uj frizurat es megvalositotta?
Jo lenne ha az emberek esszel, meggondoltan vallalnanak gyereket. Persze van, aki 4-et is szuper energiaval nevel, ok jol dontottek, nekik valo! De szomoru amikor olyanok irnak ide akik panaszkodnak hogy nem birnak kettovel de par kommenttel kesobb kiderul hogy honapokin belul erkezik a harmadik, vagy ami meg nagyobb ostobasag: itt szavaztatjak meg hogy a valaszolok mit tanacsolnak, vallaljanak-e meg egyet?! Ha' persze, meg harmat, es kesz az idegroncs csalad.
Szoval NEM tervezek gyerekszamot. A jo es boldog csaladi elet MINOSEG, nem pedig MENNYISEG kerdese. Mint minden mas az eletben. Tok jo lenne megtanulni mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!