Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyedbe szülök mennyi lesz a...

Gyedbe szülök mennyi lesz a tgyásom gyedem? Többi lent.

Figyelt kérdés

Sziasztok!

2008tól vesz terhesség miatt táppénzen voltam,majd szültem.Az akkori B 165ezer volt.Idén szeptemberig lennék gyeden,de kislányom most május 31re várom.2verziót is hallottam miszerint mivel nincs 180ledolgozott napom,így a 165ezer után kapom a tgyást,azaz110+az adójóváírás,illetve a másik verzió hogy a minimálbér 2szeresének a 70%át kapom majd+adójóváírás..Valaki megtudná mondani melyik vonatkozik rám hisz más atörvény a május 1után szülőknél,illetve konkrét adatokat írni,a tgyásra gyedre jelen esetemben.

Várom a választ!

Köszönöm!

2010. máj. 25. 12:52
 1/5 anonim ***** válasza:
Jóban vagy a munkáltatóddal? Mert ha igen, kérd meg őket, hogy csináljanak próbabérszámfejtést, vagy mondják meg, hogy mennyi lesz, mivel 100 %-ban csak ők tudják! Egyébként a 180 (új törvény szerint 365) nap ledolgozott napod megvan, mivel a gyed beleszámít, ha folyamatos jogviszonyod van, tehát nem szűnt meg a cég, a szerződésed, stb. Ahogy én értelmeztem a jogszabályt, ha gyed alatt szülsz, akkor a következő gyeded alapja ugyanaz, mint az első gyereknél, így a gyed összege is ugyanannyi lesz! A tgyásban nem vagyok biztos, arról nem írnék butaságot!
2010. máj. 25. 12:57
 2/5 anonim ***** válasza:
Ha nem volt 180 bérezett napod, akkor sajnos csak a minimálbér kétszeresének 70%-át kapod tgyásként. A törvény ilyen esetekben nagyon egyértelmű, korlátlan tgyás annak jár, akinek volt egészségbiztosítási járulékot megalapozó jövedelme. Ha ilyen nem volt (sem a táppénz, sem a tgyás, sem a gyed nem ilyen), akkor sajnos a tgyás felső korlátja az, amit írtam.
2010. máj. 25. 13:03
 3/5 A kérdező kommentje:

Akkor ha jól értem a tgyásom: minbér 70ezer*2 és annak a 70%a azaz 140ezer 70%a lesz a pénzem,ami 98ezer ft,ehhez még hozzá jön az adójóváírás?vagy az majd csak a gyednél fog járni újra??

Köszönöm a választ!

2010. máj. 25. 13:51
 4/5 anonim ***** válasza:
A tgyásod bruttó 102900Ft lesz. Ebből lejön az adó, ami 17%, és kapod az adójóváírást, így kézbe 95000 Körül lesz a tgyás-od.
2010. máj. 25. 14:56
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget!
2010. máj. 25. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!