Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 2. babót gyedbe szülöm, van...

2. babót gyedbe szülöm, van follyamatos munkaviszonyom. Mennyi lesz a tgyásom? Ha B165000 volt a pénzem? Köszi

Figyelt kérdés
2010. máj. 14. 07:50
 1/5 anonim ***** válasza:
102900 bruttó lesz a tgyásod. Ebből le kell vonni a szja előleget, ami 17%, tehát kézbe kb. 85-86000Ft-ot kapsz. A tgyás ugyan a fizetésed 70%-a, de tekintettel arra, hogy a második baba előtt nincs 180 bérezett napod, így a tgyás is maximált, legfeljebb a minimálbér kétszeresének 70%-a lehet.
2010. máj. 14. 08:08
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válszod!
2010. máj. 14. 10:07
 3/5 anonim ***** válasza:
Nincs mit, csak lemaradt, hogy igényeld az adójóváírást, az megdobja ezt az összeget 10-11000Ft-al:)
2010. máj. 14. 10:17
 4/5 anonim ***** válasza:
Szerintem az előző válaszoló rosszul tudja. Én is voltam ebben a cipőben. A TGYÁS-odat a LEGUTÓBBI bejelentett jövedelmed után számítják és szorozzák fel. Nem munkaviszonyodnak, hanem folyamatos TB jogviszonyodnak kell lennie, amit a GYED megad. Úgyhogy nem a minimál kétszeresét, hanem a 165e 70%-át kapod, ebből vonódnak majd a járulékok.
2010. máj. 21. 09:37
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem én tudom rosszul, hanem te, abban igazad van, hogy a jövedelem 70%-a a tgyás, de nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy ő gyed alatt szül, vagyis nem lesz 180 bérezett napja! És ilyen esetben a tgyás maximum a minimálbér kétszeresének 70%-a lehet, bértől függetlenül! És a tgyás-ból nem vonnak járulékokat, ezt sem tudod jól, mert csak és kizárólag szja előleget vonnak belőle. Ha nekem esetleg nem hisztek, az eb ellátásokról szóló törvényben pontosan le van írva.
2010. máj. 21. 10:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!