Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Keresztelője lesz a lánykáimna...

Keresztelője lesz a lánykáimnak. Adnátok tanácsot?

Figyelt kérdés

Először is arra lennék kiváncsi,hogy most akkor hogy is van ez?Kell a papnak fizetni vagy sem?Illik megkérdezni mennyit?Nekem ez olyan kellemetlen egy paptól ilyet kérdezni,de már több helyről hallottam,hogy fizetni kell a keresztelőért...

A másik dolog amiben a segítségeteket szeretném kérni,hogy a gyereknek teljesen fehér ruhában kell lennie,vagy nem baj mondjuk ha a fehér ruháján a kardigán rózsaszín!?

2010. máj. 24. 21:51
 1/4 anonim ***** válasza:
Szia!Hogy kell-e fizetni, szerintem pap függő!Nálunk nem kellett fizetni tesóméknál kellett!Kislányomon rózsaszín ruha volt,semmi nem volt fehér rajta!Az a legtisztább, ha mindent megbeszélsz a keresztelő előtt a pappal!Mi mikor időpontot egyeztettünk akkor minden kérdésre választ kaptunk!
2010. máj. 24. 21:57
 2/4 anonim ***** válasza:

nekünk múlt hétvégén volt. én rákérdeztem a papnál hogy van-e dija azt mondta nincs persely van abba lehet tenni adományt. én úgy csináltam.

nekem nem fehér ruhában volt. olyan csinos ruhák vannak kislányoknak. nem muszáj fehérbe legyen

2010. máj. 25. 09:37
 3/4 anonim ***** válasza:

Szia.Ingyenes a szertartás,de mindenhol lehet adakozni.

Lányom fehér ruhában volt(esküdni is lehet másban,de pont ez jelképezi a tisztaságot,ártatlanságot).

2010. máj. 25. 11:34
 4/4 anonim ***** válasza:

Az én lányom egy fehér szoknyában volt.

A papot nem, hanem a presbitert kérdeztük ki,hogyan működik az egész, kell-e fizetni. Mi anno 5000 Ft-ot adtunk a papnak, vagyis azt a tanácsot kaptuk, hogy inkább tegyük a perselybe, és vittünk egy tortát a papnak.

2010. máj. 25. 13:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!