Van itt olyan baba akinek Pakson volt keresztelője? Vagy lesz esetleg októberben? Ha igen, mikor?
Szia! Pakson volt a keresztelőnk az Evangélikus templomban.
Írj konkrét kérdéseket, válaszolok.
köszönöm, hogy válaszoltál
Azt elfelejtettem, írni, hogy katolikusok vagyunk.
Igazából arra lennék kíváncsi, mennyi ideig tart. Mivel csak 3/4 11 kell mennünk, nem ciki-e csak úgy besétálni a mise közepén, mit csinál a pap, mennyi vizet önt a fejre,
Igazából az egész menete érdekel a keresztelőnek, a belépéstől kezdve.
Miben volt a babád? Meg van határozva nálatok, hogy miben viszed a babát?
Nincs meghatározva. Azt nem tudom, hogy a katolikusoknál milyen szigoruak az ilyesmiben. Fehér ruhácskában, harisnyával, meg egy kardigán. A templomban nincs túl meleg. A tisztelendő segített(mondta), hogy mikor menjünk előre a babával. Az eskü alatt mindegy ki fogja, csak a keresztvíz alá tartsa a keresztmama. Utánna van nálunk ilyen anyai áldás, akkor az anyuka fogja a babát.
Az Evangélikus templomban Istentisztelet közben van a keresztelő. Ha jól tudom, akkor a katolikusoknál a mise után van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!