Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyire gyakori, hogy egy...

Mennyire gyakori, hogy egy első babás anyuka nem stresszeli szét magát mindenen?

Figyelt kérdés

Alapvetően nagyon szorongó, stresszelős típus vagyok. 1-2 éven belül tervezünk belevágni a gyermekvállalásba, habár az anyai ösztönök még nem kerítettek a hatalmukba.

A kérdésem az lenne, hogy van-e egyáltalán esélyem arra, hogy ne készüljek ki az elején, mint a legtöbb kezdő anya?

Vagy ez elkerülhetetlen?

Jelenleg az aggaszt, hogy se én se a baba ne haljunk meg a terhesség és a szülés alatt/után.

Aki nyugodt tudott maradni, az legyen kedves megosztani hogyan csinálja és mi a titka ennek. Úgy érzem hogy jót tenne, ha meg tudnám őrizni a hidegvérem.

2017. aug. 13. 12:45
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Szia! En a legtöbb ido alatt bíztam a babában. Volt egy kicsit nehezebb időszakunk, de segített sokat a férjem és a család. (Szigorúan feküdnöm kellett kb. 8 hetet mert bevéreztem a második trimeszter végén.. Na gondolhatod.. Ott aztán lett volna időm hülyeségeken gondolkozni.. De nem tettem, vagy nem egyfolytaban.. Hanem, tovabbra is bíztam a babában, persze neha bőgtem meg kiborultam.) fontos egy jo orvos, fontos, hogy sose gondolj arra, hogy baj lesz. Ha mégis baj lenne akkor kell majd a jo orvos es a nyugalom.

Mi mar 36 hetesek vagyunk. En mar fel lábon is kihúzom, megbeszéltem a lanyunkkal, hogy bírja meg ki kicsit, magammal meg, hogy minden jo lesz. Ha elkezdek aggódni jon a férjem es jol kioszt.. Vagy anyukám oszt ki.. Esetleg az orvos. :)

2017. aug. 13. 13:36
 12/16 anonim ***** válasza:

Én nem vagyok paramami és nem is szorongtam,se nem stresszeltem!

Van a rokonságban gyerek de ők csak nem voltak velem napi 24 órában.na meg teljesen más.

Én már a kórházban simán gyorsan tisztába tettem,öltöztettem stb...

Sőt még a szülésnél sem ilyedtem meg h sürgősségi császár lesz.úgy vagyok vele felesleges parázni,valami csak lesz.persze ha probléma lenne a gyermekkel akkor máshogy állnék hozzá de az sem biztos!

2017. aug. 13. 14:02
 13/16 anonim ***** válasza:
12 válaszoló vagyok.még annyit kifelejtettem h sem a nővéreim sem édesanyám nem volt stresszes!
2017. aug. 13. 14:05
 14/16 anonim ***** válasza:
56%

Első gyerekes vagyok.

A fejemben egyértemű volt hogy nem lesz gond (nem akarok megsérteni olyanokat akikkel valamilyen baj történt). Nem is lett. Persze lehet csak szerencse.

Születés után minden új volt, de picit úgy éreztem túl lazák vagyunk..

Azóta is rugalmas az életünk, nincsen stresszelés, csak a szigorú alvás nyugalom miatt, hogy ha alszik, bizony tudjon aludni ne legyen kutya ugatás a feje felett.

Ha nem másokra figyeltek akkor ti sem paráztok majd talán. Ne olvass utána sztoriknak 😂 És a szülési komplikációkról se.. Csak hagyd hogy szeretetben átéljétek az egészet 

2017. aug. 13. 15:54
 15/16 anonim ***** válasza:
54%
Nem stresszeltem, 10 eve dolgozom csecsemoosztalyon.
2017. aug. 13. 16:06
 16/16 anonim ***** válasza:
Elsőt várom, lassan szülök. Csöppet sem félek a dologtól, nem is izgulok. Várom, de ennyi, nincs különösebb aggodalom. Felkészültem a rettentő fájdalmas és borzalmas szülésre, esetleges problémákra, amennyire lehet, depresszióra esetleg, fáradtságra, többet úgyse tehetek. Várom boldogan a babát.
2017. aug. 13. 21:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!