Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyi az esélye, hogy megbáno...

Mennyi az esélye, hogy megbánom, ha nem lesz gyermekem?

Figyelt kérdés

31 évesek vagyunk a férjemmel. Eddig mindketten úgy gondoltuk, hogy nem szeretnénk gyereket. Mindig arról beszélgettünk, hogy egyikünknek sem kell gyerek ahhoz, hogy teljesnek érezze az életét. Jól elvagyunk ketten, a munkánkkal, az életünk építésével, és az utazgatásokkal.

Aztán pár hónapja történt egy kis "baleset", és nagyon úgy tűnt terhes vagyok. Amíg a dokim szabin volt, addig 5 tesztet csináltam, amikből 2 is mutatott pozitívat. Rettenetesen megijedtem, bepánikoltam, hogy mi lesz ha valóban terhes vagyok, mert abortuszra nem lennék képes, de úgy gondoltam, gyereket szülni, és nevelni sem. Aztán jött az orvosi vizsgálat, kiderült, nincs terhesség. Furcsán éreztem magam a hír hallatán, azt hittem megkönnyebbülés lesz, ha azt mondja nem vagyok terhes. De még csak nem is volt őszinte az örömöm. Talán mintha picit csalódott lettem volna, vagy nem is tudom.

Azóta nagyon sokat gondolkodom, nem kellene-e mégis gyereket vállalnunk. Talán az is okozza ezeket a gondolatokat, hogy a baráti körünkben, sőt még a családban is sok baba született a nyáron.

Valahol ott van bennem az érzés, hogy talán nekünk is jó lenne, de ott az másik is ami, azt mondja, hogy ne. Sajnos nem is érzem magam elég komolynak, és elképzelni sem tudom magam anyaszerepben, és a férjemet sem apaként. Beszélnék vele is erről, de amíg azt sem tudom eldönteni én mit akarok, addig nem szeretnék előhozakodni a témával.

Kicsit mintha vágynék rá, hogy anya legyek, persze lehet ez nem több, mint hirtelen fellángolás. Tényleg nem tudom.

Nem vagyok normális, igaz?

2017. aug. 12. 12:54
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
82%
Ez majd öregkorodban duma nagyon szánalmas. Régen persze így volt, mert maximum egy faluval arrébb költöztek a gyerekek és akkor már sokat mondtam, arról nem beszélve, hogy a legtöbbször több generáció élt együtt így természetes volt, hogy a fiatal gondoskodott az idősről. Ma már szinte semmivel nem bonyolultabb elköltözni a világ másik felére, minta szomszéd faluba és sokan élnek is ezzel. Oda költöznek ahol munka van, ahol normálisan meg tudnak élni, és ez közel sem biztos, hogy a szülők 100km-es körzetében lesz.
2017. aug. 12. 14:21
 12/20 anonim ***** válasza:
23%
ha mar eldontotted, hogy nem kell gyerek, minek tetted fel a kerdest?
2017. aug. 12. 14:25
 13/20 A kérdező kommentje:
# 12-es, mert eddig azt hittem, eldöntöttem végérvényesen. De mint írtam is, felmerült bennem a " Mi lenne, ha mégis..." kérdés. Ez nem derült ki a kérdésemből?
2017. aug. 12. 14:30
 14/20 anonim ***** válasza:
44%
szerintem még néhány év, és meggondolod magad. sok ilyen nőt ismerek, aki azt mondta, hogy nekem aztán nem kell gyerek, aztán közeledve a 40hez érzi az ember, hogy ketyeg a biológiai órája, és meggondolja magát.
2017. aug. 12. 14:33
 15/20 anonim ***** válasza:
31%
de, a kerdesedbol ugy tunt, hogy vacillalsz, a valaszokbol meg az latszik, hogy nem.
2017. aug. 12. 14:45
 16/20 A kérdező kommentje:

64%-os, nézd, nem szeretnék ezen vitázni. Írtam, több az ellenérvem, mint ami mellette szól, és sosem terveztem, hogy gyereket szüljek. Egész idáig. De mivel mostanában egyre többször elgondolkodom rajta, úgy érzem, érdemes foglalkozni a kérdéssel.

Szívesen olvasom mások véleményét, tapasztalatait a témában.

2017. aug. 12. 15:00
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
32 éves vagyok, van egy 2 éves kisfiam. Sosem voltam anyatipus, nem tudtam elképzelni sem, de tudtam hogy a férjem szeretne és jó apa lesz. Amikor a kolleganőm terhes lett én is elkezdtem vágyni rá, főleg hogy láttam naponta ahogy nőtt a pocakja. Amikor belevágtunk a dologba is féltem még, aztán ahogy nőtt a pocakom egyre kevésbé féltem. Imádim a kisfiam amióta uh-n megláttam az arcát, most lassan jön a kistesó is pedig világéletembwn maximum egy gyerekben gondolkoztam. Most igy azt mondom nagyon bánnám ha nem lenne, bár ezt csak akkor fogod érezni ha lesz gyereked, mert afdig nem tudod miről mondasz le. De szerintem akinek nem lesz valamikor életében még minimum hiányolni fogja. Azóta azt gondolom, hogy a legjobb rolog a világon egy kisbaba, ahogy kihordod, látod felnőni, ahogy rádnevet, puszit ad, átölel. Ha most hiányérzeted van már szerintem ez csak rosszabb lesz.
2017. aug. 12. 15:28
 18/20 anonim ***** válasza:
Amúgy igaz hogy hiába idegesit más gyereke a sajátod teljesen más. Most sem vagyok oda meg vissza más gyerekétől, a legtöbb egyenesen nem szimpi, vagy közömbös. Nem vagyok játszótérre járó tipus sem, nem változtam meg, csak van egy gyerekem akit imádok.
2017. aug. 12. 21:18
 19/20 anonim ***** válasza:
Én mindig is vágytam gyerekre/gyerekekre, de nem sürgettem volna. 25 évesen azt mondták, hogy lombikkal lehet csak babám, ott hoztuk előre a tervet. Vagyis férjem rábeszélésére jött előrébb. Azóta 2 vetélés után itt az 5 hónapos kisfiam a karomban. Én még a terhesség alatt is azon gondolkoztam, hogy ekkora felelősséget, mint egy gyermek felnevelése, megéri -e vállalni? ??? Aztán a születése után elvitték tőlem a gyermekkórházba, és amikor 2 nap után megláttam, csak sírni tudtam a viszontlátástól. Ott jöttem rá, hogy ő hozzám tartozik, mindent megér. Azóta már képes hozzám bújni, simogatni, én meg már el is felejtettem, hogy egyáltalán gondolkodtam, hogy menni fog -e
2017. aug. 12. 21:46
 20/20 anonim ***** válasza:
En ismerek olyat, aki nem akart, mire eszhez kapott, mar nem lehetett neki. Megbanta, igen. De ezt mindenki maga dontse el. En a ferjemmel beszelnek rola elsosorban mindenkepp.
2017. aug. 12. 23:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!