Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mitol fugg, ha egy baba...

Mitol fugg, ha egy baba atalussza az ejszakat?

Figyelt kérdés
Hajnal 1-kor meg 4-kor kelt. Eszrevettem, hogy nem ehes volt csak szomjas ma mert a 150 mlt ketszerre ette meg. Nemregiben nagymamameknal aludt,azt meseltek,hogy fel 9kor lefektettek aludni es 4kor kelt. Valoszinuleg arra,hogy nagypapam kiment vecere. Utana horpasztott meg fel 9ig. Itthon legkesobb 7ig. Ez mitol fugg? Ok jobban kifarasztottak?
2017. aug. 12. 08:23
 1/8 anonim ***** válasza:

Az is lehet, van más a klíma! Sokszor befolyásolja az alvást ám a megfelelő hőmérséklet!

Számít még, hogy mikor evett és ivott utoljára, és mennyire zajos a környék, vannak-e itt vagy ott zavaró, hirtelen zajok.

2017. aug. 12. 09:21
 2/8 anonim ***** válasza:
Jó kérdés és nem tudok válaszolni. A fiam kb 10 hós korában aludtunk először máshol. Itthon 4-5 körül fent volt mindig és vissza se aludt. Anyósoméknál ugyanúgy kelt a megszokott időben de kb belealudt az evésbe és aludt 8-ig. Utána itthon meg minden ment tovább mintha semmi se történt volna. Nálunk ez az eset valószínű a meleg miatt volt mert a panel 30 fokos volt, anyósoméknál a családi házban meg volt 27. De azóta aludt ott nélkülünk is és mindig aludt 6-ig 7-ig itthon meg max 5-ig.
2017. aug. 12. 11:47
 3/8 anonim ***** válasza:
Az én szüleimnél is általában nagyobbat alszik a gyerekünk. Én a jobb levegőnek tudom be. (Ők falun laknak, mi városban.)
2017. aug. 12. 13:39
 4/8 A kérdező kommentje:
Mi egy erdo mellett elunk. Ok varosban. A varos 20 percre van tolunk. Itt nagyon jo a levego, sok idot toltunk kint, a nagy diofa alatt az arnyekban. Bent a panelban meg este se ereztem, hogy huvosebb lenne, itt kellemes levego jon be estenkent. Estere nyitom ki az ablakokat. Surgok-forgok a lanyom korul, tornazom, masszirozom, mondokazunk, enekelek neki. O is sokat "mozog". Setalunk is. Nem tudom, ebben a korban nem hiszem, hogy le lehet jobban farasztani. Az a fix, hogy fel 9-tol alszik hajnal 1-ig. Koran teszem le aludni? Mi 10-kor fekszunk. Olvastam Tracy Hogg konyveben, hogy etessem meg mielott elalszunk, de olyan jo ez a rutin. Igy van idonk egymasra is a ferjemmel. Es ugy csak 1.5 ora tellik el a ket etetes kozott. Tapszeres.
2017. aug. 12. 14:21
 5/8 anonim ***** válasza:
Kérdezd meg hogy mit csináltak, hogy visszaaludjon. Lehet, hogy ők oda sem mentek és hagyták a gyereket simán visszaaludni, mert látták, hogy nincs baja, te pedig odamész, csekkolod, altatgatod és ezzel pont az ellenkezőjét éred el annak amit szeretnél.
2017. aug. 12. 16:19
 6/8 A kérdező kommentje:
Nem szoktam altatgatni. Este fel 9-kor leteszem az agyaba es alszik 1-ig aztan felkel. Ki se veszem a kisagyabol, megetetem, visszaalszik es kel 4-kor valamikor 6-kor. Altalaban megeszi ejszaka is a 150 mlt de ma ketszerre ette meg utana gondoltam ra, hogy lehet, hogy szomjas volt. Vagy mivel cumival alszik el, lehet azt hianyolta. Vagy mar csak megszokasbol, mert mindig ugyanakkor ebred. Nem szoktam ringatni, hozzaszoktattam ahhoz, hogy este alvas van es egyedul kell elaludnia. Csak kivancsi voltam. Az ehseg kolti fel vagy a megszokas? Ha ma este csak cumit adok neki es visszaalszik, honnan tudom, hogy nem e a kaja kellett volna neki es visszaaludt ugy, hogy nem kapott enni? Hogy lehet kitapasztalni az ejszakai felkelesek okat?
2017. aug. 12. 16:51
 7/8 anonim ***** válasza:
Ha cumit adsz neki, de éhes volt, akkor utána kb óránként kel. Nekünk volt ilyen, egy időben a cumi miatt is ébredt, illetve éhség miatt is.
2017. aug. 12. 21:34
 8/8 anonim ***** válasza:

Nálunk akkor aludt hosszabbat a fiam, ha mozgalmasabb volt a nap - többet voltunk sétálni városban, vendégek vagy bármi. Illetve ha kimaradt egy délutáni alvása. Tegyük fel egy kutya felébresztette a 2 órás álmából és csak fél órát aludt..

Engem nem zavar ez, ő jobban tudja mikor akar elaludni és mikor kelne :) nem befolyásolom..

2017. aug. 12. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!