Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Fáradt, kisbabás anyukák...

Fáradt, kisbabás anyukák honnan vesztitek az erőt a takarításhoz?

Figyelt kérdés

5 hetes babám van, többször kel egy éjjel, szoptatom. Nagyfiam 3 éves. Mindig szalad a lakás a kicsi születése óta, sosem érem magam utol. Felkel a pici, mire elaltatom én is elálmosodom, vagy elfáradok, ha alszik szívem szerint pihenek. Ha mindketten alszanak, akkor is pihennék.

De most már azért jó lenne összekapnom magam :)

Ti hogyan veszitek rá magatok mikor húz az ágy és érzitek, hogy legjobb lenne ledőlni? Van valami bevált módszeretek idő/energiabeosztásra?

(A nagy még itthon van nyáron, még nincs ovi.)

2017. aug. 10. 15:24
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem még olyan pici baba elfogadható ha nem tipikus top a lakás főleg hogy ott van egy 3 éves is. Apróságokat csinálj nekem akarj egyszerre mindent.
2017. aug. 10. 15:30
 2/9 anonim ***** válasza:
9%
mi lesz később? amikor a kicsi is pakol ezerrel és napi egyszer alszik? És még azért a biztonság kedvéért éjjel is ébred párszor :)
2017. aug. 10. 15:35
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
5 hetes a pici, még a gyermekágyas időszakon sem vagy túl, nem baj, ha nem ragyog a lakás.
2017. aug. 10. 15:49
 4/9 anonim ***** válasza:
ismerős :) bár az én lányom még csak 4 hetes lesz és szintén van egy 3 éves fiam. de muszáj pakolnom, én igazából nem tudok nyugodtan pihenni ha nem csináltam meg a dolgomat. és most nem tip top takarításról csak alap rendről (mosogatás, mosás, teregetés, felseprés/porszívozás, felmosás). és rájöttem hogy muszáj mocorogni mikor alvás van.... tehát ha a pici alszik szánd rá magad egy fél órás melóra. amúgy én a melóból veszem az erőt :) ahogy rászántam magam a mosogatásra, azzal a lendülettel tiszta a pult és a tűzhely, felseprek, ha már a kezemben van megyek másik helységbe...stb. csak neki állni nehéz :)
2017. aug. 10. 16:50
 5/9 anonim ***** válasza:
71%
Akkor csinálom mikor apuka itthon van és lefoglalja a babát. Amúgy nem tudnám.
2017. aug. 10. 17:42
 6/9 anonim ***** válasza:
55%
Én ilyen melegben sehogy. Majd ha apuka hazaér és nagy nehezen sikerül elaltatni a picit. Amúgy magamrakötöm ha nem ragadunk össze a meleg miatt és a nagy alvásidejében takarítok, porszívózni bármikor kézzel lábbal (csak úgy altatási módszernek is) kaját én rendelek. 22 hós a nagy.
2017. aug. 10. 20:36
 7/9 anonim ***** válasza:
Lemaradt, hogy nekem is 5 hetes a kicsi. Segítség is akad néha, anyukám szokott jönni heti kb 2 alkalommal.
2017. aug. 10. 20:37
 8/9 anonim ***** válasza:

Nekünk most még egy 2 évesünk van, és mikor aludt folyton takarítottam, de már kezdtem túlzásba esni, férjem mindig mondta, hogy de minek?! Akkor pihenjek mikor tudok...szép lassan visszavettem, mert rájöttem, hogy felesleges.

Takarítok de mértékkel, ha lesz kistesó akkor meg nagyrészt ha apuka otthon lesz!

Szerintem semmi gond, gondolom nem az van hogy eszi a por a lakást!

Szerintem élvezd a munkád gyümölcsét! Ismeretlenül is gratulálok a babához (is)

2017. aug. 10. 23:31
 9/9 anonim ***** válasza:
Szia. En, ha nagyon faradt vagyok, csak a latvanyosabb munkakat csinalom meg: asztalrol elpakolni, pultrol elpakolni, elmosogatni, felseperni, felmosni, beagyazni. Ez a par tevekenyseg az, amit elvegzek es mintha tiszta lenne a lakas.
2017. aug. 11. 08:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!