120x60 centis ágyban mennyi idős koráig fért el kényelmesen a gyereked?
bölcsiben dolgozom, a fektetőink 130x60-70 cm körüliek. van a csoportomban 5 éves gyerkőc, még hason fekve is kényelmesen elfér rajta. (nem tudom, milyen pózban alszik a gyerkőc, ha "magzatpózban", akkor még sokáig elég lesz. ez a gyerkőc mozgásban sérült (amúgy 110cm magas, szülei is magasok, a saját és a gyerkőc adottságaitokat is vedd figyelembe), ezért nem nagyon mozog alvás közben).
én a helyedben egyébként inkább leesésgátlós ágyat vennék. a gyerek csak kicsi, nem h.lye (már bocsi) :D amit te elvársz tőle, azt fogja teljesíteni. meg kell tanulnia, hogy nem játékidő van, hanem alvás. a bölcsiben sem másznak le az ágyukról a gyerekek (a 14 hónapos sem), még ha felnőtt nincs is a csoportban (ők nem látnak, de figyeljük közben őket). nem tudom, hogy altatod őt ebéd után/este, de legyél ott vele, ha lejön az ágyról, elmondod, hogy most alvásidő van, nem játszat ilyenkor. visszateszed az ágyba. ezt annyiszor eljátszod vele, ahányszor kell. egy idő után ha rászólsz is tudni fogja és magától az ágyában marad. ismétléssel tanul a gyerkőc.
tegnap 16:47
Nem minden gyerek egyforma es en meg nem erzem ugy, hogy készen allna erre... Mikor beteszem az agyba egyedul elalszik, mert tudja, hogy ugyse tud kijonni... Pl mellettünk a nagyagyban nem tud elaludni mert egybol lemaszik és szalad jatszani. Pici baba mellett ehhez nem lesz erőnk, aludjon csak racsosban még egy ideig.
9 hós kislányom a 100x100-as járókájába költözött, mert sokat mocorog éjszaka és abban több a hely.
A 60x120-as ágy kb. 7-8 hónapos koráig volt elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!