Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tesóm születik, szeretném...

Tesóm születik, szeretném angolul tanítani születésétől kezdve, de hogyan?

Figyelt kérdés
Anyáék beleegyeztek, de a baj az, hogy angolul rajtam kívül senki se tud (négyen vagyunk). Nem tudom, hogy hogyan csináljam, mert csináltam egy próbát anyáékkal (megegyezéssel), de első órában kérték, hogy inkább ne beszéljek velük angolul, viszont kétlem, hogy úgy hatásos lenne, hogy csak a babával beszélek angolul miközben hallja, hogy anyáékkal meg rendesen magyarul beszélek. Szerintetek hogyan oldjam meg?
2017. aug. 6. 11:42
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
82%

A 8-as NEM ÍRT hülyeséget, a gyerek nem zavarodik össze, ha nemcsak egy nyelvet tanul születésétöl kezdve.

A legtöbb gyerek, akinek a szülei más-más anyanyelvüek, kezdettöl két nyelven nönek fel és mindkettöt tökéletesen meg tudják tanulni, és még véletlen sem keverik a kettöt. Söt több olyan helyzet is ismert, ahol a gyerek egyszerre három vagy négy nyelven nött fel (pl a nagyszülök is más anyanyelvüek), és ez sem akadályozta öket sem a nyelvek használatában, sem semmi egyébben.

Az egyetlen lényeges kikötés, hogy minden nyelvet CSAK olyan tanítson, akinek az az anyanyelve, mert csak akkor tanulja meg a gyerek hibátlanul.

A technikai megoldás meg az, hogy minden nyelvet egy-egy személyhez kössön a gyerek, az a személy csak azon a nyelven beszéljen a gyerekkel , viszont ö minden esetben, tehán ne váltogassa a gyerekkel szemben senki a használt nyelvet.

2017. aug. 6. 17:17
 12/20 anonim ***** válasza:
23%
Először magyarul tanuljon meg beszélni, ne zavard össze két nyelvvel. Semmi hátránya nem lesz abból, ha csak általános iskolában kezd el tanulni idegen nyelvet.
2017. aug. 6. 17:45
 13/20 anonim ***** válasza:
35%

11!

Ez arra a gyerekre vonatkozik, akinek a környezetében naponta, rendszeresen van jelen anyanyelvi beszélő, nem olyanra, akinek a tizenéves nővére kitalálta, hogy majd ő a magyar nyelvi oktatásban szerzett kétséges nyelvtudasaval áll neki nyelvet tanítani. Azt se felejtsük el, hogy ott, ahol a gyerek két különböző anyanyelvi beszelovel nő fel, a beszéd később jelenik meg.

2017. aug. 6. 18:05
 14/20 anonim ***** válasza:
13-as: én (11-es) is ezt írtam, arra a kommentre, hoyg a gyereket összezavarja, ha egyszerre több nyelvet tanul születése óta, és világosan benne volt a válaszmban, hogy csak anyanyelvi valaki taníthatja a nyelvet, más nem.
2017. aug. 6. 18:58
 15/20 anonim ***** válasza:
37%

12-es: "Először magyarul tanuljon meg beszélni, ne zavard össze két nyelvvel. Semmi hátránya nem lesz abból, ha csak általános iskolában kezd el tanulni idegen nyelvet."

Dehogy nem, nézd meg a magyarok idegennyelv-tudását, meg azokét, akik kezdettöl vagy óvodás kortól több nyelven tanulnak. PL. Svájcban minden óvodás német-olasz-francia nyelven tanul a megfelelö anyanyelvü óvónötöl. Természetesen a nyelvtanulás nem úgy müködik ilyen kicsik esetében, ahogy a legtöbb magyar elképzelni, hogy megtanulnak egy csomó nyelvtani táblázatot, hanem azon a nyelven beszélnek hozzájuk, tanulnak énekeket, mondókákat, néznek meséket - ugyanúgy, ahogy minden gyerek az anyanyelvét tanulja, és sokkal jobban, szebben, mint ha nyelvtannal meg szabályokkal gyötörnék öket, ahogy az iskolákban szokásos.

2017. aug. 6. 19:02
 16/20 anonim ***** válasza:
64%
Attól, hogy lepontoztok, a válaszom még igaz, egy gyerek a legkönnyebben egész kis korban tanulja meg a nyelveket, mégha néhány begyepesedett ember ezt nem is tudja elképzelni!
2017. aug. 7. 07:22
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Igen, utolsó, ANYANYELVI BESZÉLŐTŐL! Nem a tudalekos nagytesotol, aki tud pár angol mondatot és máris angol nyelvtanarnak képzeli magát
2017. aug. 7. 07:45
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

75%-os értsd már meg amit ide írnak, látom neked még a saját anyanyelved sem megy, már bocs :)

Igen NAGYON IS JÓ DOLOG HA EGY KISGYEREKHEZ TÖBB NYELVEN BESZÉLNEK, de ha ilyen olyan összeszedett kamutudása van a tanítójának (ez esetben testvér), azzal többet árt mint használ, hisz olyan dolgok rögzülnek belé helytelenül, amik később meg is maradnak, vagy nagy nehézségek árán hagyja majd el őket. Külföldön ahol van oktatás már oviban, az sem úgy néz ki hogy alig nyelvet beszélő óvónéni elkezd gagyogni valamit.

2017. aug. 7. 10:42
 19/20 anonim ***** válasza:
45%

Ahogy látom, nem NEKEM, hanem MÁSOKNAK van baja a szövegértéssel.

Ez eredeti - elsö - válsazomban egyrészt arra reagáltam, aki szerint egy gyereket összezavar, ha kezdettöl több nyelven tanul beszélni. ERRE írtam, hogy nem zavarja össze, és AMENNYIBEN anyanyelvi személytöl tanulja, akkor minden gond nélkül lehetséges.

DE! AZT IS írtam, hogy a kérdezö - a valamennyire megtanult - angoljával NE TANÍTSA a kicsit, mert ezzel csak rossz beidegzödések lesznek belöle.

Erre most mindenki azóta leragad a válaszom elsö részénél és beleköt, amikor ugyanazt leírtam én is, amit kifogásolnak mások-

2017. aug. 7. 18:38
 20/20 anonim ***** válasza:

Youtubeon van egy csomó angol anyanyelvű ének, mondóka

Pár hónaposan már lekötheti a gyereket, a zene a háttérben tetszeni fog neki játék közben is (nem kell a tv-t bámulni)

Később majd az állatokat megtanulhatja képek alapján, számolhat, színeket, egyszerű tárgyakat taníthatsz neki.

Kisfiam 3 éves, ragad rá minden szó, érdekli is,

Mi ezt játsszuk :)

Vannak gyerekdalok, magyarul es angolul is tudja, felváltva énekeljük

Persze kell, hogy legyen biztos alapod, jó kiejtésed (fiam simán a tv alapján szépen elsajátította, nagyon pontosan mondja)

2022. szept. 10. 16:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!