Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek is normális a...

Szerintetek is normális a részemről?

Figyelt kérdés
19 éves fiatal srác vagyok,a barátnőmmel 4 éve vagyunk együtt,nagyon szeretjük egymást,komoly kapcsolatunk van és tervezgetjük a jövőnket.Amint sikerült kitanulnom egy szakmát és elhelyezkednem benne azután megakarom kérdni a kezét,akkor már lenne egy anyagi hátterem amivel pumpálhatnám a kettőnk kapcsolatát.Ha megkértem a kezét akkor pedig szeretnék tőle 5-6 gyereket,de inkább 6-ot.Nagy a családunk,sokan vagyunk testvérek de nem tartunk össze,így mindig hiányzott az a bizonyos nagycsalád érzet,szerintem ezért is akarok ennyi gyereket.Szerintetek is normális,hogy ennyi gyereket akarok?Akiknek elmondtam az elképzeléseimet mindenki kiröhögött,kérdezték,hogy minek ennyi gyerek mert,hogy FELESLEGES ennyi gyerek...
2017. aug. 4. 08:42
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
79%

Elsősorban a barátnőddel beszéld meg, elvégre neki kell kihordani azt a sok babát. :) Ha neki megfelel, akkor ne érdekeljen, ki mit mond, illetve nektek kell kompromisszumra jutnotok, hogy kinek mi fér bele még.

Egyébként szerintem is baromi sok a hat gyerek, én nem tudnék annyit elképzelni magamnak, de ismerek családokat, ahol működik, szóval nem ördögtől való.

2017. aug. 4. 08:46
 2/13 anonim ***** válasza:
87%

Szép h így megtervezed a jövőt!

Az h hány gyereket szeretnél csak egy terv. Amin lehet az első után változtatsz. Hiszen a babákkal sokat kell törődni. Minél több a gyerekek száma annál kevesebb figyelemhez jutnak.

És a párod mit szól ehez? Mert azért csak neki kell 5-6 gyerkőcöt kihordani, megszülni, és ellátni őket!

Ha ilyennel elém állna a férjem.....

Hát kiröhögném.

És azért 6 gyereket felnevelni, elindítani a felnőttkotba nem egyszerű

2017. aug. 4. 08:49
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Mi párommal mindig 3 gyereket terveztünk. Áprilisban megszületett az első,egyre többször kerül szóba,hogy egyke marad vagy ha leszvis tesója csak egy.
2017. aug. 4. 08:52
 4/13 anonim ***** válasza:
79%

Ez mind szép amit itt leírtál kedves kérdező, de ha az én párom ilyen ötlettel állna elő.. Hááát.. Semmiképpen sem vállalnám be, bármennyire is szeretem őt. 6 gyermeket ki hordani, megszülni, utána felnevelni..

Én nem mondom azt mint amit itt írtál, hogy felesleges, de ebbe érdemes jobban belegondolni

2017. aug. 4. 08:57
 5/13 anonim ***** válasza:
Szép a nagy család, de ennyi gyerkehez nagyon stabil egzisztencia kell. A vágyakat és a lehetőségeket össze kell hangolni, rengetegen szertnének sok gyereket, a felelősségteljes szülő viszont annyit vállal, amiennyit bír ídővel, energiával és nem utolsósorban pénzzel.Jómagam is sok családot ismerek, ahol nem azért van 1 gyerek vagy 2, mert nem akarnak, többet, hanem mert nem mernek felelősen bevállalni többet. Szép is az olyan gondolat, hogy az a lényeg, szeretet legyen, de azért nem lehet osztálykirándulást befizetni a kandallótüzes esti könyvolvasásból, bármennyire is tiszeteletrméltó az összetartó, nagy család. Ennyi idősen egyszerűen még nem tudhatod mire leszel képes és meddig juthatsz el az életedben. Ennyi gyerek mellet a feleség sanszosan már nem tudna dolgozni, így apuka maradna az egyedüli családfenntartó és arra a helyzetre is készülni kell ha vele ne adj isten történik valami. Így biztos lakhatás (hitelmentes ház kell azért lazán 8 embernek, mert az asszony nem fog lakáshitelt visszafizetni GYET-ből, ha apuka fizetése kiesik), jelentős megtakarítás és tiszetsséges havi bevétel fél milla körül legalább szükséges, hogy legyen 8 főre, 6 gyerkere és akkor nem éltek nagy lábon. Persze van utánuk adókedvezmény meg családi pótlék, de nyilván nem arra vállal az ember gyereket. Így, igen, szép ez az elképzelés, aztán majd az élet felülírja, ha szükséges, a lényeg, hogy sosem szabad görcsösen ragaszkodni az álmokhoz, ha az ember nem teheti meg. 19 évesen még semmi sem biztos. Az sem, hogy együtt lesztek pár év múlva, azt sem tudhatod mire viszed még az életben. Még se munkád, se jövedelmed, se lakhatásod, egyenlőre tanulj, az a dolgod, aztán ha adottak a feltételek, akkor neki lehet állni az álmok felépítésének, még így is könnyen lehet, hogy felülír mindent a valóság. Ma Magyarországon, ha normális (nem luxus, csak átlagos) életet akarsz 6 gyerekkel, ahhoz havi többszázezres stabil bevétel kell, az meg nem nagyon terem minden bokorban, de nyilván akarattal, szorgalommal, tanulással megvalósítható. Én kevés igazán nagy családot ismerek. 1-2 van a tágabb ismeretségi körömben, zömmel hívő katolikusok. Akik ezeken kívül sokgyerekesek a suliban, oviban (tehát minimum 5 gyerek), azok szinte mind mélyszegénységben élnek. Persze szép vágyak és kívánom sikerüljön, de nagy fába vágod a fejszéd és fiatal korodból kifolyólag valószínüleg még nem látod át, mekkora felelősség mind anyagi, mind erkölcsi szempontból akárcsak egyetlen gyerek felnevelése. Nem kívánom persze, de ha csak egy is sajátos nevelési igényű lesz, ami benne van a pakliban, akárcsak ADHD-s, vagy neadjisten' autizmussal él, vagy csak eltérő a fejlődése, vagy egyéb más miatt fejlesztésre és terápiákra szorul, az elviszi minden fizetés felét legalább és a többieket is etetni, ruházni kell. Így azt mondom, majd ha elkezditek felépíteni a közös életeteket, menet közben kiderül, mi az amivel elbírtok és mi az, ami vágyálom marad örökre. Furcsa forgatókönyveket produkál az élet.
2017. aug. 4. 09:04
 6/13 anonim ***** válasza:
85%

Ajjjj, a kezdeti lelkesedès...

Majd ha elhelyezkedsz a munka világában ès látod mire elèg az a pènz, amivel "pumpálnád" a kapcsolatod, akkor rájössz, hogy irreâlis az 5-6gyerek. Főleg, ha anyuka egy percet sem dolgozott mèg èletèben.

Előbb tarts fent egy háztartást, ès utâna jöjjön az átgondolt gyereklètszâm legyártás.

Mert legyártani nem nagy kunszt, ha anyuka is bevállal 6gyereket,de felnevelni, etetni, ruházni, iskolázni stb.na az már nagyobb falat!

2017. aug. 4. 09:19
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Jó, ez egy elképzelés. Majd ha meglesz az első, lesz újabb elképzelésed.
2017. aug. 4. 09:27
 8/13 anonim ***** válasza:
78%

Ez így tök jó, hogy eltervezted... de apukám ennyi gyereket ki kell hordani, meg kell szülni, fel kell nevelni.

Itt is 300%-osan kell kivenni a részed az otthoni dolgokból. Nem ám asszonyka főz, mos, takarít, focicsapatot nevel te meg nézed.

Illetve ha a barátnőd nem akarja akkor gyorsan keress mást.

2017. aug. 4. 09:41
 9/13 anonim ***** válasza:
0%

Na akkor jövök ellenvéleményezni, lehet lepontozni. Mi 5-en vagyunk testvérek, és el sem tudom képzelni, hogy nekem kevesebb gyerekem legyen. Mindig béke volt otthon, anyukám simán bírta, a tesóimmal szeretjük egymást, mindenki kapott elég figyelmet.

Nyilván, egy bizonyos anyagi háttér kell a dologhoz, de ha valaki ennyi gyermekre vágyik, akkor én azt mondom, hajrá! :)

2017. aug. 4. 11:19
 10/13 anonim ***** válasza:
56%

Ennyi gyerekhez nem kis pénz kell, akkora házat amiben ennyi ember elfér szintén nem ingyen osztogatnak... szimpla autó kizárt... Mikor még csak 1 gyerekem volt is sokszor úgy voltam vele hogy nem bírom idegekkel.. plussz a női test sem minden esetben képes ennyit kihordani! Nekem pl az orvosom a 2. szülés után azt mondta, hogy 3. terhességet nagyon nem ajánl, mert már az is csoda volt hogy a méhem ezt a másodikat kibírta..

Benne az is felmerülne, hogy mi a nagyobb vágyam, hogy a barátnőmmel éljem le az életem 1-2 gyerekkel, vagy akár gyerek nélkül, vagy a nagy család utáni vágy..

Apukám legjobb barátja tizenév után vált el a meddő feleségétől, mert nem tudta elfogadni, hogy nem lehet saját gyereke..

Plussz 19 vagy... 4 év? Na bumm! Ilyen korban soknak tűnik, de nem az, még csak most kezditek majd az életet...

Tervezgetni/álmodozni persze lehet

2017. aug. 4. 11:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!