Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért nem értenek meg?

Miért nem értenek meg?

Figyelt kérdés
34 hetes kismama vagyok. Már kb a terhességem eleje óta azon stresszelek, hogy a szülés után rámtelepszik a család. Rettenetesen félek, már pedig hangoztatom elég régóta, hogy nem kell itt lógni majd naphosszat, meg úgy vagyok vele, hogy jó pár hétig csak anyukámék, és anyósomék jöhetnek el, ők is csak azért, hogy megnézzék az unokát, amit szerintem egy 30-60 perc alatt bőven le lehet zavarni. Én nem eltiltani akarom a családot, csak azt gondolom, hogy ez nekünk is teljesen új dolog lesz, azt akarom, hogy így hárman szokjunk össze. Már így is kicsit felháborodtak, hogy a kórházba miért csak a párom jön értem majd, stb. Mit csinaljak? Hogyan mondjam ezt el a családnak hogy ne sértődjenek meg? :/
2017. júl. 19. 23:03
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Mondd, hogy most ez egy új helyzet, és szeretnéd, ha összeszokna az új családod. Meg kell tanulni nemet mondani. Biztosan megértik, de hidd el, jól jön majd a segítségük, ne mard el magad mellől őket.
2017. júl. 19. 23:35
 2/14 A kérdező kommentje:
Ezt már mondtam sajnos, mint ahogy fent is leírtam. Annyit mondtam hogy anyukám is, és anyósom is annyiban segíthet hogy hoznak főtt ételt, de hogy valaki itt az én házamban takarítson, mosson, stb nem kell. A párom direkt vesz ki szabit, és ő is ezen a véleményen van mint én. Csak annyit akarok hogy ne lógjanak itt egész nap mert arra biztos nem lesz szükségem. A rokonság többi részéről ne is beszéljünk.
2017. júl. 19. 23:39
 3/14 anonim ***** válasza:

Bárhogy adod elő, mindenképp Te leszel a "házisárkány" . Hiába nem eltiltani akarod, csak időt, hogy megismerjétek, össze szokjatok... tökéletesen megértelek.

Egy ismerősöm mindenkinek megmondta, hogy majd 6 hetes kortól látogatható a csemete, akinek nem tetszik, így járt. Egy babának is kell a nyugalom, és a szülőknek is. Te vagy annak a pici emberkének az édesanyja, és ha a párod is egyet ért, akkor ketten közöljétek, hogy x ideig senkit sem fogadtok és "köszönjük a megértést! "

2017. júl. 20. 08:36
 4/14 anonim ***** válasza:

Nem értem, mi ezen a gond. Ezt kell mondani:

- Az első pár hétben szeretnénk hármasban lenni, max a mamák ugranak fel egy-két órára. Addig is küldök majd fotókat messengeren. Ha összeszedtem magam kicsit, majd jelentkezünk, csinálunk egy közös délutánt, ok?

2017. júl. 20. 09:04
 5/14 A kérdező kommentje:
Az a gond vele, hogy mikor ezt mondom hogy ne jöjjön senki a nagyszülőkön kívül akkor anyósom megszólal: hogy de hat nehogy már x meg y ne jöhessen el, hogy gondolom ezt. Meg mondta hogyha eljönne a barátnője akkor öt sem zavarnám el ugye? Én meg erre mondtam hogy hat ne jöjjön mert úgy gondolom ha valaki jönni akar előbb egyeztessen velünk, én meg életemben kb 2 szót beszéltem azzal a nővel.
2017. júl. 20. 09:17
 6/14 anonim ***** válasza:

oké erre ez a válasz:

Nem anyuka, az első néhány hétben hármasban szeretnénk lenni, utána majd megbeszéljük a barátokkal, távolabbi családtagokkal és mindenkinek meg fogjuk mutatni a babát.

Figyelj, az a gond, hogy ha már ebben sem tudod megőrizni a szuverenitásodat, akkor később mindenbe bele fognak szólni, nem fognak tiszteletben tartani, és jó esetben mégis minden hibáért, hisziért stb te leszel a hibás. Kicsit több önbecsülés, több magabiztosság kéne. Ebben a családban, ahogy mondani szoktam :) te leszel az elfa-nőstény, nem anyósd meg nemtim kid, hanem te. Oké? Te mondod meg, ki mikor jön babát nézni. Ha kellően határozottan tudod ezt képviselni (de nem bunkón), akkor kisebb eséllyel sértődnek meg, ha meg mégis, akkor majd abbahagyják, tényleg ne legyen ez szempont. Nekik fontos, hogy jöjjenek, úgyhogy a sértődősdivel maguk ellen dolgoznak. Te csak őrizd meg a határozottságodat és a hidegvéredet, és a saját családod nyugalmát tartsd elsődlegesen szem előtt.

2017. júl. 20. 09:46
 7/14 anonim ***** válasza:
Elég fura hozzáállás, a főtt kaja jöhet, aztán húzzanak el. Asszertív kommunikációt kellene tanulnod, mert ez nagyon nem jön le jól.
2017. júl. 20. 11:56
 8/14 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, te roppant mód félreértesz.. a főtt kaját sem én kértem, ŐK ajánlották fel..
2017. júl. 20. 13:27
 9/14 anonim ***** válasza:
Szerintem a baj nem a mostban gyökerezik, valószínűleg korábban sem tudtad jól kommunikálni, amit szeretnél, írod is, hogy már a terhesség kezdetétől félsz. Ha ez a félelmed 30 hete tart, a mindennapokban zavar, és nem tudsz mit kezdeni a problémával, pszichológust is javasolnék. Valószínűleg egymás megértését oda-vissza kellene tenni, nem csak elvárni.
2017. júl. 20. 14:12
 10/14 A kérdező kommentje:
Már meg ne haragudj, de nekem abszolút nincsenek kommunikációs problémáim, és te ezt az egészet kiforgatod. Mint mondottam, nem az a bajom, hogy a nagyszülők eljönnek és megnézik az unokájukat, 1 órácskát ott töltenek hanem annyit akarok, hogy ne lógjanak a nyakamon. Úgy gondolom nem szükséges a frissen szült anyuka nyakára ülni. Regen volt divat a 6 hetes gyermekágyi fekvés. Na mindegy, legközelebb lehet fel sem teszem a kérdésem, vagy ha mégis akkor bővebben minden apró részletet kifejteni tövéről hegyére.
2017. júl. 20. 15:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!