Történt már olyan veletek, hogy a gyereketek viselkedésében viszontláttátok magatokat negatív értelemben?
Én 17 éves lány vagyok és pont olyan a hanghordozásom mikor ideges vagyok, mint anyámnak és kikészít, mert mindig arra emlékeztet, hogy mikor kisebb voltam hamar eljárt a keze is mellé.
Remélem nem baj, hogy válaszoltam :'D
Én fordított szituban éreztem magam rosszul
Pl gyermekem sokszor nyit mások felé, menne velük játszani, előfordul hogy elutasitják, összeszokott "kasztok" nem veszik be, vagy elég csúnyán elküldik, kikerülik. (Nem ez a jellemző, de ezek is megesnek.)
Olyankor látom a gyermeken azt a szomoru csalódást, bánatot, ami nekem szintén ugy fáj, ha nem jobban.
Erre otthon egyik vitában amikor kértem hogy most ne segitsen teregetni, meg vegyszerekkel is dolgoztam közben, de mégis talp alatt volt, mérges kiabálás is lett belole (plane mert vegyszerallergiam is van es semmikepp nem akarom ezt a gyereknek, fokozottabban ügyelek es stresszelek rajta), de szóval kiküldtem játszon mást, és elkaptam detto ugyanazt a fájdalmat láttam meg hirtelen rajta, ami engem is ugy bántott a játszotéren...
Nekem fáj és mégis, én is okozoja vagyok :(
Amiket pl lemásolt belolem es fel is tűnik, azok nekem viccesek.
Pl ha megakarok előzni valami bajt, pl larom hogy mindjárt kiborit valamit, olyankor "sipákolok", hogy " neeeeeee", amikor tőle hallom, ugyanazzal a hanglejtéssel, az olyan mosolyogtato nekem :)
Vagy mikor asztalon állva osztja az észt a kabaláknak morcosan, hogy nem szabad.
Vagy ha félkézzel mutatom a mondokás verset mert másikban a telommal videoznám, akkor ő is félkézzel mutat mindent :)
Ugyan úgy ossza ki a hétéves kislányom a babáit, ahogy én szoktam őt! Tudom mosolyogva is nézni, de ha jobban belegondolok, akkor szörnyű, hogy néha én is ilyen vagyok.
A másik, amit tőlem örökölt, az a makacsság. Eszméletlen tud ragasztkodni az álláspontjához, és én is. Ebből olyan ellentétek születnek már most, hogy bele se gondolok,hogy mi lesz velünk,ha kamasz lesz.
Persze, mindent megoldunk, csak idő kell hozzá.
A férjem meg mindig megjegyzi, hogy teljesen egyformák vagyunk.
2,5 éves lányom beleöntötte a fürdősót a vizébe, de nem olvadt el azonnal, erre mérgesen pattogva (ahogy én szoktam😊) morgott, hogy "most takaríthatok össze".
Azóta nem morgok, ha valamit szétszór.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!