Mit gondoltok azokról, akik csak egy gyermeket vállalnak a következő okok miatt?
Az ő szavaikkal élve:
Csak egy gyerekhez van idegzetük
Így mindent megtudnak venni neki, amit szeretne
Nem lenne a gyerekeknek külön szobájuk
Amikor az az egy gyerek felnő, ők még fiatalok lesznek és tudnak élni
"Ha azonos nemű gyerekekről van szó, nem kell feltétlenül külön szoba, mert a kollégiumban..."
Már nem azért, de otthon ne kollégiumban érezze már magát az ember. Nekem bátyáim vannak, én egyedül lány, nekem jutott külön szoba, ahol sokkal kiegyensúlyozottabban élhettem a kamaszkor nyűgjeivel együtt, mint előtte, amikor velük osztoztam. Az ő kapcsolatukon viszont nagyon sokat rontott a közös tér. Sőt, a nagyobbik tesómnak a szüleinkkel való kapcsolatán is, szinte menekült otthonról, nagy részben azért is, mert nem jutott neki egy saját, kulcsra zárható lyuk sem.
Én meglepődnék.
Mármint azon, hogy indokolják.
Tudniillik kettőjükön (esetleg hozzávéve még a gyereküket), szóval a szűk családon kívül SENKINEK SEMMI KÖZE HOZZÁ!
Szóval, ha nekem mondana ilyet valaki, akkor annyit mondanék: "A ti dolgotok."
Aki meg ilyen kérdést föltesz a GYK-n, annak meg azt tanácsolnám, hogy a saját gyerekei számát latolgassa, ne a másokét.
"Az utolsó nagyon igaz, 41 éves leszek, mikor a lányom 18, a párom 48 éves lesz"
47 vagyok, a gyerek hamarosan a 18-at tölti. Februárban ázsiai körutat tettünk barátokkal, egy hete jöttünk haza Spanyolországból a férjemmel, és idén még legalább két helyre utazunk családostul, vagy kettecskén. Járunk színházba, moziba, koncertekre, barátokkal bulizni stb., élvezzük az életet.
Ja igen. A szóbanforgó, hamarosan nagykorú gyerek a HARMADIK gyerekünk.:-) Nem kell egykézni ahhoz, hogy járókeret nélkül jelenj meg a ballagáson, és "tudj élni.":DD
19-es! Nem kényeztetném el! Egyke vagyok, engem se kényeztettek, de elmehettünk minden évben nyaralni, sosem okozott gondot az iskolakezdés, pedig nem voltunk gazdagok. Volt saját szobám, intimszférám. Ha lett volna egy testvérem, már nem jutottak volna ezekből a dolgokból.
Vannak olyan barátaim, akik a testvérükkel éltek egy szobában 3-4 év korkülönbséggel. Nem sok jót emlegetnek, szeretik a testvérüket, de a másik mindig lenyúlta a cuccukat, nem tudtak mondjuk nyugodtan tanulni vagy barátokat felhozni, vagy csak egyszerűn zenét hallgatni.
"nem mások munkájából akar megélni, engedelmeskedve az aktuális politikai áramlatnak."
LOL. Szóval, ha egy gyerekre kapja a csp-t, gyest, gyedet, adókedvezményt, csokot, akkor felelősségteljes, tisztességes ember, de ha kettőre, akkor már a társadalom nyakán élősködő, felelőtlen aljanép? No comment.:DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!