Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Terhesség miatti munkaegészség...

Terhesség miatti munkaegészségügyi alkalmatlanság jogos?

Figyelt kérdés

A terhesség 30.hetében foglalkozásegészségügyi vizsgálaton az üzemorvos alkalmatlanságot állapított meg és csak max 4 órában engedélyezi.

Komplikációmentes tehességről van szó és fizikai, stresszmentes irodai munkáról.

Miért is alkalmatlan egy terhes nő ilyen munkára??

2017. júl. 13. 10:58
 1/4 anonim ***** válasza:
84%

Honnan a rákból kéne tudtunk, hogy miért talált téged alkalmatlannak?

Az orvost kérdezd!

Én ugyanúgy voltam fogl. eü-in és nem találtak alkalnatlannak.

2017. júl. 13. 11:01
 2/4 anonim ***** válasza:
87%

Ezt miért nem az orvostól kérdezed?

De ha az üzemorvos azt mondja, hogy terhesen nem dolgozhatsz (és amúgy egészséges a terhességed), akkor a munkáltató köteles könnyített munkát adni, vagy felmenteni a munkavégzés alól, és alapbért fizetni.

SZóval a munkáltató rosszabbul, te meg jobban jársz, mintha táppénzre mennél.

2017. júl. 13. 11:02
 3/4 A kérdező kommentje:

Nem én vagyok terhes.

Azt mondta a lánynak, hogy mivel már 7 hónapos nem adja meg. Utána kiegyeztek 4 órába.

Csak érdekelt volna, hogy milyen jogon mondja azt hogy ne dolgozzon. Ha nincs semmi baja és bírja a munkát akkor miért ne.

Az az érdekes, hogyha két hónap múlva jár le az orvosi simán dolgozhatna végig.

Na mindegy is én vagyok a hulye hogy itt bármit is kérdezek mert normális válasz soha nem jön csak okoskodás.

2017. júl. 13. 17:39
 4/4 anonim ***** válasza:

Hát ha neked az okoskodás, hogy azt az egyetlen embert kérdezze, aki kizárólag válaszolni tud rá...

34. hétig dolgoztam gond nélkül és akkor magam jöttem el. 38. héten meg is szültem. Az a 4 hét pihi már kellett.

2017. júl. 13. 19:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!