Mi a vélemény az azonos kezdőbetűjü nevekről?
Van már egy 4 éves kisfiúnk, Bálint:)
Most jön a két kistesó, egy kisöcsi és egy kishugi.
Nekünk tetszenek nagyon a B betűvel kezdődő nevek.
És arra lennék kiváncsi, hogy nektek mi a véleményetek arról ha a ugyan azzal a betűvel kezdődnek a nevek?! Illetve ha igen melyiket adnátok?
Eddig 2-3 név van a listán:
Botond, Bendegúz, Benedek
Boglárka, Blanka
Köszönöm előre a véleményeket! :)
Hat igazabol baromira tokmindegy :) Ennyire apro dolgokon sosem agyalnek. Adom a nevet, ami tetszik es illik a vezeteknevhez, pont. Hogy a testverek nevei osszecsengenek-e?! Ennyire nem vagyok bogaras, sem unatkozo.
De: ha mar igen vagy nem kozul kell valasztanom, akkor nem. Foleg 3-4 gyerek eseten. Egyreszt eroltetettnek hat, masreszt ismerek csaladokat 3-3 gyerekkel es valahogy a kozos ismerosok es en is nehezebben jegyezzuk meg a konkret neveket annyira hasonloak (mintha nem tartozna hozzajuk sajat egyeniseg), es ugy emlegetjuk oket: "jaj, tudod, azokra gondolok ahol mindenki B, valami Boti, Berci, vagy Balazs a fiu, mindegy, valami B." Meg: "huh nem jut eszembe a harmadik neve de tudod, ok az N csalad, Nori vagy Niki passz..mindegy is, N azt kesz"
Szoval olyan egy kaptafa, krumpli-burgonya, nem akartak bajlodni a nevekkel. Valahigy ez az erzesem.
Nekem tetszenek a neveitek, kivéve a Botondot. :)
Egyéb szép B betűs nevek:
Balázs, Barnabás, Bence, Benjámin, Bertalan, Bertold, Boldizsár
Barbara, Beáta, Beatrix, Berill, Berta, Bettina, Bianka, Borbála, Boróka, Brigitta
Nekem kicsit sok lenne, hogy mindhárom gyereknek (ráadásul ikreknek) ugyanazzal a betűvel kezdődik a neve, de hát ízlések és pofonok.
Botond/Benedek
Bianka (Blanka név szép, de én nem adnám)
Nekem nagyon tetszik. Szerintem kifejezi a testvéri összetartozásukat.
Ezek közül a Botond, Benedek, Boglárka tetszik. Meg még a Bernadett, Bence, Boldizsár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!