Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a vélemény az azonos...

Mi a vélemény az azonos kezdőbetűjü nevekről?

Figyelt kérdés

Van már egy 4 éves kisfiúnk, Bálint:)

Most jön a két kistesó, egy kisöcsi és egy kishugi.

Nekünk tetszenek nagyon a B betűvel kezdődő nevek.

És arra lennék kiváncsi, hogy nektek mi a véleményetek arról ha a ugyan azzal a betűvel kezdődnek a nevek?! Illetve ha igen melyiket adnátok?

Eddig 2-3 név van a listán:

Botond, Bendegúz, Benedek

Boglárka, Blanka

Köszönöm előre a véleményeket! :)

2017. júl. 12. 21:57
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
76%

Hat igazabol baromira tokmindegy :) Ennyire apro dolgokon sosem agyalnek. Adom a nevet, ami tetszik es illik a vezeteknevhez, pont. Hogy a testverek nevei osszecsengenek-e?! Ennyire nem vagyok bogaras, sem unatkozo.

De: ha mar igen vagy nem kozul kell valasztanom, akkor nem. Foleg 3-4 gyerek eseten. Egyreszt eroltetettnek hat, masreszt ismerek csaladokat 3-3 gyerekkel es valahogy a kozos ismerosok es en is nehezebben jegyezzuk meg a konkret neveket annyira hasonloak (mintha nem tartozna hozzajuk sajat egyeniseg), es ugy emlegetjuk oket: "jaj, tudod, azokra gondolok ahol mindenki B, valami Boti, Berci, vagy Balazs a fiu, mindegy, valami B." Meg: "huh nem jut eszembe a harmadik neve de tudod, ok az N csalad, Nori vagy Niki passz..mindegy is, N azt kesz"

Szoval olyan egy kaptafa, krumpli-burgonya, nem akartak bajlodni a nevekkel. Valahigy ez az erzesem.

2017. júl. 13. 12:14
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

Nekem tetszenek a neveitek, kivéve a Botondot. :)

Egyéb szép B betűs nevek:

Balázs, Barnabás, Bence, Benjámin, Bertalan, Bertold, Boldizsár

Barbara, Beáta, Beatrix, Berill, Berta, Bettina, Bianka, Borbála, Boróka, Brigitta

2017. júl. 13. 14:08
 23/27 anonim ***** válasza:
71%
Nálunk b-vel kezdődik a vezetéknév, és a keresztnév is. Gyermekeim Bercel és Boglárka. Már a harmadik miért ne lenne szintén b betűs? Kicsit gondban vagyunk, mert én magyar eredetű b betűs nevet szánnék a harmadiknak is. Fiú név még akad is, ami tetszik férjemnek is, de lányt nehezebb találni. A Barka nevet elveti.
2017. júl. 13. 14:16
 24/27 anonim ***** válasza:
81%

Nekem kicsit sok lenne, hogy mindhárom gyereknek (ráadásul ikreknek) ugyanazzal a betűvel kezdődik a neve, de hát ízlések és pofonok.

Botond/Benedek

Bianka (Blanka név szép, de én nem adnám)

2017. júl. 13. 18:56
 25/27 anonim ***** válasza:
100%
Én nem vagyok oda ettől, de nem is zavar. Alapvetően nem érdekel, mások milyen nevet adnak a gyereküknek, ha így tetszik, add így, nincs vele semmi baj.
2017. júl. 13. 21:35
 26/27 anonim ***** válasza:
Nekem szimpatikus, miért lenne baj, ha azonos betűvel kezdődnek? Én meg az A, L, M, Sz betűs nevekért vagyok oda.
2017. júl. 18. 15:05
 27/27 anonim ***** válasza:

Nekem nagyon tetszik. Szerintem kifejezi a testvéri összetartozásukat.

Ezek közül a Botond, Benedek, Boglárka tetszik. Meg még a Bernadett, Bence, Boldizsár.

2017. júl. 18. 21:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!