Lányom skarlátos lett. Akkor most ne próbálkozzunk a tesóval mert lehet én is elkapom tőle?
Figyelt kérdés
2010. máj. 20. 21:43
1/4 anonim válasza:
Szia..szerintem várj most a próbálkozással..Pár éve a fiam is skarlátos volt, én nem lettem az és a férjem sem, de egyikünknek sem lehetett menni dolgozni két hétig,, majdhogynem karanténba pakoltak minket mivel ez nagyon terjedő betegség..a fiamon apró összefüggő pöttyök voltak , nagyon fájt a torka és málnanyelve volt..engem és az apját is beoltották és az egész ovodás csoportot is ahová járt..így ezért gondolom ezt, hogy nem biztos, hogy most kéne teherbe esned.
2/4 anonim válasza:
első vagyok ismét..találtam neked egy orvos válaszol cikket.. [link]
3/4 anonim válasza:
na megint én..bocs csak olvastam most a cikket és eszembe jutott a maripen, azt nekünk is felírta az orvos...szednünk kellett a férjemnek is nekem is hiába mi nem voltunk azok, kaptatok valamit ti is?
4/4 A kérdező kommentje:
Szia! Mi nem kaptunk semmit, sőt a lányomon sincs egy pötty sem, csak a málnanyelv, nagyon piros a torka, lázas volt 4 napig és hányt. Ez még múlt csütüörtökön kezdődött, de mivel akkor még nem volt a málnyelv, az orvos nem is skarlátnak vette. Kapott antibiotikumot. Teljesen jól is lett szerdára, de akkor lett málnanyelve. Tegnap vittem vissza az orvoshoz akinek mondtam, hogy nézze meg a nyelvét, mert nekem gyanús volt, akkor mondta, hogy ez tényleg skarlát és kapott másik antibiotikumot. De igazából semmi baja nincs, talán csak annyi, hogy nem nagyon eszik, de ez máskor is elfordul nála. Már nem fáj semmije, láza kedd óta nincs. Nekem viszont 3 napja nagyon fáj a torkom, az orvos az enyémet is megnézte, de azt mondta nem látja pirosnak, de elkaphatom. Már mástól is hallottam, hogy manapság a skarlát annyira legyengült, hogy pöttyöket sem nagyon okoz és felnőtteknél van, hogy ézre se lehet venni, egyszerű megfázásként jelentkezik. Csak azt nem tudom, hogy esetleg a magzatra nem-e ártalmas ha netalántán pont most esnék teherbe, de akkor most nem próbálkozunk. Köszönöm a segítségedet!
2010. máj. 21. 11:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!