Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy van nálatok a karácsony?

Hogy van nálatok a karácsony?

Figyelt kérdés

tudom, hülye kérdés a nyár közepén :D de épp filmet nézek, és ott december van :)

szóval a kérdés. Ti hogy csináljátok a Karácsonyt? Jézuska hozza a fát, ajándékokat, mindent, vagy elmentek, kiválasztjátok, feldíszítitek, aztán míg elmentek sétálni, a jézuska megérkezik? :) 15 hós lesz idén a koslányunk, szeretném már most megteremteni a hagyományt, hogy nálunk hogy legyen, időben begyűjtöm az infót :)

2017. júl. 6. 22:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

A szüleim, nagynénimék elutazunk nagyszülőkhöz, már zsinórban 6 éve együtt karácsonyozunk így mind. :D

Karácsony előtt pár nappal elmegyünk fát venni, felállítjuk és majd csak szenteste napján díszítjük fel. Ez általában 2 emberes munka, a 2 unoka fát díszít, ameddig a többiek készülődnek. Utána leülünk az asztalhoz, valaki kisurran közben lerakni az ajándékokat és ennyi. :)

2017. júl. 6. 22:31
 2/11 anonim ***** válasza:
84%
Nalunk mar sehogy, gyerekkoromban szerettem, nagy csaladi osszejoves vt, de sajnos a ferjem a Grincs :(
2017. júl. 6. 22:40
 3/11 anonim ***** válasza:
73%
Ez lesz az első babás karácsonyunk, de később Jézuska fog hozni mindent, fát, ajándékot.
2017. júl. 6. 22:45
 4/11 anonim ***** válasza:
49%

1. valaszolo de jo olvasni ilyet :) Mi is hasonlokepp csinaljuk :) Egyutt 4 generacio Szenteste.

Szerencsere nem az a tipus vagyok hogy "oke szultem akkor innentol anyam-apam nem kivanatos, majd atugrunk egy kajalasra masnap"

A Szenteste.annal szebb, minel tobb szeretteddel toltod, bar a mai anyukak hatalmi harcot csinalnak es bezarkoznak Szentestere, mert ok akarnak aznap mindent egyedul ("en foztom, en kiscsaladom, en hagyomanyom, en en en")

2017. júl. 6. 22:50
 5/11 anonim ***** válasza:
82%
Nekünk ez a màsodik babàs vagyis màr kisgyerekes karàcsonyunk lesz, a fàt együtt díszítettük, az ajàndékot a jézuska hozta, de persze még a csomagolàs volt a legérdekesebb :D hàrmasban töltöttük egyébként. Szerintem elméletben szép az,hogy közös nagy családi karácsony, meg biztos van ahol müködik, de nálunk anyósom vérig volt sértve, hogy nem náluk töltjük a szentestét mert ö így nem lehet a gyerekével és az unokájával. Na de akkor az én anyukám miért ne lehetne ha ö igen? Ketté meg nem szedhetjük a gyereket, és mi sem szeretnénk külön karácsonyozni a férjemmel. Azt meg nem várhatom el senkitöl hogy kb idegenekkel karácsonyozzon hogy mindenki összejöjjön aznapra.
2017. júl. 6. 22:58
 6/11 A kérdező kommentje:

4, remélem nem nekem szólt (bár a saját hagyományokra utalásodból erősen megszólítottnak érzem magam...). Megnyugtatásodra leírom, bár semmi közöd hozzá, hogy minden évben ajándékozás után a férjem nagymamájánál gyűlik össze a családja, ott vacsorázunk, sütizünk.

Ugyanakkor az én szüleim nem sértődhetnének meg? Mert nem velük vagyunk ilyenkor. Érdekelne, hogy két, eltérő hagyományú családnál mégis, hogy oldod meg a szentestét??? 2x vacsoráztok 2x jön a "húúú, nézmithozottajézuska"???

2017. júl. 6. 23:22
 7/11 anonim ***** válasza:
72%

Jézuska nem hoz fát, tavaly láttam nénit aki leárazott fát szeretett volna venni, ki volt irva akcio 5000 Ft-tól,kérte az ötezres fát utolsó pénzén, és közölték a legkisebb is nagyobb mint az 5 ezres faméret. Kérte,akkor vágják le neki legalább (utolso nap volt, utolso pillanat, vevőre már úgysem számithattak) és nem adtak egy ágat sem neki.

Én kifizettem volba de nem volt nálam pénz.

Szóval Jézuska csak ajándékot hoz. A fát amugy is látja a gyermek, hogy mindenhol árulják.azzal nem áltatom.

2017. júl. 7. 00:11
 8/11 anonim ***** válasza:

Nálunk a Jézuska hoz mindent és ő csinálta mindent titokban.

Mi 23-án este felkötözzük a szaloncukrot, becdomagoljuk az ajándékokat, nap közben tartóba faragja a dátum a férjem. A fa el van dugva a kazánházban, a szaloncukrok pedig az egyik szárítón vannak letakarva egy "száradó" lepedovel a mosókonyhában. 24-en ebéd után elvisszük a fiunkat a szüleinkhez. Náluk egy nagy bezárt szobában már fel van díszítve ilyenkor a fa. Mi gyorsan feldíszítjük itthon és 4 után elmegyunk a szüleimhez. Ott átmegyünk a dédihez (szomszedban) lakik, addig kinyírta az ajtót a Jézuska a szüleimnél is. Mindkét helyen ajándékot bontunk és utána jövünk haza. Addig itt is megjön a Jézuska.

2017. júl. 7. 05:54
 9/11 anonim ***** válasza:
* kinyitja az ajtót
2017. júl. 7. 06:03
 10/11 anonim ***** válasza:

Mi mindig is közösen díszítettünk és ez így lesz idén is a babám mellett. Igaz még az ő segítsége nélkül, de együtt.

Nálunk az a "hagyomány", hogy délelőtt neki állunk a karácsonyi fogásoknak (ha pl sokan lennénk estére) majd közösen díszítünk délután. Este pedig a gyerekek a szobájukban vannak egy kis időre amíg Jézuska "elkészül" és csengő szóra kijöhetnek és megláthatják a fa alatt az ajándékokat. Ajándék bontás, forró csoki vagy bármi :)

2017. júl. 7. 09:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!