Az alábbi fiúnevek közül melyik tetszik nektek?
Edmund, Edgár, Egmont, Alvin, Gordon, Lehel, Lázár, Andor, Teodor, Torda, Temes, Gellén, Gusztáv, Előd, Jusztin.
Vagy más ötletet is várok.
Nagyon nehéz fiúnevet találni, a lánynevünk anno azonnal megvolt.
Olyat szeretnék, ami nem nagyon gyakori, de azért vállalható kategória.
A vezetéknév Tapolcai.
A legtöbbje szép ezeknek a neveknek, kivéve a Jusztin, az valahogy nekem olyan 'Lakatos Brtiniszpírszes', persze ez egyéni vélemény, remélem senki sem vette magára.
Ha nekem kellene választanom, a Teodort választanám: nem ez a név tetszik a legjobban a felsoroltak közül (bár azért tetszik:D ), viszont, mivel a vezetéknév is T-vel kezdődik, ezért tök jól alliterál.:D
Esetleg Tana, Tabajd? :D Mindkettő magyar név, ami szerintem nagyon pozitív, mivel a vezetéknév is magyar, illetve ezek nem gyakori nevek. :)
Remélem tudtam segíteni, sok boldogságot a kisbabához! :D
Lázár
Lőrinc, Gellért, Csaba, Szabolcs, Miklós, András, Balázs, Gábor, Márton
Na, most találtam egyet, ami eddig elkerülte a figyelmemet.
Konrád. És második névnek kapna egy magyar nevét.
Konrád Kolos vagy Konrád Karsa.
Szerintetek?
Bár ez sem az igazi. :(
Lehet hogy a jelentése ellenére is mégiscsak Trisztán lesz.
Krsát ismerek, én megszoktam a nevét még kiskorában, de mások nagyon furán néznek rá, még a gyerekek is, pedig nekik ugye minden új.
A Konrád nem rossz, szerintem egész jó.
Viszont ilyen egyedibb keresztnévhez nem kell ,ásodik név, plusz a vezetéknév se Kovács vagy Tóth.
Andor, Konrád, Ervin, amik szerintem jó nevek és illenek is a vezetéknévhez.
Én a második keresztnevet nem pártolom, ügyintézéseknél problémát tud okozni. Előnye viszont, hogy a gyerek tud majd választani, melyik neki a szimpatikusabb.
Alliteráló nevet nem adnék neki, szerintem kicsi korban nehezen tudja kimondani egy kisgyerek.
Könnyen félrehallható nevet sem javasolt adni, például a Gellén. Sokan a Gellért nevet ismerik és így gyakran előfordul, hogy össze vissza nevezgetik őt. Ez zavarhatja a kicsit és emiatt rosszul érezheti magát.
Remélem tudtam segíteni, tippeket adni. :)
Köszi mindenkinek, de meggyőztük magunkat a férjemmel, hogy Trisztán lesz a kicsi. Eddig is ez tetszett mindkettőnknek a legjobban.
Azért kap mellé egy vállalható nevét is, ilyen szokatlan név mellé kell szerintem.
Erre további ötleteket várok, mert ez is állati nehéz választás. Ne üsse nagyon a Trisztánt, legyen egy (vagy több) fokkal szokványosabb és az se baj, ha magyar.
Nem vállalhatatlan, én pl ha férfi lennék, örülnék ha ìgy hìvnának.
De azt nem tudom előre, hogy a gyerek szeretni fogja-e, ezért kap egy másikat is, hogy választhasson.
Nekem is két nevem van, egy szokatlanabb és egy átlagos, régebben nem szerettem az extrábbat, ma már inkább azt használom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!