Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Bölcsődei felvételnél tényleg...

Bölcsődei felvételnél tényleg előnyben részesítik azokat, akik nagycsaládosok?

Figyelt kérdés
Nem igazán világos nekem a dolog. Valahol olvastam, hogy rangsorolásnál ugye első helyen vannak a szociálisan rászorultak, majd a gyermeküket egyedül nevelők,(....), nagycsaládosok és utána jönnek azok, akik dolgoznának. Láttam, hogy az óvodai jelentkezésnél is így van. Jelenleg nem érint a dolog, csak érdekel, hogy jól értelmezem, vagy nem? Tehát ha valakinek van mondjuk 3 gyereke és abból esetleg a középsőt bölcsibe szeretné irati, míg ő otthon van a picivel akkor felvehetik munkáltatói nélkül? Tényleg érdekel, és persze senkit nem szeretnék elítélni, nem szeretném, ha ez itt egy vitafórum lenne, hogy ki miért adja bölcsibe a gyerekét és mikor. Csak kíváncsiság.
2010. máj. 20. 15:21
 1/9 anonim ***** válasza:
Én azt hallottam azokat a gyerekeket részesítik előnybe akiknek az anyukája visszamegy dolgozni
2010. máj. 20. 15:26
 2/9 A kérdező kommentje:
Én is így tudtam, de ma épp a kerületi bölcsi után kutattam a neten és ott találtam ezt a felsorolást. Nekem még "csak" két gyerkőcöm van, úgyhogy nem érint, csak érdekel. :)
2010. máj. 20. 15:28
 3/9 A kérdező kommentje:
Sőtt, anno amikor a nagyobbik bölcsis lett addig nem lehetett elkezdeni a beszoktatást, míg anyuka nem vitt munkáltatóit, ezért is érdekes ez a számomra.
2010. máj. 20. 15:29
 4/9 anonim ***** válasza:
50%

Szeritem se lenne szabad egész napra bevenni bölcsibe, oviba azokat a ygerekeket akinek az anyukája otthon van

Főleg akkor ha túljelentkezés van.

2010. máj. 20. 15:34
 5/9 anonim ***** válasza:

"szociálisan rászorultak, majd a gyermeküket egyedül nevelők,(....), nagycsaládosok és utána jönnek azok, akik dolgoznának" --> egyedül nevelem a gyerekem, de ettől még ugyan úgy kellett igazolás. Más kérdés, hogy ha nem lettünk volna feliratkozva a várólistára már másfél évvel korábban, akkor is elvileg felvették volna a fiamat. De igazolás nélkül akkor sem. Ebben azért valljuk be, van logika. Ahol két szülő van, ott legalább az egyik mindenképp tud dolgozni, még ha a másiknak otthon is kell maradni. De egy egyszülős családban ki dolgozik akkor, ha az egyetlen szülő nem tud elmenni dolgozni, mert nincs megoldva a gyerek nappali elhelyezése?

Amúgy szerintem a nagycsaládosoknak is kell vinni igazolást, nálunk legalább is anélkül nem lehet. Mondjuk más kérdés, hogy akadnak páran, akik ettől függetlenül nem dolgoznak (pl. vállalkozó a férj, és kiállítja az igazolást fél pillanat alatt). Ugyanis a munkáltatóit (vagy hallgatói jogviszony igazolást, aki mondjuk egyetemre jár) csak egyetlen egyszer kérik, soha többet nem ellenőrzi senki.

2010. máj. 20. 15:54
 6/9 A kérdező kommentje:

A fiam 2 évig volt bölcsis, egyszer kértek munkáltatóit ugye a beszoktatásnál, de következő év szeptemberében megint. Most ovinál is ez van, kértek munkáltatóit. Pedig én azt hittem, hogy pl. ovinál az már nem is kell.

Amúgy én értem ezt a rangsorolást, jónak is tartanám, ha működne. :( Pl. egy egyedül álló anyuka gyerekét igenis vegyék fel! Egy dolgozó gyerekét is vegyék fel. Csak ugye van olyan, hogy a gyereknek 2-3 évesen jobb a társai között, mint anyával és egy csecsemővel otthon. Nálunk pl. a nagy bölcsis volt, mikor a kicsi született és nem bántam meg, hogy járt tovább. Mondjuk ott meg is tehette, nem volt túljelentkezés. De mikor hazajött csak az övé voltam. Tehát én megértem mindkét verziót.

2010. máj. 20. 16:44
 7/9 anonim ***** válasza:
Egyedülálló anya vagyok,3 gyerekkel.Februártól vinném a kicsit,de nem veszik fel!Most megyek az önkormányzathoz,hogy segítsenek!Megyeszékhely,4 bölcsőde.
2010. máj. 20. 19:27
 8/9 A kérdező kommentje:

Az szép! :x

És mire hivatkozva nem veszik fel? Vagy nem kell megindolokni? Mindenképp fellebbezz!!!

2010. máj. 20. 19:29
 9/9 anonim ***** válasza:
Hát arra,hogy az év a bölcsődében is szeptembertől kezdődik.A felvételről pedig már kiküldték az értesítőt.Persze én is hibás vagyok,mert beírathattam volna előbb.Eddig a nagyszülőkben gondolkodtam,de azt nem vettem számításba,hogy gond lehet velük.
2010. máj. 20. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!