Nyelvtanulási kérdés! Szerintetek ez így működne?
Sokkal jobbat tennel vele ha arra koncentralnal, hogy boldog es egeszseges eletre neveld. Felesleges mar babakortol nyomatni a tanulast, ha eleri az egyeves kort derivalni tanitod mert azt is tudsz?!
Masreszt: ha olasz anyanyelvu lennel, akkor ez egy normalis dolog lenne. De igy tobbet artasz majd mint hasznalsz, akcentussal neveled bele a nyelvet, amit soha nem fog tudni finomitani. Olvass utana! Ezt nagyon ellenzik.
Peldat is irok: ismeretsegi korben van szulo aki elt Londonban es ezert azt csinalja amit Te tervezel, csak angolul. A gyerekei olyan szaraz es magyaros angolsaggal beszelnek, hogy fulserto.....mert apuka is. Amikor apuka mondja nekik, hogy "kamooon beeejbiiz", a falat kaparnam. A gyerekeknek meg ez rogzult :(
Nem, nem és nem. Nem így működik a nyelv tanítás. Mit szeretnél, mi legyen a gyerek anyanyelve? Akkor azon a nyelven beszélj hozzá. Én is perfekt vagyok angolból, de bőven ráér 5-6 éves korában elkezdeni tanítani a gyereket. Külföldön élő magyar ismerőseim is mind magyarul beszélnek a gyerekeikhez.
Nekem az egyetlen járható út ilyen téren az az, ha mindkét szülő a saját anyanyelvén beszél a gyerekhez és max zenéket hallgatnának, számolnának a másik nyelven (megtanulna pár alapszót, a színeket, számokat, de mégse zavarodna össze teljesen a két nyelvben és nem keverné)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!