Mennyi az átlagos havi kiadás egy általános iskolás, vidéki városban élő gyerekre? Ti mennyit költetek rá havonta?
Első vagyok, köszi a lepontozást.
A fiam nem eszik a suliban, úgyhogy abból nem adódik költség. Vagyis elvisz egy dörmit, vagy 7days-t, amit délben hazafelé eszik meg. Focira jár, ingyenes, ha meccsre mennek, innivalót kell csak vinni, busz hozza-viszi őket, ingyen. Ami még van nálunk, az sakk, szintén ingyenes, felsőben röpi, másodiktól néptánc, mind ingyenes, szakkör jellegű. Karate van még, azt nem tudom, hogy mennyi. Évi 5000 Ft az osztálypénz. Utazni nem kell, bicajjal járunk, vagy gyalog. Ruhára mint írtam, szezonra vásárolok, ősszel 4-5 melegítő, télre télikabát, hótaposó vagy bakancs, tavaszra több póló, rövidnadrág, vagy pl. fekete nadrágot augusztus végén veszek, jó évzáróig.
Evést nem számolom költségnek, mert egyébként is főzök, az az 1 tányér étel nem hiszem, hogy oszt vagy szoroz, elég madárétkű a fiam. Augusztusban mennek focitáborba, szintén ingyenes lesz, mert pályáztak Erzsébet-táborra, és nyertek. Napi 4 étkezés, nyíregyházi állatkert látogatás is lesz benne.
Jézusom, fogalmam sincs :D 3.-os volt idén a fiam, amit tudok, hogy az ebédje havi 5000 körül van (uzsira, tízóraira nincs befizetve), a havi bérlete 3300 forint, heti 500 forint zsebpénzt kap (szóval kb. havi 2000 forint), és amíg járt, addig havi 5000 forint volt az úszás.
Ezek a fix dolgok. De meg nem tudnám mondani, hogy mennyit költünk például arra, amit a suliba magával visz kaját, vagy hogy az ő része mennyi a vacsorából, hétvégi étkezésekből, meg hogy mikor mennyiből veszünk neki ruhát, játékot, mozijegyet, belépőt, stb. Passz, nem tudom összeszámolni, ezek nem fix kiadások, van, amikor sokat költünk, van, amikor kevesebbet, ahogy dobja a gép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!