11/16 anonim válasza:
Írhattok kérvényt és elbírálják.
12/16 anonim válasza:
Mert mindent "a mai köznyelvi kiejtésének megfelelően, a mai magyar helyesírás szabályai szerint" lehet mostanában anyakönyvezni (pl. Maya helyett Maja, Gerald helyett Dzserald, Claudia helyett Klaudia). Az Eperke meg nem Eperk kimondva :))
13/16 A kérdező kommentje:
Eperk(e).
Ki tudja? Lehet egyszer az Eperk is anyakönyvezhető lesz. :D
2017. jún. 16. 09:13
14/16 anonim válasza:
Tetszik,bár én inkább Adriennként adnám.
15/16 anonim válasza:
Na én kérvényezem az Eperk-et XD (eszembe ágába sincs)
Viccet félretéve, szerintem az Adrienne szép név. :)
16/16 anonim válasza:
azért nem lehet e-vel a végén anyakönyveztetni, mert a magyar még mindig fonetikus nyelv, tehát úgy ejtjük, ahogy írjuk. de miért is nem jó úgy, hogy Adrienn??
speciel nekem tetszik.
olyan meg, hogy Eperk nem lesz, egyfelől ott ejted a szó végi e betűt, másrészt a magyar nyelv nem szereti a másslhangzó-torlódást, olyan meg végképp nincs, amikor rk -ra végződik egy szó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!