Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem birom megszeretni a...

Nem birom megszeretni a kisfiam nevet, mit tegyek? Mar 1,5 eves!

Figyelt kérdés
A ferjem akarta ezt a nevet, de en rosszul vagyok tole.
2017. jún. 14. 23:57
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Utolso , kb ez volt. Pedig en tenyleg eros szemelyiseg vagyok.
2017. jún. 15. 17:37
 12/23 anonim ***** válasza:
32%
Gondolom. Tudod, az agresszorok képesek az erős személyiségeket is bedarálni. Nem azon múlik. Észrevétlenül sodródsz bele, és mire felkapod a fejed a sok apróság után, amire csak legyintesz a "béke kedvéért", már egy (anyagilag vagy érzelmileg vagy lelkileg vagy verbálisan vagy tettleg) bántalmazó kapcsolatban élsz.
2017. jún. 15. 17:40
 13/23 anonim ***** válasza:
78%
Anyukám az én nevemet öt éves koromban szokta meg. Az egyiket, addig a másikon hívott. Most mindkettőn.
2017. jún. 15. 19:00
 14/23 anonim ***** válasza:
66%

Nekem továbbra se derült ki, hogy volt-e fix másik név vagy sem.

Ha nem volt amiben a kérdező biztos volt akkor a férjének muszáj volt a kezébe vennie a gyeplőt.

Amúgy meg én úgy tudom már császár előtt megkérdezik az anyukától a nevet.

Nehogy már a férj legyen a hibás, mert nem sikerült megegyezni így elnevezte ő maga a gyerekét.

2017. jún. 15. 19:21
 15/23 A kérdező kommentje:

Kulfoldon lakunk, itt a csaszar utan kerdezik a nevet, de utana 6 hetig lehet anyakonyveztetni.

Gondolhatjatok, mennyire banom mar.

2017. jún. 15. 23:03
 16/23 anonim ***** válasza:
73%

Majd megszokod. Én is külföldön élek. 2 nevet kapott mind a két lányunk. Az első lányunknál tudtam kezdettől fogva, hogy azon a néven kell majd szólítanom, amit akkor még nagyon nem szoktam meg. Azért, mert a név, amit akartunk neki adni, enyhén szólva nem megfelelő külföldön, de a névnek története van, nem akartunk lemondani róla. 2. nevet úgy választottunk, hogy kiválasztottunk pár nevet, ami tetszett nekünk, és azok közül azt, amelyik legjobban tetszett mind a kettőnknek. Első 2 évében a kislánynak nem tudtuk máshogy szólítani, csak azon a másik nevén. 2 évesen viszont bekerült bölcsibe. Onnantól kezdve bölcsiben azon a másik néven szólították. Én is előzőleg megpróbáltam neki megtanítani, hogy az is a neve. Egyszerűen úgy éreztem, nem vagyok képes úgy hívni. Telt az idő. 4 évesen kezdte a sulit. Még akkor sem szoktam meg igazán, még akkor is főként a másik nevén szólítottam. Az első sulis évétől kezdve lassan azt a másik nevet is megszoktam, megszerettem. Most már bármelyik néven tudom szólítani, mind a két nevét megszoktam, nagyon megszerettem.

2. gyerekemmel máshogy van. Nála eleve olyan nevet adtunk neki, amin szólíthatják itt is, otthon is. A másik nevét főleg azért kapta, mert az első is kapott 2 nevet és alapjáraton is úgy voltam vele, hogy ha egyszer megnőnek, akkor eldönthetik, hogy melyiket használják majd ténylegesen. Érdekesség, hogy a kicsi a tesót azon a néven szólítja, amit először használtunk nála, pedig mire ő megszöletett, már elkezdtük a másik nevén szólítani, sőt, mire beszélni tudott, addigra már több százalékban a másikon szólítottuk. (4.5 év van közöttük) Az első mind a két nevét szereti.

Egyre jobban ki fog fejlődni a kis személyisége a fiadnak. Egyre jobban hozzá fogod kapcsolni a nevét a személyiségéhez, és 4-6 évesen már biztosan azt fogod mondani, hogy el se tudod képzelni, hogy a te Gyuridat Ferinek hívják, mert ránézel és egyszerűen ő olyan Gyuris.

Még ha nem is szereted most azt a nevet meg fogod szeretni, mert a név új értelmet nyer majd a kisfiad által, az ő karaktere újraformálja majd benned a név jelentését számodra.

2017. jún. 16. 08:36
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
De mi lett a kisfiú neve h ennyire nem kedveled ?
2017. jún. 16. 08:38
 18/23 A kérdező kommentje:

16 os, koszonom, hogy ezt igy leirtad, nagyon biztato! Fura, hogy te is csak keson tudtad megszeretni a nevet, azt hittem egyedul vagyok vele.

17- es, hogy mi a neve lenyegtelen most, attol, hogy majd irjatok szep nev, en nem leszek elorebb.

2017. jún. 16. 09:16
 19/23 anonim ***** válasza:
73%
Hívd, ahogy szájra áll, Manó, Picur, Herceg, Nyuszifül, stb. :)
2017. jún. 16. 11:44
 20/23 anonim ***** válasza:
87%
Hasonló szituban voltam én is. Még csak terveztük a babát, de én már akkor Viktóriát szerettem volna adni a lányomnak. Apuka 2 héttel a szülés előtt kijelentette , hogy legyen Dominika. Fura volt, de bele egyeztem. Mai napig nem tetszik ez a név, pedig ennek már 12 éve. 10 év után elváltunk, és az új párommal is szerettünk volna egy közös gyermeket. Fiút jósoltak az ultrahangon, de nem tudtunk nevet választani. Mikor elkezdődtek a fájások, a kórházba menet találtuk ki a nevét, de ezt úgy hogy egyszerre mondtuk ki ugyanazt a nevet,pedig előtte nem is hoztuk szóba. Ekkorra már le mondtam a vikiről, hisz többet nem akartunk. Ezután valamit nem találtam rendben magamban, ezért elmentem dokihoz, aki megállapította hogy terhes vagyok. A menzeszem közben is megjött, tehát erre nem is gyanakodtam. Az abortuszhoz másfél hetünk lett volna. Úgy gondoltuk, ez a pici élni szeretne, ezért titkolta el az elején, hogy a pocakomban van,és mi megtartottuk. Most itt szuszog mellettem a Viktória is. Tényleg nehéz megszokni,vagy úgy szólítani a gyermeked, ami neked nem tetszik, de ő a tiéd, neki pedig te vagy a legjobb gyönyörűbb anya a világon.
2017. aug. 10. 01:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!