Melyik nevet válasszam?
A családnév a Nagy. Amik tetszenek: Natasa, Natali
Amina,Golda,Zina,Seila,Mínea
Fiú: Ruben, Eliot,Kadosa, Konor,Zénó, Zétény, Zente, Lévi
Szeretnék masodik nevet is, akinek van kedve es ideje jatszhat paroztatos jatekot :DD Nem muszaj csak az altalam leirtakbol:) Remelem kapok egy kis segitseget
Natália? esetleg, még a Mínea tetszik. Seilát nem adhatod, maimum Sejlaként.
Egyébként ezek külföldön tök jók, otthon nem, pont az idióta kiejtés szerinti írásmód miatt.
Egyik lánynév szörnyűbb, mint a másik. Fiúk közül egyedül a Zente tetszik .
Hogy sikerült ennyire ízléstelen listát írni ? Komolyan képesek lennétek pl egy Zente mellé Aminát adni ?
Nő: Zina! Ez egy gyönyörű név. Úgyis, hogy Zinaida. A többi szerintem rémes, amiket írtál.
Fiú: Talán Ruben. A többi nem igazán tetszik, szerintem a legtöbb hülyén hangzik magyar vezetéknév mellett.
Szerintem a második keresztnév felesleges, semmi értelme, csak több rublikát kell majd kitölteni a NAV-nál.
Lány nevek egyik se.
Fiú név: Ruben tetszik.
Natasa - Ez a legjobb az összes közül.
Natali - Olyan nagy luxus lenne odabiggyeszteni a végére egy -a betűt?! -> Natália. Mert így borzalmasan gyerekes, unintelligens hangzása van. Aztán becézgetheted Natalikának vagy ahogy akarod.
Amina - Elmegy. Én nem adnám, de egyébként szép név annak ellenére, hogy elég "keleties".
Golda - Nagyon fennhéjázó, polgárpukkasztó név, ami a nyóckeri piacos hamis Gucci hatását kelti nálam, ha a neveket allegorikusan kéne leírnom.
Zina - Véleményem szerint ez csakegy becenév. Ha ilyen formában anyakönyvezed, azzal aláírod, hogy a gyerekedet máshogy nem is lehet szólítani, amit vagy szeretni fog, vagy utálni. Sokkal bölcsebb választás egy hosszabb vagy teljes alakú nevet adni. Aztán később nagyobb lehetőség lesz válogatni, hogy a gyerek Anna, Nusi vagy Pannika akar lenni. Amelyik neveket lehet Zinának becézni: Rozina, Alfonzina..stb.
Seila - Lehet, hogy külföldön szépnek hat, de itthon inkább giccses, magyartalan és elég romás.
Mínea - Egy hajszállal jobb a legtöbbnél.
Ruben - Tudtad, hogy ez egy bibliai név? Mindenesetre és a rubin kőhöz hasonlítanám, amit nem nagyon tudok egy hímnemű személlyel összekötni.
Eliot - Ennek a névnek már van magyar megfelelője, mégpedig az Éliás. Az ilyen idióta angolból átvett "névmodernizálással" nem lépünk feltétlenül előbbre népszerűségben. Nem mellesleg az Éliás sokkal szebb is és abszolút ritka név, ha már erre utazunk.
Kadosa - Elmegy, de annyira nem jön be.
Konor - Mint valami fényképező/számítógép/óra márka. Nem lenne gyomrom egy magyar kisfiúnak ilyen nevet adni.
Zénó - Egy nagyon kedves 92 éves idős bácsi jut róla eszembe, akiről nagyon pozitív emlékeim vannak, így nekem nagyon tetszik.
Zétény - Manapság elég felkapott, de egyébként szép magyaros név.
Zente - Nekem egy kacsa ugrik be róla.
Lévi - Ez így egyáltalán nem férfias. Max. csak 3 évig lesz a gyereked cuki kisbaba. Inkább legyen Levente.
Lány:Natasa,Zina
Fiú:Zénó,Zente
Lány nevek közül még ezek tetszenek ehhez a
vezetéknévhez:
Zita,Zorka,Nelli,Norina
Ha már így tetszenek az ilyen nevek, akkor megosztanám veled az egyik "nekem nagyon tetszik" lány nevet, amit én spec nem adok majd a lányomnak, mert a férjemnek meg nem tetszik:
Noveli (angolul Novalee)
Nekem ez a név nagyon nagyon megtetszett anno. Hátha neked is tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!