Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kimenjek Angliába dolgozni...

Kimenjek Angliába dolgozni egy hónapra? Tanácsot szeretnék, érdekel, hogy ti hogy látjátok.

Figyelt kérdés

Két és fél éves a kisfiam, akit egyedül nevelek. Egyetemre járok, és év közben jól meg is vagyunk, oké, diákhitel, de hát ez van, meg kapom az egyetemen is a támogatást havonta. De nyáron nincs semmi, csak a gyes meg a családi pótlék. Ennyiből az albérletet sem tudom fenntartani, és akkor még nem is ettünk.

Most kaptam egy olyan ajánlatot, hogy ki lehetne menni 3-4 hétre is akár dolgozni, és ennyi idő alatt meg tudnék keresni annyi pénzt, amennyiből itthon két hónapig megélünk.

De nem tudom, hogy bírnám ki egy hónapig, és ami még fontosabb, hogy a kisfiam hogy bírná ezt az egy hónapot. Amúgy nem az a fajta gyerek, akit nem lehet rólam leválasztani fél percre sem, kicsi korától kezdve nagyon szívesen van a nagymamájával, vagy igazából akárkivel, akit ismer és szeret. Tavaly nyáron is volt egy hetet a mamijával nyaralni, és nagyon jól érezte magát. De azért itt mégiscsak 4 hétről van szó, ami szerintem nagyon hosszú idő. És nem csak erről van szó, hanem arról is, hogy anyukám sem nyugdíjas még (legalább 10 évig még nem lesz az), tanít, gyakorlatilag reggeltől estig dolgozik, mert nem csak egy munkahelye van, és igazából tudom, hogy nagyon kell neki az a pihenés nyárra. Meg biztos ő is szeretne elutazni, kikapcsolódni.

Nem tudom mit csináljak... Próbálok helyben munkát találni nyárra, de szinte lehetetlen. Ráadásul ha itt kapnék munkát, akkor az egész nyarat végig kéne dolgozni, hiszen én nem mehetek fizetett szabira úgy, mint akinek van állandó munkahelye, és így egyrészt sehova nem jutnánk el nyaralni, meg akkor ugyan az lenne a rendszer, mint amikor nem nyár van, meg azért az év során nekem is kéne egy kicsi pihenés, amikor nincs munka, nincs tanulás. Ha meg egy hónapra kimennék, akkor még maradna egy teljes hónap, hogy ne kelljen csinálni semmit. Lehetne menni nyaralni, pihenni, stb.

Nagyon nagy dilemmában vagyok, nem tudom mi lenne a jobb megoldás. Meg nem is csak rajtam múlik, hanem anyukámon is, hogy vállalja-e. Ti mit tennétek?

2010. máj. 18. 13:38
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

és mi lenne, ha újra összeköltöznél anyukáddal?

ő házban lakik, vagy lakásban, vagy albiban?

feleződne a rezsi és a lakbér is esetleg, és azt mondod, jó a kapcsolatotok is.

az apukát meg nem is minősíteném...

2010. máj. 18. 19:51
 12/13 A kérdező kommentje:
Anyukám panelben lakik, ott az a gond... szóval ez miatt is költöztünk el, hogy mi a fiammal ketten laktunk egy félszobában. Akkora mint egy koporsó :S Ha egyet fordulok az ágyban, a fiam már fel is ébred rá. Meg lehet, hogy nagyon önzőnek tűnik, de akkor azért költöztünk el, mert egy év után már nem bírtam, hogy nincs egy kisujjnyi privát szférám sem. Meg egyáltalán, lesz nekem úgy valaha normális kapcsolatom, hogy még egy szoba sincs, ahol egyedül lehetek? Szóval nem tudom... Amúgy pont ma gondoltam erre, hogy ha nincs más megoldás, akkor visszamegyünk, de ez lenne a legutolsó amit tennék, mert az a pici szoba egyszerűen elviselhetetlen. Ha van bent két ágy, akkor már be sem lehet szinte lépni. Pláne, hogy van egy halom bútorom, amiket vagy ajándékba kaptam, vagy nagyon kedvező áron sikerült megvennem, és nagyon sajnálnám, ha meg kéne válni tőlük, aztán ha esetleg megint költöznénk, akkor kezdhetném az egészet az elejéről :S Pláne, hogy csak így nyáron van ez a borzalmas helyzet, szeptembertől (vagy inkább októbertől) megint minden rendben lenne. Csak ami pénzt kapok, az pont arra elég év közben, hogy éljünk belőle, félretenni nagyon kevés.
2010. máj. 18. 19:57
 13/13 anonim ***** válasza:
Szia!Épp most olvasgatom vissza az általam megválaszolt kérdéseket és kiváncsi vagyok,mi van veled?Kimentél végül?Hogy sültek el a dolgok???
2010. dec. 10. 14:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!