Az jó v rossz, ha negatív az ellenanyagszűrés a vércsoport vizsgálatánál?
elhalt a terhességem az 5 hétben, műszeres befejezésre hál istennek nem volt szükség
megnézette a magánorvosom a vércsoportomat, amit jól is tett A-
mindenképpen kapok anti D injekciót, de már zöld utat kaptunk.. remélem ha a szuri előtt jön a baba nem lesz gond, közben vizslattam a leletem, nincs rajta sok minden csak kiemelve h ellenanyag szűrés negatív.
apa vércsoportja és Rh típusa nem ismert.
Ha ő is negatív ,akkor gondolom nem lesz baj akkor sem ha nem kapnék Anti-D inejkciót.
Hol kérhetünk a leendő apa részére vércsoport és Rh meghatározást? Én a nődokimtól kaptam...
Kedves válaszoló! Komolyan, ezt olvasni is rossz. Két Rh negatív embernek NEM lehet Rh pozitív babája! Két Rh pozitívnak lehet negatív, és ez volt a te családodban. Minden embernek két allélja van; ez lehet ++, +- vagy --. Ha + van benne, az adott ember vércsoportja pozitív, és csak akkor negatív ha --. Vagyis a te nagyszüleid mindketten +- voltak, ezért lett a nagynénéd negatív. De két negatív embernek az életben nem lesz pozitív a babája, kivéve ha nem a férj az apa. És ehhez nem kell az egészségügyben dolgozni, csak odafigyelni a középiskolai biológia órán!
És igen, számít az apa vércsoportja, ha a kérdező férje is negatív, akkor semmi vész, de ha pozitív, akár ++ akár +-; a gyerekük lehet pozitív és kialakulhat ellenanyag az anya szervezetében, ha szüléskor vagy vetéléskor az anya vére találkozik a magzatéval. A teszt negatív, tehát esetükben MOST nem alakult ki. Ha negatív az apa, akkor soha nem is fog. De minden egyes szülő nőnél, aki negatív, azonnal nézik a baba vércsoportját, és pirossal emelik ki a szülési kórlapon!
Az meg hogy orvosi teszteknél a negatív a jó! Gondolj csak a toxoplazmózisra, ha már a terhességnél tartunk. Ha ott pozitív az eredmény, mindenki megnyugodhat, terhesség alatt se a mamának, se a gyereknek nem lesz baja. Ha meg negatív lehet ismételgetni a tesztet végig a terhesség alatt.
Utolsó köszönöm hogy jöttél és bebizonyítottad hogy lehetséges és nem hülyeségeket beszélek.
15ös látod lehetséges ez is. Nem kellett volna hülyének titulálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!