Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az jó v rossz, ha negatív az...

Az jó v rossz, ha negatív az ellenanyagszűrés a vércsoport vizsgálatánál?

Figyelt kérdés

elhalt a terhességem az 5 hétben, műszeres befejezésre hál istennek nem volt szükség

megnézette a magánorvosom a vércsoportomat, amit jól is tett A-

mindenképpen kapok anti D injekciót, de már zöld utat kaptunk.. remélem ha a szuri előtt jön a baba nem lesz gond, közben vizslattam a leletem, nincs rajta sok minden csak kiemelve h ellenanyag szűrés negatív.

apa vércsoportja és Rh típusa nem ismert.

Ha ő is negatív ,akkor gondolom nem lesz baj akkor sem ha nem kapnék Anti-D inejkciót.

Hol kérhetünk a leendő apa részére vércsoport és Rh meghatározást? Én a nődokimtól kaptam...

2017. máj. 26. 16:41
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
0%
Két negatívosnak is lehet rh pozitívos babája ért nem számít az apa vércsoportja. Mert ha pl a nagyszülők közül volt rh pozití simán örökölheti. Mint a példámba is hogy két rh pozitívos párnak rh negatívos gyereke van. Azért is kap az anya a többedik terhességnél automatikusan anti-d injekciót. De amúgy minden orvosi vizsgálatnál ha valamire az van írva hogy negatív az jót jelent.
2017. máj. 26. 18:04
 12/19 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen.:)
2017. máj. 26. 18:06
 13/19 anonim ***** válasza:
30%
Szívesen remélem így már érted hogy nem számít bár ahogy írtad sokszor jó tudni hogy mi vércsoportja az embernek. :)
2017. máj. 26. 18:08
 14/19 A kérdező kommentje:
igen értem, bocsánat.:) minden világos, de azért megnéeztjük, kíváncsiak vagyunk mert csak annyit tudunk h AB a vércsoportja de nincs mellette h az Rh - vagy + elég fura. szval megnézetjuk! köszi
2017. máj. 26. 18:09
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Kedves válaszoló! Komolyan, ezt olvasni is rossz. Két Rh negatív embernek NEM lehet Rh pozitív babája! Két Rh pozitívnak lehet negatív, és ez volt a te családodban. Minden embernek két allélja van; ez lehet ++, +- vagy --. Ha + van benne, az adott ember vércsoportja pozitív, és csak akkor negatív ha --. Vagyis a te nagyszüleid mindketten +- voltak, ezért lett a nagynénéd negatív. De két negatív embernek az életben nem lesz pozitív a babája, kivéve ha nem a férj az apa. És ehhez nem kell az egészségügyben dolgozni, csak odafigyelni a középiskolai biológia órán!

És igen, számít az apa vércsoportja, ha a kérdező férje is negatív, akkor semmi vész, de ha pozitív, akár ++ akár +-; a gyerekük lehet pozitív és kialakulhat ellenanyag az anya szervezetében, ha szüléskor vagy vetéléskor az anya vére találkozik a magzatéval. A teszt negatív, tehát esetükben MOST nem alakult ki. Ha negatív az apa, akkor soha nem is fog. De minden egyes szülő nőnél, aki negatív, azonnal nézik a baba vércsoportját, és pirossal emelik ki a szülési kórlapon!

Az meg hogy orvosi teszteknél a negatív a jó! Gondolj csak a toxoplazmózisra, ha már a terhességnél tartunk. Ha ott pozitív az eredmény, mindenki megnyugodhat, terhesség alatt se a mamának, se a gyereknek nem lesz baja. Ha meg negatív lehet ismételgetni a tesztet végig a terhesség alatt.

2017. máj. 26. 18:22
 16/19 A kérdező kommentje:
akkor ezért kérdezte az orvos a párom vércsoportját, no mindegy igyis ugyis kideritjuk. köszönöm szépen a pontisítást :)
2017. máj. 26. 18:27
 17/19 anonim ***** válasza:
45%
Ismerek két rh negatívost akinek rh pozitívos babája született. Ha nem tudnám akkor nem írtam volna le. Hülyeségeket én se szeretek mondani, mert többre tartom magam és csak olyat mondok amit tudok. Ritka esett volt ezt az orvos is megmondta nekik. Akkor most ott ki tévedhetett? Bocsi de odafigyeltem biológia órán.
2017. máj. 26. 18:28
 18/19 anonim ***** válasza:
45%
Utolsó igazat adok én és a férjem is negatív és a 3 gyerekből egy rh pozitív lett, és egy az apa.
2017. máj. 27. 11:42
 19/19 anonim ***** válasza:

Utolsó köszönöm hogy jöttél és bebizonyítottad hogy lehetséges és nem hülyeségeket beszélek.

15ös látod lehetséges ez is. Nem kellett volna hülyének titulálni.

2017. máj. 27. 14:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!