Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem akar kistesót. Mi a teendő?

Nem akar kistesót. Mi a teendő?

Figyelt kérdés
3 éve született meg a kislányom. A férjemmel nem szeretnénk nagy korkülönbséget a gyerekeink között,így úgy gondoljuk elérkezett az idő a második babához. A kislányom hallani sem akar róla,egyszerűen tabutéma számára,ahogy megemlítem kiborul. Mit tehetnék? Elgondolkoztam azon is,hogy nem lesz még egy baba. Mert ő a lányom és az a legfontosabb,hogy ő boldog legyen,és irtó elutasító azzal szemben hogy testvére legyen,ő jobban szeretne egyke maradni. Félek attól,hogy akkor sem változna meg a hozzáállása ha megszületne ténylegesen a baba. Mit tehetnénk?
2017. máj. 22. 13:57
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
94%

Fordítsuk meg a kérdést:

Ha ti a férjeddel nem szeretnétek több gyereket, és a lányod könyörögne egy kistesóért, szülnél még egyet??? Mert hogy ő boldog legyen?

Na ugye, hogy nem ő dönt...

Nem tesót szülünk, meg játszópajtást, hanem még egy gyereket magunknak, mert mi akarjuk!!!

2017. máj. 22. 14:36
 12/21 anonim ***** válasza:
97%

15 év múlva:

-Anya! Olyan rossz egykének lenni! Mért nem lett tesóm?

-Kicsim, mi szerettünk volna, de 3 évesen azt mondtad, hogy egyke akarsz lenni...

2017. máj. 22. 14:39
 13/21 anonim ***** válasza:
5%

Ez azért szerintem nem ennyire egyszerű.

Egyrészt tényleg nektek kell dönteni, másrészt viszont én csak akkor vállalnék 2. gyereket, ha tisztázódott, mitől borul ki és leküzdötte volna a nehézségeket. Erre való a gyerekpszichológus.

Ha most szülsz egy gyereket, minimum következmény lesz a napi hiszti, a viselkedészavar, a kistestvért meg gyűlölni fogja, amin nem biztos, hogy később tudsz változtatni.

Ezt tapasztalatból mondom, mert az én szüleim gyerekkorunkban egy életre tönkretették a tesómmal való kapcsolatomat. Nem volt szándékos, de felnőttként sem változott semmi.

2017. máj. 22. 14:58
 14/21 anonim ***** válasza:
94%

Egy 3èves megìtèlèsed szerint kèpes belátni a testvèr/kistesó fogalmát, ès annak jelentősègèt??

Nem nagyon èrtem mièrt egy 3èves döbt, de te tudod!

Azèrt remélem, a pènzeteket nem ő osztja be!

2017. máj. 22. 15:07
 15/21 anonim ***** válasza:
79%
Ez ugye csak egy rossz vicc? A 3 éves véleménye fontosabb egy ilyen komoly kérdésben, mint a tiétek?
2017. máj. 22. 17:28
 16/21 anonim ***** válasza:
91%

Nem kérdeztem volna meg.

Ha már publikus, akkor szóltam volna neki, aztán onnan lehet vele beszélgetni a tesótémáról.

2017. máj. 22. 18:23
 17/21 anonim ***** válasza:
92%
Nem egy 3 éves döntene az biztos ha ti szeretnétek még egy gyereket,akkor legyen ,ő neki meg csak akkor szolnék ha már uton a baba .
2017. máj. 22. 18:43
 18/21 anonim ***** válasza:
86%
Egy 3 évesnek fogalma sincs arról, mi szeretne lenni. Ahogy azt sem tudja, mi a testvér, meg mi az egyke. Inkább nézegessetek babákat, kezdjezek játszani, babázni, stb. Nem kompetens ez ügyben a lányod.
2017. máj. 22. 21:52
 19/21 anonim ***** válasza:
67%

Neki ebbe SEMMI beleszólása nincs :)

És ha már most ilyen akaratos, ti meg ráhagyjátok, akkor pokol lesz az életetek, mert egy kényes, nevetlen kis hercegnővé válik ovis korára - akit mindenki utálni fog, meg nagykorában is.

Ha akartok (te meg a férjed) még egy gyereket, hajrá, a kislány meg majd megbékél.

2017. máj. 23. 12:52
 20/21 anonim ***** válasza:
22%
Kedves Kérdező! Szerintem nem kell egy 3 éves orrára kötni, hogy terveztek kistesót. Ha lesz, majd akkor megtudja. Én nem éreztetném vele, hogy van beleszólása, mert nincs, és ez nem is egy kisgyerek döntésképességének a szintje. Szerintem ne erőltessétek nála a témát, talán csak dacoskodik, de ha kész helyzet elé van állítva más lesz. Olyan nincs, hogy nem fogja szeretni a testvérét, nyilván testvéri cívódás úgyis lesz.
2017. jún. 30. 22:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!