Nem akar kistesót. Mi a teendő?
Fordítsuk meg a kérdést:
Ha ti a férjeddel nem szeretnétek több gyereket, és a lányod könyörögne egy kistesóért, szülnél még egyet??? Mert hogy ő boldog legyen?
Na ugye, hogy nem ő dönt...
Nem tesót szülünk, meg játszópajtást, hanem még egy gyereket magunknak, mert mi akarjuk!!!
15 év múlva:
-Anya! Olyan rossz egykének lenni! Mért nem lett tesóm?
-Kicsim, mi szerettünk volna, de 3 évesen azt mondtad, hogy egyke akarsz lenni...
Ez azért szerintem nem ennyire egyszerű.
Egyrészt tényleg nektek kell dönteni, másrészt viszont én csak akkor vállalnék 2. gyereket, ha tisztázódott, mitől borul ki és leküzdötte volna a nehézségeket. Erre való a gyerekpszichológus.
Ha most szülsz egy gyereket, minimum következmény lesz a napi hiszti, a viselkedészavar, a kistestvért meg gyűlölni fogja, amin nem biztos, hogy később tudsz változtatni.
Ezt tapasztalatból mondom, mert az én szüleim gyerekkorunkban egy életre tönkretették a tesómmal való kapcsolatomat. Nem volt szándékos, de felnőttként sem változott semmi.
Egy 3èves megìtèlèsed szerint kèpes belátni a testvèr/kistesó fogalmát, ès annak jelentősègèt??
Nem nagyon èrtem mièrt egy 3èves döbt, de te tudod!
Azèrt remélem, a pènzeteket nem ő osztja be!
Nem kérdeztem volna meg.
Ha már publikus, akkor szóltam volna neki, aztán onnan lehet vele beszélgetni a tesótémáról.
Neki ebbe SEMMI beleszólása nincs :)
És ha már most ilyen akaratos, ti meg ráhagyjátok, akkor pokol lesz az életetek, mert egy kényes, nevetlen kis hercegnővé válik ovis korára - akit mindenki utálni fog, meg nagykorában is.
Ha akartok (te meg a férjed) még egy gyereket, hajrá, a kislány meg majd megbékél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!