Ha nem jártam járokrendszeresen védőnőhöz abból lehet gondom?
Ez a védőnő volt előző babámmal is,semmi gond nem volt,mentem ha mondta...aztám miután megszültem jött,még sűrűn is,nemigen kérdeztem tőle,mert anyum a szomszédban lakik,mégis szinte feleslegesen jött hetente...Ha kérdeztem valamit,elengedte a füle mellett,normális válasszal sose szolgált.Most várom 2.babám,37hetes vagyok,és állítólag engem ócsárol a szomszéd kisgyerekesnek,miszerint mennyire örült mikor 3hónapra elköltöztünk kijelentkezve a gyerekorvostól,és a férjem is egy kiállhatatlan alak,holott kb 3szor találkoztak kisfiam oltásán.Én nem megyek hozzá,mostmár nem is kell 37.után de nem lesz ebből gondom hogy csak 2 szer voltam??
Nőgyógyászhoz term rendszeresen megyek.
Köszi a választ!
Nem úgy van az! Nem vagy köteles védőnőhöz járni természetesen. Ő köteles jönni hozzád és a babához is, ha megszületetett.
És az sem igaz, hogy nem jár majd neked az egyszeres anyasági támogatás, hiszen a terhesgondozást az orvos is végzi, tehát az is bőven elegendő, ha az orvostól van 4 pecséted, hogy jártál nála.
Úgyhogy nem lehet semmi gondod, a védőnői hálózat egy SZOLGÁLTATÁS, amit nem kötelező igénybe venni.
Ha azt akarod, hogy ő se jöjjön (neki kötelessége), akkor irásban lemondasz erről és akkor nem kell mennie hozzád. Addig viszont ő köteles lesz, legkésőbb a baba születése után nálad megjelenni... Aztán hetente...
Aki meg ezeket nem tudja, az minek válaszol?...
De nem is úgy van ahogy az utolsó válaszoló írta...
A terhesgondozást a védőnő, nőgyógyász és a háziorvos végzi együttesen, ha minden pecséted megvan, akkor kapod a támogatást, annyiszor meg kell jelenni a terhesség alatt a védőnőnél, ahányszor a nőgyógyásznál, de legalább havonta! Ez van a protokollban is!
Aztán ha megszületik a baba, 6hetes koráig köteles hetente kimenni házhoz, még akkor is, ha az egész családod a szomszédban lakik, utána a baba egy éves koráig havonta, és természetesen hordani tanácsadásra a babát.
Köszönöm a válaszokat!
Voltam védőnőnél 2szer aztán azóta sem,tisztára feleslegesnek tartom,pláne hogy ilyen a modora...Majd ha meglesz a babó már más,elviselem heti egyszer arra az 5 percre:-))
Nőgyógyászhoz rendseresen járok már 6szor voltam,most is megyek,így már van 8 pecsétem,ráadásul 38 hetes vagyok:-))
Remélem nem lesz gond a védőnővel,mert ha bunkózik vagy megjegyzést tesz elküldöm messzire:-))
Köszi mégegyszer!
" annyiszor meg kell jelenni a terhesség alatt a védőnőnél, ahányszor a nőgyógyásznál, de legalább havonta"
Ekkora sületlenséget!!!
Én irtam az ÁNTSZ-nek, elkértem tőlük a védőnők kötelességeire vonatkozó jogszabályokat, amiket el is küldtek nekem, úgyhogy bocs, de PONTOSAN tudom, hogy miről beszélek, neked meg halvány sejtéseid vannak, azok is rosszak.
Senki nem kötelez téged, hogy egyáltalán a védőnőhöz járjál, pláne nem havonta.
Én nem sokszor voltam, de dokinál meg nagyon sokszor. Egyébként a doki a SAJÁT pecsétjei alapján adta ki az igazolást az egyszeres anyasági támogatáshoz, rögtön a szülés után.
Szóval nyugodtan hanyagoljad a védőnőt, aztán majd jöna babához (vagy nem). Nagyon sok anyukától lehet itt olvasni, hogy egyáltalán nem jár hozzájuk a védőnő...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!