Milyen nevet választanátok?
Mikolt: Páromnak ez a kedvence.
Elmira, vagy Léonie: én inkább ezek pártján állok.
A vezetéknévhez mindegyik passzol, két keresztnevet nem adnánk.
Persze, nem itt döntjük el, csak ti melyiket adnátok.
Egyik sem tetszik.
- Léonie-t nem adnék, hacsak nem külföldi (pl. francia) az egyik szülő. Akkor inkább a Leona, az szép.
- Elmira-ról mindig egy légitársaság jut eszembe, meg nagyon összecseng az Elvirával. Akkor inkább Elvira.
- Mikolt-ról nekem mindig egy kisfiú jut eszembe. Szerintem egyáltalán nem lányos név. És mindig a mikulásra asszociálok.
Elvirát nem szeretem, pont a mÁV miatt :P
Leona, ez visont jó ötlet, attól szólíthatjuk Leoninak :)
Amúgy nem francia egyikőnk sem, de Svájcban élünk, így próbálunk kicsit oda is választani, mert a gyerek már vszeg állampolgár lesz, így nem a klasszikus magyar (írásmódú) nevekben gondolkodunk - eleget szívunk mi, mert folyton elírják a nevünket, vagy nem értik.
Szerintem az Elmira kifejezetten szép, és a legtöbb országban azért ki lehet ejteni csak ránézés alapján. De a Léonie is tetszik.
A Mikolt nekem nagyon nem nőies név, és pluszban még Svájcban sztem lesz bajotok azzal, hogy milyen név, hogy kell leírni stb.
Nekem tetszik a Mikolt, szerintem nem attól lesz szép egy női név, hogy A betűre végződik. A Nicole (ejtve: nikol) névre emlékeztet.
Vezetéknévtől függene, melyiket választanám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!