1) Abortusz, mert anyagilag nem áll úgy a pár, hogy fel tudja nevelni a gyereket, ill. biztosítani tudja a szükséges feltételeket. Ezzel megkönnyítik a saját dolgukat, nem lesz számukra "teher" a baba.
2) Megtartani a babát, mert a nő (vagy a pár mindkét tagja) úgy gondolja, hogy hiába csak egy pár hetes magzatról van szó, egy életről kell dönteni, és nem akarják megölni. Így viszont sok problémát kell megoldani az anyagi hátrány miatt.
(Szerencsére nem aktuális a téma, pusztán a véleményekre vagyok kíváncsi.)
Attól függ. Ha olyan szintű a szegénység, hogy az alapvető szükségletek se lennének kielégítve (télen elegendő fűtés, normális kaja, áram, rendes ruha stb), akkor szerintem inkább abortusz. Annak semmi értelme, hogy 3 ember éhezzen és fagyoskodjon, főleg egy gyerek. Ha csak arról van szó, hogy a párnak kicsit vissza kell vennie az igényeiből, hogy a gyereknek az alapdolgok meglegyenek, akkor viszont én a megtartás mellett vagyok.
2017. ápr. 26. 17:50
2/17 anonim válasza:
Ezekben nem önzőség,csak más gondolkodásmód.
Az önzőség,ha a jólét miatt nem tartják meg,mert hogy le kell mondani a buliról vagy a korlátlan szabadságról. De ebben az esetben is úgy döntenek,ahogy jónak látják,a lehetőség adott.
2017. ápr. 26. 17:51
3/17 A kérdező kommentje:
Tegyük fel, hogy az egyik fél, jelen esetben mondjuk a nő nem dolgozik. Így GYES-t sem kapna, illetve a tb-t is meg kellene oldani. A férfi dolgozik, jól is keres. Egy fizetésből kellene megoldaniuk mindent.
2017. ápr. 26. 17:53
4/17 anonim válasza:
Egyik sem önző. Mind a ketten jól döntöttek, mert úgy döntöttek ahogy akartak.
2017. ápr. 26. 17:55
5/17 anonim válasza:
Abortusz. Bár itt a nő a hibás, nem hiszem el hogy csak össze-vissza kufircolni tud de munkát találni azt nem...aki akar tud dolgozni. Most is keresnek eladót, árufeltöltőt pénztárost Pennybe, Lidlbe is...
2017. ápr. 26. 17:56
6/17 anonim válasza:
Gyest alanyi jogon az is kap, aki egy percet se dolgozott, sőt, gyes alatt a tb-je is biztosított. Meg családit is kap alanyi jogon. Ha a pasi jól keres, ezzel együtt valószínűleg azért meg tudnák oldani. De tökmindegy, mi itt mit mondunk, úgyis az adott pár döntése, az ő prioritásaik számítanak.
2017. ápr. 26. 17:57
7/17 anonim válasza:
Ott kezdődnek a problémák, hogy ha annyira rossz a helyzet akkor a csecsemőt nem is lehet hazavinni a kórházból. Kérdés, hogy meg kapják-e valaha ilyen háttérrel, vagy megy örökbefogadó szülőkhöz.
Akkor már egyszerűbb, ha megszakítják a terhességet és nem kell a 9 hónapot végig nyűglődni a kétes kimenetel miatt.
2017. ápr. 26. 18:01
8/17 anonim válasza:
Ha a férfi jól keres,nem rosszak az anyagiak...
Mi a jól keres? Igen,ha anyuka nem dolgozik,a tb-t fizetni kell. Gyerektől független is. Ha van gyerek,van gyes és csp,van tb. De a gyerek nem havi 7110 ft,mint a tb.
Ha a férfi jól keres,onnantól már kettejük döntése. Abban az esetben már nem indokolt az abortusz,de ettől még azt is választhatják.
2017. ápr. 26. 18:05
9/17 anonim válasza:
Nincs 2 egyforma család vagy élethelyzet, mindig vannak árnyalatok. Ez nem önzőség kérdése, hanem az adott élethelyzetben való mérlegelésé, amit viszont számtalan dolog befolyásol (pl. neveltetés, anyagi helyzet, munka, gyerekek száma, világnézeti beállítottság, iskolázottság, empátia, stb.).
2017. ápr. 26. 18:06
10/17 anonim válasza:
Én majdnem ilyen helyzetbe vagyok csak én ide haza tudnék jönni anyuhoz(az ö szülei nem szeretnek oda nem mehetnénk) aztán pár hónapig itt lennénk mindenünkeglenne anya segítene a kicsivel is meg az átlagnál jobban élünk semmiben nem nélkülöznénk majd vennénk egy saját házat csak apuka túl kényelmes vagyis szerintw ö a felelösség tudó én meg a hülye. Csak degradál neki kicsit megemberelni magát. Mert ö ugy gondolta hogy majd elősször a ház aztán a gyermek ezzel nem is lenne gond csak nuvaring mellet becsúszott és mindenáron elakarja velem vetetni én teljesen magam alatt vagyok. Pedig nem sok problémát kellene megoldani. Ott a csok jogosulnánk 2.200.000 ftra plusz van egy romhalmaz örökölt háza amit 800.000 ftért eltudna adni már 3 miliónál tartunk plusz a munkából félretett pénzünk 9 hónap alatt kettőnknek szintén 1 milió azért csak ennyi mert nem rég fejeztem be a sulit nem tudtam miből félre tenni ő mwg eddig kocsira gyűjtött it megis tudott venni. Mindent meglehet oldani csak akarni kell de ő túl kényelmes vagy nem akarja magát ilyen szinten elkötelezni ő azt mondja hogy nem akar felelőtlwn lenni pedig ezelőtt mindig mondta hogy minek védekezek nem baj ha jön a baba erre tessék itt van.1 hete nem is beszélek vele nagyon valószínű hogy elhagyom. Bocsi hogy ide írtam csak annyira magam alatt vagyok hogy jolesett leirni és fogalmam sincs mit csináljak azért nem akarom megtartani mert nem lehet rá számítani és haragszom rá. Pedig akarna gyereket és nem hagyna el ha ezt megszülném csak ha már így áll hozzá akkor az isten nem akarom hogy azt higgye hogy ezzel akarom magamhoz láncolni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!