Akinek nem lehetett lehet gyereke az hogyan fogadta el vagy mivel pòtolta a baba hiányát?
Figyelt kérdés
Hogy lehet elviselni ha te vagy a szüleidnek csak ès mèg rokonod sincs, aki "helyetted" megajàndékozná a csalàdot egy babàval.Hogyan lehet elviselni hogy mindenki sorra szül ès te nem tudsz?2017. ápr. 26. 06:44
1/9 anonim válasza:
Egy kisbaba nem ajándék a családnak! Nem nekik szülsz. Egy kisbaba kötelesség, akit fel kell nevelnetek a férjeddel.
Ha nem lehet baba, akkor is találhatsz értelmes célt az életednek. Nagyon sok házaspárnak nincs gyereke, mégis leélnek egymás mellett hosszú éveket.
2/9 anonim válasza:
Normális családnak ajándék a gyerek, nemcsak kötelesség. Le lehet élni valóban gyerek nélkül is az életet, de nem mindenki karrierista vagy gyerek gyűlölő. Nekik könnyebb.
3/9 anonim válasza:
Szerintem se a környezeteddel akarj versenyezni vagy a szüleid vélt vagy valós elvárása miatt akarj gyereket - előbbi (érthető) irigység miatti önszívatás, utóbbi lehet egy "plusz" érzelmi gesztus - hanem a női ösztön, és az egymás iránti szerelemből fakadt, remélhetőleg közös vágy kéne, hogy vezéreljen. Sokan, ha semmiképp nem megy, és nem tudnák elfogadni a gyermektelenséget, mert úgy érzik, még nagyon lenne hely a szívükben, az örökbe fogadást választják (akár szülők ellenére is). Ha ez mégsem opció, egy egyéni hosszúságú "gyászidőszak" után muszáj tudatosan az energiákat, gondolatokat más felé - egymásra, munkára, háziállatra, hobbira, barátokra fordítani és értelmesen élni.
4/9 anonim válasza:
Nem fogadtam el. Lombikra mentunk. Keteves mindjart.
5/9 anonim válasza:
Egyik rokonomék már vagy 5 kutyát szedtek össze a lakásukba. Azóta mi sem visszük hozzájuk a gyerekeinket.
6/9 anonim válasza:
Ne utasíts el másokat azért, mert van gyermekük, ne utáld a gyerekeket, mert neked nincs. Mindenképpen legyen egy társad, akivel leéled az életedet, aki ott van karácsonykor, vagy a szülinapodon. Szüleidet látogasd, viseld gondjukat egész életükben. Nagyon sok embernek hiába van gyereke, azok felnőttként rájuk sem néznek, pl. két egyedülálló kollégámnak is. Egyiket nekünk kellett hazahozni a kórházból, mert egyik gyereke sem ért rá, a másiknak külföldön lakik a gyereke, és nem is fog visszaköltözni. Nagyon sok " ismert" embernek sincs gyermeke, ők a munkájukban teljesedtek ki.
7/9 anonim válasza:
Vszeg nekem sem lehet, igy eleve bele sem élem magam.
Van ezer más elfoglaltságom, ha jön s gyerek, örülök, ha nem, akkor ez van.
8/9 anonim válasza:
A családot nem ajándékozzuk babával. Ez hülyeség.
Nem pótoljuk a baba hiányát, hanem élünk, mint addig: teljesen, boldogan.
Egyébként pedig van lombik és örökbefogadás is.
9/9 anonim válasza:
8-as vagyok: nem érdekel, más mit csinál és mit nem. Nyilván ezer dolog van, amit én tudok, és mások nem. De nem mások szerint élünk, és nem is másokhoz képest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!