Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Rábíznál egy babát egy 14 évesre?

Rábíznál egy babát egy 14 évesre?

Figyelt kérdés

A pici nagyon jókat alszik a délutáni séta közben, egy órát egész biztosan. Egyébként inkább csak cicin alszik.

A gondom az, hogy én sehogy se haladok a dolgommal.

A férjem gyakran csak fürdetésre ér haza.

A legnagyobb tesó (is) többször volt velünk sétálni, tolta is a babakocsit. Kicsit szeleburdi, de megbízható gyerek.

Falun lakunk, járda van, egy hosszú egyenes utcában lakunk, egy helyen kell átmenni az úton, de nagyon ritka a forgalom.

A férjem szerint korai egy ekkora gyerekre bízni a kistesót. (Ráadásul fiú, szerinte a lányok korábban érnek.) Nem akarja, hogy néha tologassa ő a babakocsit, én meg egy óra alatt nyugodtan mindent megcsinálok itthon.

Szerintem semmi baj nem történne. Ha esetleg megébred és sírni kezd, legfeljebb 10 perc és hazaérnek. De az egy óra a minimum, amit ilyenkor alszik. Nem mindennap kellene kivinnie sétálni, nem "kötelező", de a nagyfiú is szívesen segítene.

Próbáltam csak kivinni a teraszra a picit babakocsiban, de nem aludt rendesen, negyed óra múlva felébredt. Ha nem mozog a popsija alatt, az nem ugyanaz. :)

Jogos a férjem aggodalma? Te rábíznál egy kamaszra egy pici babát? Milyen baj történhet velük (ami velünk nem).

(Mobilja van a fiamnak, tehát azonnal tud segítséget hívni is.)

Apukára jellemző, hogy borzasztóan túlfélti a gyerekeket.

De nekem már bogarat tett a fülembe, hogy felelőtlenség lenne két gyereket elengedni sétálni.

2017. ápr. 24. 10:40
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
69%
Udvar/kert nincs?
2017. ápr. 24. 12:04
 12/23 anonim ***** válasza:
75%
Igen, hogy a faluban tologassa, de tenyleg attol is fugg, hogy mennyire erett, es ezt te tudod.
2017. ápr. 24. 12:13
 13/23 jafnrétti ***** válasza:
100%

Alkalmanként, ha a tesónak is van hozzá kedve, én simán. Nekem lassan 10 éves a nagyobbik fiam, és igaz, hogy csak a lakáson belül, de sokszor ő maga jön, hogy szívesen lefoglalja az egy éves öccsét, amíg én főzök, vagy akár elmegyek zuhanyozni. Imádja a testvérét, és szívesen, önként segít.

A "nem az ő dolga" meg nekem mindig olyan értelmezhetetlen volt ilyen szituációkban. Egy család vagyunk, a családnak a gyerekek is tagjai. Nálunk természetes, hogy segítünk egymásnak, nem azért, mert kötelező, hanem mert szeretjük egymást, és azt akarjuk, hogy mindenkinek jó legyen.

2017. ápr. 24. 12:28
 14/23 anonim ***** válasza:
11%

Udvaron oké

Az utcára nem

2017. ápr. 24. 12:44
 15/23 A kérdező kommentje:

Természetes, hogy ha nincs kedve, akkor nem kell vele sétálni mennie. Elvégre nem neki szültem. ;)

Udvar van, de ott nem igazán lehet tologatni. (Füves és gödrös, ugyanis kutya is van​.) Illetve mindenkinek szórakoztatóbb, ha tényleg sétálni mennek.

Esetleg először a ház (meg a szomszéd) előtt, a járdán lehet tologatni oda-vissza, kiderül, hogy működik-e.

Amikor lehet, úgy is apa viszi, és nekem is jól esik a mozgás.

De mondjuk heti egyszer-kétszer, hogy utolérjem magam.

Ha valakinek van arra megoldása, hogy a babakocsiban elaludjon úgy a levegőn, hogy nem tologatjuk, annak is örülnék.

Természetesen mindenkinek ment a zöld a kéz, és kérek mindenkit, hogy ne itt pontozgasson le másokat! A kérdésre nincs haszontalan válasz! Köszönöm!

2017. ápr. 24. 12:46
 16/23 anonim ***** válasza:
4%

Semmiképp sem. Ott hal bölcsőhalált a kicsi, hogy éleszti újra a nagyobb? Észrevenné e? Jön egy nagy furgon, és felkapja babástól a 2 gyereket, és mehetne prostinak..

Nem. 14 éves a gyerek, még munkát sem vállalhat, nemhogy egy gyerek életét rábízni..

Menjen ki vele a kertbe és rójja a köröket, miközben te figyelsz a teraszról.

Én azt csináltam, hogy kiültem a hintaágyra és a lábammal húztam előre hátra a babakocsit, ahogy hintáztam.

Másoknál beválik a hordozókendő, azt is kipróbálhatnád. Azt még a fiúra is kötheted.

2017. ápr. 24. 12:47
 17/23 anonim ***** válasza:
75%
jesszus, 16 ez komoly volt???
2017. ápr. 24. 12:52
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Nővérem oviba is vitt minket ennyi idősen. Közel volt az ovi, de két úttesten kellett átmenni. Szóval én simán engedném
2017. ápr. 24. 12:56
 19/23 anonim ***** válasza:
90%

Persze, hogy engednem. Falu, kis forgalom, o is szeretne.

Bolcsohalal... Miert kell ekkora tulzasokba esni...

8, 14 es 17 evesek a gyerekeim.

2017. ápr. 24. 13:01
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

16.os jesszus

a furgonba akár téged is berángathatnak....

2017. ápr. 24. 13:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!