Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Családlátogatás alkalmával...

Családlátogatás alkalmával mit néznek, mire kell figyelni?

Figyelt kérdés
Válás miatt jönnek a gyámügytől családlátogatásra. A csemetém az iskolában a problémásabb gyerekek közé tartozik. Jönnek lakásra helyszíni szemlére, mennyire alaposak: rendezett körülmények közt élünk, csak mire figyeljek jobban? Esetleg szekrényekbe benézhetnek avgy ilyesmi? Nehogy egy szennyes edényen vagy mosatlan ruhákon bukjon el a dolog :(
2017. ápr. 20. 10:51
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a védőnői látogatásra hasonlít, ott is embere válogatja. Barátnőméknél belekötöttek abba, hogy a pelenkázó nem a kiságy mellett van.

Nézik a rendet, a tisztaságot, a gyerekholmikat, a falak és a fűtés állapotát, a gyerekkel való viszonyodat mindenképpen.

Csak a mázlin múlik, milyen értékrendű embert fogsz ki. Nálunk a védőnő belekötött abba, hogy ment a tévé, mikor ebédidőben megbeszélés nélkül látogatott meg. Szerinte nem kellene mennie evés közben, utána már le sem szakadt a témáról, hogy mennyit tévézünk és miket nézünk.

Egyedül élünk a gyerekkel kettesben, szeretem a háttérzajt, ha játszunk nem megy.

Másik védőnő nem kifogásolt semmit, pedig épp egy olyan napon jött, amikor a házban óriási rendetlenség volt.

Embere válogatja, de az alapokat biztos nézik.

2017. ápr. 20. 11:01
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi, pont ilyenekre gondoltam. :( Hogy pl a szekrény tetején dobozok (felesleges cuccok, amiknek nincs helyük) vagy hasonló hétköznapi butaságok amik fel sem tűnnek, nem veszélyeztetik a gyereket. Netán egy véle4tlen megbújó pókháló amit nem veszek észre . Ezekszerint csak a jóindulatukon múlik, milyen napjuk van ,stb :(
2017. ápr. 20. 11:06
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a védőnő csak simán körbenézett,nem problémázott. Viszont mikor a gyermekvédelemtől jöttek ki, ők jobban kötekedtek,és nem is nagyon kérdezett,csak mikor kértem az iratbetekintést akkor láttam hogy a fürdőre azt írta,hogy felújított,közben teljes új volt akkor építettük. Az asztalon ott volt a laptopon, kérdezte,hogy szoktunk ebédelni, mondtam ,hogy nem mindig együtt,erre beírta,hogy az asztalon az anya laptopja van ahol egyesével ebédelnek...szóval vannak nagyon rendesek és nagyon rosszindulatúak is.
2017. ápr. 20. 11:13
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

én gyejós vagyok. Ilyet, hogy benézni a szekrénybe, hűtőbe, maximum akkor csinálunk, ha az a benyomás, vagy olyan jelzést kapunk, hogy nincs mit enni, a gyerek szakadt, koszos ruhában jár oviba, suliba. A rendezett körülmény a fontos, pl. ha valaki szegény, de tiszta a lakás, karban van tartva az udvar (értsd nincs szeméthegy és a többi), azzal semmi probléma nincs. Nem egy szennyes edényen fog múlni a dolog. Ugyanakkor ha tudod előre, mikor mennek, mindenképp érdemes elmosogatni, leszedni a szárítót, kicsit rendet tenni. Nem azért, mert hatalmas kupinak számítana 3 tányér, hanem mert ha látják, hogy még úgy sem takarítottál ki, hogy tudtad, hogy mennek, akkor milyen lehet a helyzet, mikor nem vársz senkit.

Inkább a gyerekkel való viszonyodra lesznek kíváncsiak, van-e segítséged, hogy tudod egyedül megoldani az oviba járását, elhozását, ha lebetegszik, van-e akire számíthatsz. Nézik, hogy vannak-e játékok, a gyerkőcnek szükséges dolgok (saját ágy pl). Ehhez még a szekrénybe sem kell benézni, lehet ezt látni egyből.

Ha van még kérdés, szívesen válaszolok

2017. ápr. 20. 11:40
 5/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm! Van egy pár hónapos kisöcsi is, így többnyire káosz az életünk, úgy értem amennyire lehet igyekszem rendet és tisztaságot tartani, de párom dolgozik a kicsi mellett nem sok felesleges időm jut a lakásra, de se háziállat sem semmi extra nincs, de persze mivel tudom mikor érkeznek igyekszem majd odafigyelni
2017. ápr. 20. 12:03
 6/6 anonim ***** válasza:
52%
Azt írod hogy válás miatt mennek. Még együtt élsz a férjeddel?
2017. ápr. 20. 14:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!