Táppénz, vagy tgyás?

Figyelt kérdés

Hosszú távú tapasztalatokat szeretnék. Eddig mindenhonnan azt a tanácsot kaptam, hogy szülésig maradjak táppénzen, és csak utána vegyem igénybe a tgyást. Maximális gyedet kapok majd, a bruttó átlagkeresetem meghaladja a 150.000 Ft-ot. Most viszont a háziorvosom nem akarja a táppénzes papírt adni, szerinte rosszabbul járok, mert amikor lejár a tgyás, úgyis visszaszámolják, visszavonják azt az időt, ami az elméleti tgyás idejére (szülés előtti 4 hétre) járt volna. Azaz a pénzkülönbözetet.

Lehet hogy érthetetlen egy kicsit ahogy leírtam, de remélem tudtok segíteni.

2008. okt. 13. 19:47
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Szülésig táppénz. Nem értem, ehhez mi köze az orvosodnak? Nem az ő dolga ezt eldönteni, neki a papírt kell adnia.
2008. okt. 13. 20:06
 2/8 A kérdező kommentje:

Én sem tudom. De úgy gondolom, ha vissza is vonják a pénzt, többet nem vonhatnak, mint ami a másik esetben lett volna, és szerintem az az egy havi kevesebb pénz nem fog nyomorba dönteni.

Az orvos viszont nagyon kötekedik.

2008. okt. 13. 20:11
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Az orvosnak tényleg semmi köze hozzá, mit szól bele!

Én úgy voltam, hogy a szülésig táppénzen, és a szülés napjától kaptam a tgyás-t. Nekem is a védőnő javasolta így. Szerintem jó így.

2008. okt. 13. 20:47
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
A Tgyás vagy a szülés előtt 28 nappal megkezded vagy a szülés napjától. De szülés előtt 28 nappal csak akkor kezdheted meg, ha előtte dolgoztál és nem táppénzen voltál. A barátnőm egy hete volt bent a kincstárba és ott mondták neki, így ő is a szülésig táppénzen lesz. Nem lehet, hogy a dokid ezért "kötözködik"?
2008. okt. 13. 21:14
 5/8 anonim ***** válasza:
Előző vagyok: Szóval csak azt próbáltam megkérdezni, hogy nem lehet, hogy a dokid félreértette a dolgot?
2008. okt. 13. 21:15
 6/8 A kérdező kommentje:

Hát kötözködni azt tud. De nem hiszem, hogy félreértette, mert közölte, hogy mindenkit át szokott rakni szülési szabadságra. De ha én nem akarom, akkor vessek magamra. Hiába mondtam neki, hogy utánajártam. Végülis elég közeli helyről tudok információt szerezni.

Erre ő visszavágott, hogy az ő ismerőse is ezt hitte....

2008. okt. 13. 21:29
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én a szülés előtti utolsó hónapban táppénzen voltam, és a dokim nem kötekedett, mint a tied. Most még mindig TGyás-t kapok (a lányom 5,5 hónapos). Szerintem jól van ez így, nem tudom, hogy miért fáj a dokinak a te táppénzed. Mindenesetre ne hagyd magad! Ha te utánajártál, és számodra ez a kedvezőbb megoldás, akkor állj ki mellette!

Zita

Ja, és nem tudom, milyen visszavonást emleget a doki!!! Nálam semmi ilyenről szó sem volt. A TGyás 160 napig jár, és szerintem mindegy, mikor kezded meg.

2008. okt. 13. 22:38
 8/8 anonim ***** válasza:
Csatlakozom: táppénz, én is így csináltam.
2008. okt. 15. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!