A férjem elmehet GYES-re 8 órás munka mellett a nagyobbikkal (2 éves múlt), ha én táppénzre megyek, mert terhes (5-6 hetes) vagyok. Hogy járunk járunk a legjobban pénzügyileg?
Akkor először vegyem ki a szabijaimat(90nap körül),és utána irassam ki magam táppénzre(ekkor a főnökömnek kell szólnom vagy a dokinak?)?
Mikor kezdjem intézni,hogy meg is érje,ill ne hogy túl korai legyen (5 hét elég kevés még)?
Szia!
Gyed-en vagy még???? Vagy már nem??
Szerintem vedd ki a szabikat és mire letelik már 12. hetet betöltöd.. közben apuka igényelje a gyest
Aztán doki és táppénz.
( Akinek a férjének "változna a jogviszonya" azt azért mondták szerintem,mert ő is védett lenne a gyes alatt és ugyebár akkor nem mondhatnak fel neki.)
Sziasztok!
Már 2 éves elmúlt-gyesen vagyok.
De a szabijam ügyében szólnom kell a munkahelyemen,és nem akarom,hogy utána derüljön ki hogy baba van és nem visszamenni szeretnék.Akkor úgy a legjobb,ha őszinte leszek,nem?
Pesze, nyugodtan elmondhatod, úgyse tudnak mit tenni. Ha vissza akarsz menni (igen), akkor vissza kell vennie, azt meg jobb, ha tudja, hogy ténylegesen nem fogsz munkába állni.
Monjuk én meghagynám a szabadságokat, nem venném ki, jobb lesz az majd, amikor újabb 2-3 év múlva mész vissza dolgozni és a kicsiket oviba, bölcsibe kell szoktatni... Szerintem.
Apa jogviszonya nem véltozik, a munka mellett a gyes igénylehető, talán annyi, hogy ha netán táppénzre menne, akkor mivel gyesen van, nem a bére után kapja a táppénzt... Valami ilyesmi.
Szia!!!
Még egy kérdés kivel kell táppénzre iratnom magam,és mennyi idős terhesen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!