A gyedből hány százalék adóelőleget vonnak?
Hú, én is most töltöm az igénylőt, de amit tavaly novemberben tett fel az oep, azon nem szerepel ilyen. Gyorsan megnéztem újra az oep honlapon, de az igénylőn csak az szerepel:
Nyilatkozat adóelőleg megállapításához:
A Személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény
- 33. §-a alapján járó adójóváírást kívánja-e igénybe venni: igen 0 , nem 0
- 40. § (1) bekezdése alapján (súlyos fogyatékosság címén) járó kedvezményt kívánja-e igénybe venni igen 0, nem 0
- 40. § (2) bekezdése alapján járó családi kedvezményt kívánja-e igénybe venni: igen 0, nem 0,
SZázalékos kérdés sehol. Biztos vagy benne, hogy jó, amit töltesz? Nem a munkáltató elszámolóját töltöd véletlenül? Vagy egy régi nyomtatványt?
szia
én múlt héten töltöttem ki a nyomtatványt, ezen sehol nincs %-os kérdés, csak az, hogy kéred az adójóváírást vagy sem. és itt csak X-elni kell. az OEP honlapján megtalálod a nyomtatványt. persze egyéni vállálkozóknál más lehet a nyomtatvány, de ezt akkor a könyvelődnek kell tudnia.
Akkor hagyd ki. Az adóelőleg levonása amúgy kötelező, és a kifizető vonja, nem is értem, miért akarja az oep, hogy te határozd meg. A honlapjukon fent lévő nyomtatványon nincs ilyen kérdés.
Vagy hívd fel az oep-et, és kérdezd meg, mi a fenét akarnak tőled:)
A kitöltési útmutatón mi szerepel?
Van még egy ötletem: írd be a 17%-ot. Mivel a gyedből csak szja-t vonnak adót (meg nyugdíjjárulékot, de az nem adó, hanem járulék), és az szja 17%, így te 17% adóelőleg levonását kéred. Csak az jutott eszembe, hogy esetleg lehetővé tennék, hogy bevallással egyidőben fizess adót, bár ezt nagyon nehezen tudom elképzelni. Tiszta hülye ez az oep.
Vagy még jobb: tölts le egy új változatot az internetről, és töltsd ki azt, abban nem szerepel ez a hülye kitétel. Lehet ez lenne a legjobb megoldás.
Sajnos nincs nyomtatóm, és nem is tudok megkérni senkit. Amúgy a két nyomtatvány teljesen ugyanaz, kivéve ezt az egy sort. Próbáltam hívni az OEP-et, de csak fél 3-ig voltak, majd holnap...
Köszi mindenkinek a választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!