Mit gondoltok a következő nevekről?
1.Zoltàn
2.Làszlò
3.Jòzsef
4.Bertalan
5.Gàbor
1.Erika
2.Evelin
3.Erzsèbet
4.Irma
5.Julianna
6.Gizella
7.Borbàla
Nekem a Gábor és az Evelin tetszik. A Gábort azért nem adnám, mert nagyon gyakori.
A többi nekem nem igazán tetszik, de nem is a legrosszabb kategória szerintem.
Szép, viselhető, normális nevek, végre. Jó ilyeneket olvasni.
kifejezetten tetszik:Gábor, Zoltán,Evelin, Borbála
Zoltán, Julianna és Borbála tetszik. Mind listás volt nálunk is. A többi pozitív, de nem tartozik a kedvencek közé.
A mi kislányunk Júlia lesz. Többen megszóltak, hogy ódivatú név, de nem érdekel, nekünk tetszik és csak ez számít.
A fiúnevek közül egyik sem tetszik, és nem azért, mert már nem divatosak.
Na jó, a Zoltán meg a László igazából azért, mert irgalmatlanul gyakori a korosztályomban és a szüleim korosztályában, számomra ezek nagyon elcsépelt nevek.
A József soha nem tetszett, a Jóskától meg a falra mászom :D
Bertalan... nem tudok róla semmi negatívumot elmondani, csak nekem egyszerűen nem tetszik.
A Gábor név is olyan, ami sose volt a kedvencem, ráadásul nagyon kretén Gáborokkal hozott eddig össze a sors sajnos.
Erika: tiniként nagyon szerettem volna Erika (vagy Andrea) lenni, de ez is aaaaanyira ilyen 80-as, 90-es évek hangulatú név, nagyon gyakori, bár tény, hogy ma már nem szokták adni, feltehetően pont azért, mert a mostani kisbabás anyukák nagy része vagy Erika, vagy Erikák között élte le az életét :D
Evelin: nekem ez nyafka hisztikirálynő-név, bocsi.
Erzsébet: sose tetszett, szerintem nekem nem jönnek be az ilyen zs-betűt tartalmazó nevek. Nem beszélve arról, hogy az Erzsébetet Böbének becézik, ami szerintem olyan, mint egy böfögés.
Irma: na, ez viszont tetszik :) De csak a Kincskereső Pipitér c. könyv miatt szerettem meg, ott a főszereplő kislány Irma (Irmus), és nagyon csíptem, amilyen kis vagány lány :)
Julianna: szép szép, de mindenki Julizni fogja, ami meg már nekem annyira nem jön be.
Gizella: Gyerekkorom óta egy nagy tál sajtospogácsa jut eszembe erről a névről, biztos volt egyszer egy Gizi néni, aki sok pogácsát sütött :) De amúgy szerintem szép név.
Borbála: Szép, csak sok van belőle, és nem csak a felnőttek között, ez most is elég felkapott. De ezt még a saját gyerekemnek is el tudnám képzelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!