Mit gondoltok a következö nevekröl?
Második lányunk lesz. Két országos család vagyunk (magyar-német)így mindkét országban meg kell felelni a névnek, + rengeteget utazunk is a világban.
Ja az elsö lányunk Emma.
Selina(Szelína), Sofia, Karina, Karla
Habár a K betüsökkl a problémám hogy angol nyelvterületen c-nek fogják írni, így megint jön a magyarázkodás.
Szerintem ezek közül egyik sem "kétországos" - magyarítható, de nem olyan, mint az Emma, hogy ezzel a kiejtéssel, írásmóddal használható több helyen.
Én inkább Anna, Hanna, Laura, Éva, Rita nevekben gondolkoznék.
Karina, és nem fogják C-vel írni, hisz anyakönyvezve K-val van.
Itthon meg Szófia és Szelína, mert kiejtés szerint kell írnod.
De ami még inkább passzol:
Anna, Hanna, (Geor)gina, Hilda, Lotti, Laura, Ella, Rita, Bernadett, Fanni,...
Ezek közül szerintem a Karina felelne meg a kitételeknek, amit írtál, a többi nem. És angol nyelvterületen sem írnak minden K-val ejtendő nevet C-vel!!!
Karina szép is, nekem nagyon tetszik.
Emma és Karina :) Tök jó :)
A Léna is szép, mindenhol előfordul (persze ékezet nélkül, de az tényleg csekélység), és az Emmához nagyon illik.
Léna vagy Hanna. Szerintem ezek a legszebbek.
Emma olyan egyértelmü volt, már évek óta tudtuk ha gyerekünk lesz Emma lesz.
Mikor megkérdezték mi lesz ha fiu, mi mondtuk Emma pénisszel. Most meg azt mondjuk, hogy Emma a második.
Mert az egyszerüen a mi nevünk volt. Mikor elöször emmáztunk még sehol nem volt a legnépszerübb nevek között egyik országban sem.
Most meg itt németországban is a tornacsoportban ahova kb 25 gyerek jár 2 Emma van. A magyar csoportban ahol 5-en vagyunk ebböl a korosztályból mi vagyunk a másodikak. Kicsit nekem rossz érzés hogy szegény gyereknek olyan neve lesz az oviban isiben amiböl lesz vagy 3 másik is az osztályban.
Ezek a nevek itt nem túl népszerüek, de azért nem is utolsók.
Emma mellett még gondolkodtunk a Sofia néven, az eléggé Emma mellett volt, de mivel Emma volt az elsö így maradt.
rengeteg lánynév tetszik. Hanna a páromnak tetszik, de itt Emma mellet van sokaság szempontból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!