Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Létezik olyan, h meglátod a...

Létezik olyan, h meglátod a saját gyerekedet és nem szimpatikus?

Figyelt kérdés

Tudom, elsőre hülyén hangzik a kérdés, és lehet, h hülyeség is, de 3 héttel szülés előtt ilyen baromságok (is) foglalkoztatnak. Lehet, h agyamra mentek a hormonok. ;)

Most persze le fogtok szólni egy páran, tehát tisztázzuk:

-igen, elég érett vok egy gyerekhez 26 évesen

-igen, nagyon akartam ezt a babát 2 vetélés után (szeretem, imádom az első perctől) és megpróbálok a lehető legjobb anyuka lenni

-nem, nem vok hibbant... és még sorolhatnám.

A kérdés pusztán elméleti szinten érdekel, kíváncsi vok a véleményetekre, meg arra, h hallottatok-e már hasonlót.

Bővebben:

Szerintetek lehet az, h meglátod a gyerekedet és szíved szerint megkérdeznéd, h biztos a tiédet adták oda? Vagy meglátod és arra gondolsz, h nem ilyennek képzelted, nem ezt vártad? Esetleg uúgy, mint ahogy nem minden ember szimpatikus az életben elsőre (másodikra, harmadikra,...), a saját gyereked is unszimpatikus első látásra? Vagy "automatikusan" szereted, elfogadod?

Hallottatok már ilyet v hasonlót? Egyáltalán létezhet ilyen?

Bocs, h ilyen hosszadalmasan írtam le, és lszi ne nézzetek hülyének! Pusztán elméleti síkon érdekel, h van-e ilyen, v h mit gondoltok erről!

Köszi!

2008. okt. 12. 23:26
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
87%
Sajnos előfordul, de szerintem csak akkor, ha depressziós az anyuka. Normál állapotban, amikor várják a babát, szeretnék őt, akkor nem hiszem, hogy van olyan anyuka, aki ellenszenvesnek találná a kisbabáját.
2008. okt. 12. 23:39
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem hülye kérdés!csak nem sokan mondják ezt ki!Szerintem egyébként nincs ilyen,max olyanoknál akik nem akartják azt a gyereket.nemtudom milyen érzés lehet mert nem szültem még,de már a gondolattól is melegség önti el a szívem,már csak azért is,mert 1gyerek a mindent elsöprő szerelem gyümölcse(jobb esetben).

Persze azt se felejtsük el,h.minden ujszülött baba picit csúnyácska.de azthiszem ez megbocsátható,és mi sem néznénk ki jobban ha 9honapig vízben áznánk:)

2008. okt. 13. 02:46
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Igaz, hogy eddig ez még nem jutott eszembe, de el tudom képzelni. A párom jutott erről eszembe, neki már van gyereke az előző házasságából. Ő mesélte, hogy mikor odavitték neki az első gyerekét, az volt az első reakciója, hogy milyen csúnya ez a gyerek. Imádja, szereti a gyerekeit, mégis ez volt az első reakció. Hát lassan én is megtudom. Minden jót, boldog babavárást!
2008. okt. 13. 07:10
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Olyat láttam a kórházban, hogy az anyuka fogta a babáját és köben az enyémet dícsérgett vagy 30 percen át, nekem volt kellemetlen.Szerencsés vagyok nagyon szép babánk van, elég nagy méretekkel, szép kerek volt és mivel toxémia miatt megcsászároztak még nem is volt nyomott a buksija!

DE: kétlem, hogy nem ugyanennyire szeretnénk vagy szerettem volna az első pillanattól kezdve ahogy odatartották nekem és a hangomra abbahagyta a sírást.Elkezdett hüppögni és utána lebiggyesztette a pici száját, nekem meg majd megszakadt a szívem, hogy kivagyok kötve és nem foghatom meg.

Szeretni fogod az első perctől kezdve, főleg ha rendesen szülsz, akkor azonnal szopizni is fog.Hihetetlen érzés, az utolsó időkben én is mindentől féltem már, ez teljesen normális, de ha vártátok akkor nem lessz gond akkor sem ha 3 szeme lessz :o)

Könnyű szülést.

2008. okt. 13. 08:41
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Újra én:

Feltettem ezt a kérdést én is a páromnak, hogy mi lessz, hogyha nem fog tetszeni a babánk hiszen a nővére gyerek kifejezetten unszimpatikus.

Erre ő azt mondta nekem, hogy ránk fog hasonlítani, szóval nagy baj nem lehet!És igaz, tiszta apja!

Hogyha van az arcoktokon vmi sajátosság akkor az át fog öröklődni valószínüleg, de azt a látványt már amúgy is megszoktad a párodon vagy a tükörképeden!Nyugi!

2008. okt. 13. 08:46
 6/14 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem ha ilyen létezik akkor komoly próbléma van az anyukával. Amikor én megláttam a fiamat mázosan az volt az első gondolatom hogy olyan mint egy béka. Csúnyán hangzik, de így volt és imádtam az első perctől fogva. Én hiszek abban hogy ő nekünk a szerelmünk gyömölcse. Természetes hogy aggódsz hogy hogy fog ki nézni a pici, de hidd el hogy majd amikor meglátod ő lesz neked a legszebb a világon. Szerintem vannak csecsemők akik kifejezetten csúnyácskák, de minden egyes csecsemő valakinek a szeme fénye és valakinek a legszebb gyermek a világon. A szíved tele kell hogy legyen szeretettel a kicsi iránt és ez a mérhetettlen szeretet táplálja a picit és meglátod hogy az első pillanattól olyan szeretet árad majd belőle feléd amit addig el sem tudtál képzelni. Sok sikert és jó babázást.
2008. okt. 13. 09:46
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem is ilyen szinten, de létezik. Amikor megszületett a babám, imádtam persze, meg gyönyörűnek tartottam, még azzal a csúcsos kis süveg fejével is, vörös pofijával, őt tartottam a legszebbnek. De hogy őszinte legyek, abban a pár kórházi napban még jobban érdekelt, hogy a kiskutyámmal mi van otthon. Még nem éreztem amgam anyának. Nekem kellett hozzá két hét, hogy valóban azt érezzem, ez a pici emberke az én babám, akiért mindent megtennék, akit a világon a legjobban szeretek. Van ilyen, csak sokan nem merik kimondani.
2008. okt. 13. 12:33
 8/14 anonim ***** válasza:
77%

Bár azt hiszem, babákra vonatkozik a kérdésed, azért leírom az én esetemet.

Szerintem van olyan, hogy egy szülőnek nem szimpi a gyereke, sajnos én se voltam az az anyámnak sosem. 27 vagyok. Szeret, meg minden, de ezt inkább mondja, mint érzem. Ha nem anya-lánya lennénk, valószínű abszolút nem tudnánk mihez kezdeni egymással, egyszerűen totál más a beállítódásunk. Mielőtt kérdezné valaki: anyámnak súlyos, nem kezelt pszichiátria problémája van (talán depresszió), eredménye: 1 boldogtalan család, 1 alkesz férj (apám), 2 személyiségzavaros gyerek. Én pl 5 éve járok terápiára, hogy valamit tudjak kezdeni a "boldog" gyerekkorommal, most úgy néz ki, talán sikerrel. Tanulság? Az nincs sajnos...

2008. okt. 13. 12:36
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is akkor van ilyen, ha az anyukának önértékelési gondjai vannak. De aztán mikor magához ölelheti és érzi, hogy a pici rá van utalva és csak ő az aki gondoskodhat róla, akkor minden meg fog oldódni.

Pozitívan kell hozzáállni. Ha esetleg nem is fog mindjárt tetszeni abban a pillanatban teljesen, arra kell gondolni, hogy olyan sokat fog még változni, hogy csak na.

Amilyen babákat a tv-ben mutogatnak, azok általában már néhány hónaposak. Már ki vannak kupálódva.

De hidd el, előbb vagy utóbb mindenkinek a saját gyereke lesz a legszebb, minden hibájával és szépségével együtt.

2008. okt. 13. 14:46
 10/14 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat, igazából nem félek ettől, hiszen már most szeretem a kislányomat, de érdekelt, h van-e ilyen.

A páromat nem akarom erről megkérdezni, félek, h nem értené, miért is kérdem.

Mkinek sok boldogságot kívánok! :)

2008. okt. 14. 01:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!