Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha a második babával elmegyek...

Ha a második babával elmegyek gyedre, apa az első kicsivel mehet gyesre?

Figyelt kérdés

Nem egészen tiszta, egy gyerek után egy támogatást vehetünk igénybe, nekem ez azt jelenti, hogy egyeskével nem lehet anya gyeden apa gyesen egyszerre.

De olyan lehet, hogy egyeskével apa gyesen, ketteskével anya gyeden.

Vagy nem csak egy gyerek, hanem egy család egy támogatás, függetlenül a támogatható lurkók számától?

Tehát csak azt nézik, hogy egy családnál igénylik ketteskére a gyedet, akkor egyeske után már semmit sem lehet igénybe venni, senki által?

2010. máj. 11. 20:13
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Abból kell kiindulni, hogy egy jogviszony alapján csak egy ellátás jár, akkor is ha két olyan korú gyereked van akire külön külön járna ellátás. Alapesetben ezek az ellátások az anyának járnak, apuka vagy a nagymama csak akkor lehet gyesen ha az anya az egyébként neki járó ellátásról lemond és átengedi azt az apának vagy a nagymamának. Neked nem jár egyszerre gyed és gyes, így nincs olyan ellátás amiről lemondhatnál apuka javára.
2010. máj. 11. 20:18
 2/4 A kérdező kommentje:

Magyarul egy család egy ellátás.

Azért ez jó is meg nem is, nézőpont.

Mert nem engedhetem át a gyest, mintha ő nem lenne szülő, kb így hangzik. Még nagyszülőnél megértem, de az apánál...

2010. máj. 11. 20:26
 3/4 anonim ***** válasza:
Nekem ikreim vannak, és egy gyedet kapok, a családi pótlék ami dupla. Én ezen fel voltam kicsit háborodva, mert ha ezt a két gyereket pár év különbséggel szültem volna, akkor mindkettőre kaptam volna gyedet. Hogy mi lenne ha lenne majd egy kistesó, amíg az ikrekre nekem jár a támogatás, már én is elgondolkoztam. Kíváncsi vagyok ki mit válaszol majd.
2010. máj. 11. 21:36
 4/4 anonim ***** válasza:
Hiába van két olyan korú gyereked akik után ellátást lehet igényelni, akkor sem teheted meg. Neked csak annyi "jogod" van hogy eldöntheted melyik gyerek után kéred az éllátást. Mivel a tgyás és a gyed több mint a gyes ezért gondolom ketteskére igényeled. Így viszont egyeskére csak családi pótlék jár. És ez független attól hogy apuka vagy nagyszülő igényli meg. Sajna ez van :-(
2010. máj. 12. 13:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!