Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Budapesten tudtok ajánlani...

Budapesten tudtok ajánlani nőgyógyászt receptírásra?

Figyelt kérdés
Nemrég költöztem Budapestre. Több éve szedek fogamzásgátló tablettát, de munka mellett nincs időm elmenni a régi nőgyógyászomhoz, aki vidéken van. Budapesten tudtok ajánlani nőgyógyászt, aki felír receptet? (Két éve volt rákszűrésem, vérvételen azóta az orvosom enélkül is kiadta a receptet. Ha csak odamegyek az új orvoshoz és megmondom, hogy XY gyógyszert szedem, szerintetek felírja vagy elvégez hozzá egy vizsgálatot több tízezerért? )
2017. márc. 22. 20:12
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem minimum rakszurest, manualis vizsgalatot es uht fog csinalni. Ha nagyon alapos meg vervetelt is.
2017. márc. 22. 20:32
 2/9 A kérdező kommentje:
Tehát akkor érdemes kivennem egy nap szabit csak egy recept miatt ha nem akarok tízezreket költeni a magándokinál a vizsgálatra? Volt amikor a háziorvosommal írattam, neki is elég volt a gyógyszer neve és felírta. Esetleg ha azt mondom az orvosnak, hogy otthon felejtettem a papírokat és sürgősen kell, mert elfogyott?
2017. márc. 22. 20:59
 3/9 anonim ***** válasza:
Látja a rendszerben, ha nincs érvényes rákszűrésed (a háziorvost nálunk se érdekli, de a nőgyógyászokat igen)
2017. márc. 22. 22:13
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

A rákszűrés nagyon aktuális lenne. Nekem nemrég az életemet mentette meg, hogy évente járok. Aktuális vizsgálat után az orvos felhívott, hogy menjek be, mert kétes lett az eredmény. Három hét múlva már műtöttek, a szövettan eredménye alapján "súlyos rákmegelőző állapot" volt jelen.

Ha akkor nem veszik észre, max. fél éven belül tényleges rák alakult volna ki, de lehet, hogy 2-3 hónap is elég lett volna. Szerencsémre az orvosom nőgyógyász és onkológus is.

Jó orvos, őt ajánlom, fővárosi viszonylatban nem olyan drága és péntek délután (késő estig) van magánrendelése. Így a munkaidőt sem üti.

Ha amúgy egészséges vagy (bár első alkalommal illik UH-t csinálni és bekukkantani), akkor fel fogja írni és utána is elég az asszisztensével beszélni a recept miatt. Én is sokszor úgy kaptam receptet, hogy felhívtam őket, aztán valamelyik kórház recepcióján letették a nevemre, én meg beugrottam csak érte.

2017. márc. 23. 08:13
 5/9 anonim ***** válasza:

Miért akarod elkerülni a vizsgálatot ?

Az éves rákszűrés a te érdeked, a vidéki dokid is elég felelőtlen, hogy két éve nem csinál nálad rákszűrést.

Az én orvosom annak idején amikor szedtem a fogamzásgátlót hiába csak receptért mentem, amikor látta a gépen , hogy aktuális a rákszűrés mondta, hogy végezzük el!

És ez a normális. én is így voltam nyugodt ! És azóta is mióta nem szedek gyógyszert (mert babát tervezünk) azóta is csak a rákszűrés miatt pont egy hónapja voltam nála, hogy csinálja meg mert már elmúlt egy éve , hogy csinálta.

Egy rákszűrés nem több tízezer... ha mindenképp magánba akarsz menni (mert mondjuk nincs Budapesti címed) szerintem max 10ezer a vizsgálat, és 3-5 ezer között mozog a recept.

A kérdésedre a válasz egyébként, ha normális és lelkiismeretes a doki, megfog vizsgálni. Ha darabszámba mész nála (mint sajnos sok orvosnál így van) az fogja felírja, azt menj isten hírével.

2017. márc. 23. 11:58
 6/9 A kérdező kommentje:
Anyagi okokból szeretném elkerülni a rákszűrést. Nincs budapesti címem, így nem mehetek itteni dokihoz ingyen, de feltehetően ha mehetnék is csak 1 hónappal későbbre kapnék időpontot (régebben egy kisebb városban is így jártam), és mivel nemrég óta dolgozom csak, még az első havi fizumat sem kaptam meg, így nagyon nem mindegy mire dobok ki 10 ezer forintot.
2017. márc. 23. 17:40
 7/9 A kérdező kommentje:

Közben azt hiszem találtam egy megoldást. Mivel elég kis fiatalnak nézek ki, minden kollégiumhoz elvileg tartozik egy háziorvos, így arra gondoltam, hogy felkeresném az egyik ilyen budapesti háziorvost. Mikor még egyetemre jártam nem voltam kollégista, de a kollégiumi háziorvos sokkal normálisabb volt, mint akihez tartoztam, így ha bajom volt szó nélkül fogadott, csak a tb kártyámat kérte el.

Szerintetek ha megpróbálkozom felkeresni az egyik ilyen háziorvost és azt mondom, hogy kollégista vagyok, felírja a receptet? (Ráadásul így ingyen hozzájutnék, ha már fizetem a tbt..)

2017. márc. 23. 17:54
 8/9 anonim ***** válasza:
0%

ugye ezt te sem gondolod komolyan ???

egy recepten rajta van a születési dátumod is.

Ha nem szerepelsz nála a gépbe, akkor el fog kérni tőled iratokat. Ne nevettesd ki magad. Mert az nagy égés lenne, hogy azt mondod hogy kollégista vagy, aztán meglátja a születési dátumodat, ami egyértelműen mutatja, hogy nem vagy az !!!! Ne csináld.

2017. márc. 28. 10:19
 9/9 A kérdező kommentje:
Egy 93as születésű miért ne lehetne kollégista? Olyat is ismertem, aki 32 évesen járt bsc szakra, nem értem, miért nevetne ki?
2017. márc. 28. 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!