Ha babát várnál, kisfiút vagy kislányt szeretnél?
Már két gyermekem van: egy 4 éves kisfiú és egy 2 éves kislány. Tervezünk még pár év múlva egy harmadikat, és annak örülnék a legjobban, ha kisfiú lenne (de valójában tök mindegy, fiús-lányos anyukaként tudom, hogy mindkettő nemű gyermek egy csoda).
A kisfiam nagyon anyás, most már nyakig benn vagyunk "az anyukám a legszebb, ő lesz a feleségem"-korszakban, és valami csodálatos érzés, amikor ennyire rajong értem a gyermekem. Én is rajongok a fiamért, úgy érzem, óriási felelősség egy olyan kisfiút-leendő férfit adni a társadalomnak, aki figyelmes, gyengéd, családcentrikus, szorgalmas felnőtté érik majd. És aki jobbá, szebbé teheti a világot.
A kislányom pici kora ellenére nagyon önálló, vannak ragaszkodósabb időszakai, de Ő inkább az az egyedül felfedezős típus, olyan, mint egy kismacska, akit nem lehet csakúgy akármikor megszeretgetni. Ég és föld a két gyermek. És az egyik válaszolóra reagálva (hogy a kislányom olyan lenne, mint én, csak kicsiben) semmi sem biztos: nálunk a fiam kiköpött másom a személyiségét, temperamentumát tekintve, a lányom kiköpött apukája szintén a személyiségét tekintve. A lányommal úgy érzem, sokat kell majd azon dolgoznunk, hogy a későbbiekben egymásra találjunk, és olyan fantasztikus kapocd alakuljon ki közöttünk, mint anyukám és közöttem.
A harmadikat pedig azért szeretném kisfiúnak, mert nagyon félek a középsőgyerek-szindrómától (pedig sztem elég jól megoldjuk eddig még, hogy mindkét gyermekünk rengeteg figyelmet kap, úgy érzem, képesek lennénk a háromgyermekes helyzetet is kezelni). Ha a két "szélső" gyermek az azonos nemű (a mi esetünkben a fiúk és a középső a lány), akkor a kislányunk már csak a neméből fakadóan is kiemelt figyelmet kapna, és így lehetne tompítani a középsőgyermek-szindrómát. De ez mind csak feltételezés, lehet, hogy egy rakás hülyeség, de most így érzem.
Vmint szeretnék még egy kisgyermeket (kisfiút), akinek a szívében különleges helyet foglalhatok el.
Elsőre inkább kislányt. Fiú babát még nem is fogtam szinte, ellenben hat unokahúgom van. Azok olyan megszokottak. :-)
De nagyon szeretném, ha lányom és fiam is lenne. Úgy érzem, hiányozna az életemből, ha csak az egyik sikerülne.
22L 11+2 hkm
Fiút. Imádok fiús anyuka lenni. Elsőre is fiút kívántam és szerencsére teljesült.
32/N
Lányt, van már két fiam :D Harmadjára remélem lány lesz, kicsit sok már a pasi a családban :D Viccet félretéve, ha fiú lesz, akkor is nagyon szeretni fogom, de azért ha beleszólhatnék, most már lányt tennék a pocakba végre.
29/N
Lányt. Nem tudom, miért, egyszerűen csak amikor arra gondoltam, hogy gyerekem lesz egyszer, mindig kislányt képzeltem. Bejött, kislányom született elsőre, nagyon örültem neki, mikor megtudtam a nemét, de igazából nem bánkódtam volna akkor sem, ha fiú, nyilván ugyanígy szeretném. Még kérdéses, hogy lesz-e második. Ha lesz, én megint lányt szeretnék. Nagyon szeretek lányos anyuka lenni, és most, hogy van tapasztalatom több kisgyerekkel (sokat járunk közösségbe, babamama klub, ilyenek), és látom a különbségeket, a lányok viselkedése hozzám közelebb áll. Nincs baj a fiúkkaé, csak hangosabbak, kicsit agresszívebbek többnyire (persze van kivétel). Általában véve úgy látom, a kislányok szelídebbek. Persze ha úgy adódik, hogy fiam lesz, neki is ugyanúgy fogok örülni :)
29N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!