Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 2 keresztnevet kötelező...

2 keresztnevet kötelező mindig használni?

Figyelt kérdés

Férjem ha fiunk lesz, a közösen választott Barnabás név mellé Sándort is szeretne, imádott nagyapja után. Nekem felesleges procedúra a 2 név! De persze beleegyezek...Viszont előre venné a Sándort aminek pluszba nem örülök! Mondván azt használjuk/használja majd amilyiket szeretnénk/szeretné...Viszont szerintem ami az alapnév, azt kéne előre tehát a Barnabást!

És egyébként mindenhol (kórház, suliba majd naplóba, hivatalos helyeken muszáj mindkettőt bemondani?)

Nyilván szimplán Sándor nélkül mutatjuk/mutatom majd be ha kérdik az utcán stb.

#név #fiúnév #2 keresztnév
2017. márc. 19. 18:44
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Férjemnél is erőltették az örökölt nevet, így a család a második keresztnevét használta, így a barátok, ismerősök ismerősei... is általában csak ezt tudták, viszont a suli, munkahely, hivatalok... stb. automatikusan az elsőt, és bizony sokszor volt belőle kavarodás vagy csak plusz magyarázkodás. A gyerekeknek ezért csak egy keresztneve lett :)
2017. márc. 20. 10:18
 12/15 A kérdező kommentje:
Én is 1-et adnék, soha nem tetszett a kettő!! Felesleges tényleg, csak bajlódás van vele...sajna párom ragaszkodik a Sándorhoz, de csak magába meg nem akarom azt sem! A Sankó tetszene, de csak becenév, nem lehet így anyakönyvezni...
2017. márc. 20. 12:06
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Igaz nekünk még csak most fog születni a kislányunk, de 2 neve lesz, mert nem tudtunk megegyezni, így egyik a férjem kedvence, a másik az enyém. Még nem tudom melyiket fogjuk használni, majd kialakul, viszont abban is megegyeztünk, ha nagyobb lesz, és őt zavarni fogja a 2 név, akkor a másikat hivatalosan is töröltetjük.
2017. márc. 20. 13:34
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is két nevem van, az elsőt használom. De legalább két közeli ismerősöm a másodikat - évekig nem is tudtunk az első nevük létezéséről. Viszont ők azt mesélték, hogy orvosnál, egyetemen, ahol több száz diák van már, a profok nem fogják megjegyezni hogy akkor ő most nem az elsőt szereti. Még arra legyetek felkészülve, hogy aki először találkozik a névvel, az az elsőn fogja szólítani.

Ez a "hivatalos helyeken muszáj beírni" ez így igaz, de azért gondoljuk át, hogy mi az igazán hivatalos. Pl. 3 év alatt 3 különböző lakást béreltem és egyik helyen se írtam oda a második keresztnevemet. Természetesen nem volt belőle probléma. Röviden, csak olyan esetekben írom le, ha okmányirodában kell intézni valamit, vagy amikor először irakozom be egy intézménybe. A nővérem már dolgozik és ő se írja oda minden email alá stb, csak a bérszámfejtéshez.

2017. márc. 21. 11:24
 15/15 anonim ***** válasza:
Semmilyen hivatalos helyen nem használom a második keresztnevemet. Na és akkor mi van? Megbüntetnek?
2023. nov. 6. 21:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!