2 keresztnevet kötelező mindig használni?
Férjem ha fiunk lesz, a közösen választott Barnabás név mellé Sándort is szeretne, imádott nagyapja után. Nekem felesleges procedúra a 2 név! De persze beleegyezek...Viszont előre venné a Sándort aminek pluszba nem örülök! Mondván azt használjuk/használja majd amilyiket szeretnénk/szeretné...Viszont szerintem ami az alapnév, azt kéne előre tehát a Barnabást!
És egyébként mindenhol (kórház, suliba majd naplóba, hivatalos helyeken muszáj mindkettőt bemondani?)
Nyilván szimplán Sándor nélkül mutatjuk/mutatom majd be ha kérdik az utcán stb.
Nekem is két nevem van, az elsőt használom. De legalább két közeli ismerősöm a másodikat - évekig nem is tudtunk az első nevük létezéséről. Viszont ők azt mesélték, hogy orvosnál, egyetemen, ahol több száz diák van már, a profok nem fogják megjegyezni hogy akkor ő most nem az elsőt szereti. Még arra legyetek felkészülve, hogy aki először találkozik a névvel, az az elsőn fogja szólítani.
Ez a "hivatalos helyeken muszáj beírni" ez így igaz, de azért gondoljuk át, hogy mi az igazán hivatalos. Pl. 3 év alatt 3 különböző lakást béreltem és egyik helyen se írtam oda a második keresztnevemet. Természetesen nem volt belőle probléma. Röviden, csak olyan esetekben írom le, ha okmányirodában kell intézni valamit, vagy amikor először irakozom be egy intézménybe. A nővérem már dolgozik és ő se írja oda minden email alá stb, csak a bérszámfejtéshez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!