Spanyolországban milyen magzatvédő vitamint tudok venni orvos nélkül?
Voltam 2 gyógyszertárban, hogy tudjak venni magzatvédő vitamint vagy akármilyen vitamint ami a babámnak jót tesz. Erre mondták, hogy elöszőr elkell mennem orvoshoz. Körülbelül 12 napos terhes vagyok, ilyenkor még nem fog megnézni egy orvos sem. Ha jól tudom a 6.-7. hétben szokták megnézni a babákat.
Szóval a tb-m még nincs elintézve szóval orvoshoz sem tudok menni. De szeretném, ha már most szépen tudna fejlődni a babám, és hogy egészséges lenne. Nem akarom, hogy ez a pár hét amíg nem tudok orvoshoz menni kárt tegyen a fejlődésében. Vagyis otthon is azt ajánlják, hogy amint megtudtad, hogy babás vagy szedd a magzatvédő vitamint és a folsavat.
Itt meg nem kapsz semmit orvos nélkül.
Akármilyen multivitamin jó, amiben van folsav és d vitamin. Egyébként szerintem inkább spanyol oldalakon nézd meg, hogy ott miket szoktak szedni a kismamák, és ebből mi az, ami nem vényköteles, valószínűleg jobban a hasznodra lesz, mint a magyar oldalak ajánlásai.
Egyébként semmilyen kárt nem tesz a fejlődősében az, hogy nem szedsz vitamint. Étkezz egészségesen, ennyi kb. Terhesvitamin előtt is születtek gyerekek a világon, semmi nem történik, ha nem kezded el azonnal szedni.
Honnan a vérből tudod, hogy 12 napos vagy? Az még két hét se....
Amúgy meg spanyol fórumon kérdezd, mi honnan tudjuk, hogy mit lehet kint kapni, és ami itthon kapható, azt meg tudod-e ott venni...
Magyarul, akkor még nem tudod, hogy terhes vagy-e :D
A terhességi heteket meg nem így számolják, úgyhogy orvosnak ne mondj olyat, hogy 12 napos terhes vagy, jó :D
Az utolsó menstruáció első napjától számítják a terhesség korát, nem a feltételezett fogantatás napjától.
Nyilvan ezzel tisztaban vagyok. En tud, hogy mikor fogant. Az mas, hogy az orvosi szakirodalomban az utolso menstruaciotol szamoljak. 2. Digitalis teszt is 1-2 hetet jelzett... Akkor most vagjam a gyogyszertaroshoz, hogy nem 3-4 hetet jelez? Nem, nem fogom hozza vagni. Mivel tisztaban vagyok azzal, hogy mikor fogant, illetve, hogy az orvosok mikortol szamoljak. De nyugodtan lehet hulyenek nezni attol fuggetlenul, hogy te vagy az aki a kerdes lenyeget nem fogta fel. 👏
En a kerdesen kivuli valaszokra nem igazan vagyok kivancsi, nem is az erdekel, hogy te jobban tudod-e hogy bennem mikor fogant meg a baba. Tovabbi szep estet. De tenyleg.
Ha azt akarod, hogy érteni lehessen a kérdésedet, akkor mi lenne, ha közérthető módon fogalmaznál, és nem úgy, hogy egy olyan dátumra alapozol, ami csak számodra ismert? Ezzel a 12 napos terhességgel nem lehet mit kezdeni, ezt csak te érted, ha nem írsz hozzá magyarázatot, ennyi, ezen nem kell megsértődni. Ráadásul, én aztán nem kívánom, hogy így legyen, de benne van a pakliban, hogy most még bármi lehet, hiszen akkor még nagy valószínűséggel nem is tartottál ott, hogy késett volna a menstruációd.
Amúgy meg írtam neked választ, de azt leszartad :D Leírom mégegyszer, hátha így már agyat ér :D
Akármilyen multivitamin jó, amiben van folsav és d vitamin. Egyébként szerintem inkább spanyol oldalakon nézd meg, hogy ott miket szoktak szedni a kismamák, és ebből mi az, ami nem vényköteles, valószínűleg jobban a hasznodra lesz, mint a magyar oldalak ajánlásai.
Egyébként semmilyen kárt nem tesz a fejlődősében az, hogy nem szedsz vitamint. Étkezz egészségesen, ennyi kb. Terhesvitamin előtt is születtek gyerekek a világon, semmi nem történik, ha nem kezded el azonnal szedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!