Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mivel nem jutottunk dűlőre a...

Mivel nem jutottunk dűlőre a születendő fiunk 2. nevében, a másfél éves fiunk segítségét vettünk igénybe. De tudom, h eme név miatt eléggé cikizve lesz, fogadjuk el a döntését?

Figyelt kérdés

Mert már nincs sok idő hátra,és igazándiból jól hangzik a név együtt.Viszont előre tudom,hogy mindenki a 2.nevéről az apára asszociál majd(mert ez az apa vezetéknevéből adódó beceneve).Viszont nem akarom hogy "kis...." legyen.Viszont mind az 1.mind a 2.neve ősi magyar név.

Szóval bízzak a nagy fiamban,és inkább majd védjem ki a hülye beszólásokat?

2010. máj. 10. 20:39
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Lehet egyszerűbb lenen ha leírnád melyek ezek a nevek! Amúgy meg gondolj bele hogy picinek ari de ez a baba is felfog nőni komoly beosztásban is dolgozhat olyan nevet adj neki ami 40 évesen sem ciki!
2010. máj. 10. 20:46
 2/15 A kérdező kommentje:
Édl Aladár Ede :-)
2010. máj. 10. 20:49
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ne a gyerek válasszon hanem Ti. Aladárról egyből a mézga jutott eszembe, másnak is az fog:) stb..
2010. máj. 10. 20:51
 4/15 anonim ***** válasza:
Nekem az Ede tetszik:-) inkább az Aladár a gond:-(
2010. máj. 10. 20:57
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem Ti válasszatok nevet a babának és ne a kisfiatok.Gratulálok!
2010. máj. 10. 20:57
 6/15 A kérdező kommentje:

a nagy pedig Bendegúz :-)

mi már csak ilyenek vagyunk.

mellesleg a nevek jelentései:

Aladár-Attila fia,egy ősuralkodó(németben)

Ede-Ond fia,éles,vagy a 7.gyermek

2010. máj. 10. 21:00
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Attól függetlenül, hogy szerintem mindkét név borzalmas, de iszonyú nyelvtörő, csak próbáld meg hangosan kimondani.
2010. máj. 10. 21:17
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

tényleg egy kicsit nyelvtörő...

Én második névnek olyat választanék, aminek a magánhangzói teljesen másak, mint az első két névé

2010. máj. 10. 22:26
 9/15 anonim ***** válasza:

Szia! A Bendegúz mellé azért nem illik az Aladár, mert mifelénk az kifejezetten nemzetiségi név... Csak nagyon barna bőrűeknek adják...

Bajnok, Botond, Bátor, annyi szép magyar fiúnév van.

[link]

2010. máj. 10. 22:52
 10/15 anonim ***** válasza:

Nem értem miért kell minden névre azt írni, hogy a kisebbség használja.

Én Kevint, Larát, Kirát stb is ismerek roma gyerekek között.

Nekem amúgy tetszik az Aladár Ede párosítás :-D

Az, hogy nyelvtörő, sajnos a vezetéknévből adódik, tehát ezen nem tudsz változtatni. Nekem is ilyen a vezetéknevem :-D

Én nem bántam meg, hogy a nagylányom segített a kicsi névválasztásában (a nagy is csak 2 éves). Mi azon a néven szólítjuk a picit, így jobban kötődött hozzá kezdetektől. Már a pocimban úgy hívta :-D

Szerintem nagyon szép így is a név, csak úgy adjátok neki, ha a TI döntésetek. Lehet a nagytól tanácsot kérni, de nektek kell a döntést meghozni. Mert ha nagyobb lesz, akkor ha nem tetszik a neki a neve, nem szabad a testvérét okolnia.

De csak azért elvetni, mert a nagytesó mondta vagy mert apát sokan így hívják, nem szabad.

2010. máj. 11. 07:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!