Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért ilyen nehéz a döntés?...

Miért ilyen nehéz a döntés? Segítség!?

Figyelt kérdés

Az a baj, hogy az eszem és a szívem rettenetes harcot vív.

Az eszem azt mondja vetessem el a gyermekem, a szívem pedig, hogy tartsam meg.

Ha az eszemre hallgatok, meghal egy kicsi élet, viszont tovább tudunk élni, nem lennénk annyira nagy sz@rban anyagilag, épp csődközelben áll a család.

Ha a szívemre, élni fog, egy új taggal bővül a család, lesz kistestvér.

Annyi gond van még, leírni is rengeteg, hátmég megélni.

A párom a kezembe adta a döntést, nem volt épp fair, mikor sikerült összehozni a kicsit. Ha azt mondom megtartjuk, elfogadja, és közösen várjuk a második babát. Viszont ettől is félek, mivan ha ugyan beletörődik, és végül olajra lép, mert beleroppan.

A szívem szakadna meg, ha nem tartjuk meg, viszont az jobban fájna ha az elsőszülöttünk azért mert anya rossz döntést hozott, nélkülöznie kell, akár engem(persze az is fájna, hogy a tesó is csak azt hallja nem jut kicsim, majd)

És persze, lehet jobb lesz a holnap, megszűnnek az anyagi gondjaink, nem csak 10000ft marad a pénzünkből miután befizetünk minden számlát. Ha erre gondolok, hogy akár jó is jöhet, még nehezebb azt mondani, hogy nem tartjuk meg.

De rosszabb is jöhet...

Nagyon nehéz.

Segítsetek valahogy.

2010. máj. 10. 14:15
 1/7 anonim ***** válasza:
56%
Nagyon sajnállak, hogy ilyen nehéz döntés előtt állsz, de a döntést neked kell meghoznod. Mérlegelni a lehetőségeket, azt, hogy meg tudnád-e bocsájtani magadnak, ha elveteted a babát, vagy hogy hibáztatnád-e őt egy életen át, amiért megtartottad és esetleg így mélypontra kerültök. Mert ha úgy veteted el, hogy sose bocsájtod meg magadnak, akkor beleroppansz és az senkinek sem jó, de ha megtartod és őt hibáztatod majd a dolgokért, akkor egy lelki sérült gyerek és anya lesz belőletek. Szóval akárhogy is döntesz, soha ne bánd meg, mert nem lesz életed. Ha megtartod, szeresd, ha nem, felejtsd el. Neked kell tudnod, hogy ezt meg tudod-e tenni. Túllépni és felejteni. Én sajnos magamról tudom, hogy sosem lépnék túl rajta és beleroppannék. De kívánom neked, hogy meg tudd hozni a számotokra helyes döntést, és ha esetleg megtartod, akkor remélem jobb anyagi helyzetbe kerültök majd.
2010. máj. 10. 14:37
 2/7 anonim ***** válasza:
72%

Hát én megtartanám. Igaz, hogy mi is a béka feneke alatt vagyunk anyagilag, de én bízom benne, hogy csak jobb jöhet ennyi rossz után. Nekünk még 10ezer sem marad, mert éppen hogy ki tudom fizetni a számlákat, tudok venni pelust, de így sem panaszkodom. Segítség mindig akad, a párom is eljár hétvégén maszekolni, jut mindenre, amire kell. Lehet, hogy nem eszünk havonta csak 3szor húst, de nem is vagyunk oda érte. Nem vagyunk koszosak, putisak, a fiam szépen növekszik.

Az abortusz is pénzbe kerül... És ha már van egy baba, akkor már sokmindent örökölhet tőle a kistestvér.

2010. máj. 10. 14:39
 3/7 anonim ***** válasza:
56%

Teljesen egyetértek az előzővel! Márhogy ebben h ahogy döntesz azt "bocsásd meg" magadnak! Hiszen te így is, úgy is a legjobbat akartad!

Mi mondjuk ugyanebben a cipőben jártunk, de én megtartottam a kistesót, mivel minden vágyunk egy lány volt a fiunk mellé, és éreztem legbelül hogy ő egy kislány és ki tudja legközelebb sikerülne e kislány újra.

A terhességem felénél a férjem még a munkáját is elveszítette, majdnem ránkdőlt az öösszes hitelünk, de végül szülés előtt 1 hónappal jött egy sokkal jobb és ő éjt nappallá téve melózik ugyan, de lassan kászálódunk ki a gödörből.

És van egy gyönyörű, mosolygós, tündéri 7 hós lányunk:)

Én hiszek abban h ha nagyon xar minden akkor onnan már csak felfelé vezet az út.

Amúgy is két gyereket szerettünk volna és nem bántam meg semmit.

2010. máj. 10. 14:42
 4/7 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy ez a hónap is olyan, amikor a manó pelusát is hitelre veszem ismerőstől.

Kaja: grízestészta kétnaponta. A manónak igyekszem normális kajákat csinálgatni, venni, de azok sem a hűdék.

Teljesen lemerült a szervezetem is, a terhesvitamin sem két fillér, és szükségem lenne rá.

Tény, hogy kiságy, babakocsi van a tesótól, de pl mi van akkor ha nem lesz tejem, a tápszer is sok pénz...

Annyi olyan kérdés amit most nem lehet megválaszolni.

Amit az első válaszoló írt, mi van ha őt hibáztatom majd, ha nem jól alakul az életünk.

Vagy beleroppanok mert elvetetem.

Az sem jó ha éhezünk, az sem ha lelkileg rámegyünk:S

2010. máj. 10. 14:55
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Én azt mondom, ha ennyire nagy a gáz-inkább nem tartanám meg.

Én nem vagyok abortusz párti (de nem kövezek meg senkit aki így dönt). Mindenki maga tudja, érzi. Lehet észt osztani, tanácsot adni... Segíteni nem tudunk, nem látunk se az életetekbe, se a jövőtökbe-de még a miénket sem ismerjük.

Sosem áldoznám fel a már meglévő gyermekemet, nem tenném ki szűkölködésnek, még akkor sem, ha a szívem megszakadnak.

Ahol már a pelus is hitelre megy, ott nagy gondok vannak :( És szeretetből még senki nem lakott jól. Mi van ha egyszerre lesznek betegek-iszonyú drágák a gyógyszerek...annyi mi van ha létezik (sajnos).

Lehet, hogy holnap jobb lesz-de ma ma van, ma kell dönteni :(

2010. máj. 10. 18:40
 6/7 anonim ***** válasza:

Hát így, ebben a formában tényleg az a jobb, ha elveteted. De arra lesz pénzetek? Önkormányzat, családsegítő nem tud segíteni? Párod hol, mit dolgozik, esetleg neki másodállás? Te otthon nem tudsz felvállalni kisebb maszek melókat? Varrás - esetleg környékbeli idős néniknek bevásárlás, gyógyszer íratás...

Mennyi idős a meglévő baba? És mit jelent, hogy a párod nem volt fair, mikor összehoztátok az újabb babát?

2010. máj. 10. 21:01
 7/7 A kérdező kommentje:

Nem szedhetek fogamzás gátlót, és megbeszéltük az ő feladata a védekezés. Na ezt kihagyta.

Január óta ennyire sz@r a helyzetünk. Előtte jól ment minden. De most:S

Az abra, sajnos/szerencsére van anyagi keret

2010. máj. 11. 08:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!