Van valami támogatás kint Németországban ha van egy gyerkőc?
ma 17:45
en ugyan alapfoknal jobban, de kozepszintnel rosszabbul beszelek. 3 evvel ezelott jottem ki es teljesen egyedul inteztem mindent magunknak, tehat ugy erzem lehetne nagy a szam ilyen teren (megis csendben elunk), ugyanis en mindennek utana neztem illetve kerdeztem, ha valamit nem tudtam. nem igenyeltem semmifele segelyt, pedig jogosultak lettunk volna ra, plane az elejen. (nevezetesen a Wohngeldre), teha ennyire eloskodunk, nekunk senki nem fizet semmit. amit egyedul kapok az a csaladi potlek, semmi tobb. de te meg mindig nem irtad meg melyik bolcsode/ovoda az, ahol 6-700 eurot kernek el egy honapra.
Kedves hármas válaszoló. Nem tudom miből következtetted ezt a hülyeséget de ne is zavartasd magad hogy lány vagyok. :D
A magánovik drágák egyébként, nem vagyok képben hogy mi hogyan van kint németben, csak azt írtam amit bnőm írt. Ő pedig utána nézett/kérdezett a dolgoknak és onnan szedte ezeket. Én csak feltettem a kérdést mert segíteni szeretnék neki amennyiben tudok.
1. Ott sokkal könnyebben talál segítséget, mint MO-ról egy kívülálló, márcsak azért is, mert nem mindenhol egyformák a jogi szabályzások.
2. "Mert pl van állami (amiben max 25 fő lehet) két évvel előbb kell jelentkezni hogy kapj helyet. Ezt mondta a nő neki ott."
Ezt nem tartom valószínünek, eddig ilyet nem hallottam sehol.
De szintén a barátnöd gyerekének az apja - feltehetöen ö német - jobban tud intézkedni.
Wohngeldet megkérdezték és ha 1000 euro az együttes keresetük akkor jár 70-200 euro közötti, de nekik 2000 felett volna, nem jár!
Elterngeld első évben jár, mivel dolgozott előtte egy évig, ami fizuja 60 %- a az lesz kb 500- 600 euro, azt még nem tudja pontosan, de EGY ÉVIG JÁR CSAK! Kindergeld 18 éves koráig jár, 192 euro.
Az óvóda valóban nincs 700 euro, de a bölcsi igen. De vannak helyek, ahol alig van valami és elkérik rendesen az árát. Bár amit ő kinézett már most ovit ott pl tanulnak zenét, még egy nyelvet és van külön kézügyességes terem, udvaron sok jó játék és külön mozgás fejlesztő cuclik is ő 200 euro most... de mindenhol azt írják, hogy attól függ, hány fő lesz, hisz eloszlik annyi felé.
Erziehungsgeld és egyszeri 150 euro mind Bayernben van, 2015 ben megszüntették mindenhol egyedül Bayern lázadt fel és hozták nekik vissza.
Az a táblázat amit bemásolt az egyik válaszadó, az csakis ÁLLAMI ovira vonatkozik az a nagyon minimális összeg, ahol csak kaját kell fizetni, de még az sem nagyon kapja meg, aki születése előtt jelentkezik 😀 mert annyira korán jelentkeznek. De nem is akarja, mert vallásos suli, amivel nincs baja tényleg... de úgy gondolja, hogy majd suliba legyen ez ha szeretné, mint hittan tanulja, de nem akar semmit rákötelezni.
De nem hiszi, hogy ovi attól függne mennyi az ember keresete mert mint mondta, amiket ő nézett ki ovikat, azok 30 km-es körzetükben vannak (szal úgy kell vinnie) és 4 órára 150- 200 euro között vannak. Persze hozzátartozik hogy 8 órás is max 100 euroval több.... de ha nem muszáj nem szeretné 4 óránál több időre bedugni.
És jelenleg egy faluban laknak, ahol nincs ovi mert igazából a mellettük lévő Illerieden (városhoz) tartoznak. Tehát, helyileg ott van, ami tőlük 5 km, de ez a város se túl nagy, itt is egy doki van és egy ovi, egy suli az is állami, amibe nehéz bekerülni és mint írta vallásos... kötelez dolgokra, pl ők nem fizetnek egyház adót, ezért nem is mehetnének. Ami amúgy fizetés nem tudom hány százaléka lenne, ha itt vallásosnak vallod magad, kb havi 100-150 euro (30- 45 ezer ft ) de nem probléma ő viszi tovább is, tőlük 30 km - es körzetben van vagy 20 ovi, van két autójuk szal megoldható szerencsére.
Ezeket bnőm írta nekem, próbáltam normálisan bemásolni. Tehát csak azt írtam amiket ő nekem, mivel én vagyok csak ide regisztrálva még mielőtt bárki beszólnak nekem vmit. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!