Legtöbb ember miért örül még napjainkban is jobban egy
fiúgyermeknek, mint egy kislánynak?
Nem tudom! Az en parom kislanyt szeretne. :) Persze ha fiu lesz ot is szeretni fogja, de o lanyt szeretne :) Nagyon ember fuggo van akinek azert fontos hogy tovabb vigye a csalad nevet. Baratnomeknel ez volt a kedves apuka indoka.
22N
2017. márc. 2. 10:53
Ez egyalatlan nem igy van, hol hallottad?
Esetleg a muszlim hiradot nezted ? Mert ott igen.
2017. márc. 2. 11:03
Mert annyira mélyen berögződött a társadalmi tudatba, hogy a fiúgyerek értékesebb. Tud háborúzni ha kell és házat építeni. Én elsőre lányt akartam nagyon, mert megijesztett, hogy a fiúk pörögnek, hangosak. Amikor megszületett a kislányunk, egy ismerős megkérdezte, nem szomorú-e az apa, hogy lánya született? Mérges voltam rá, hogy lehet ilyen hülyeséget kérdezni, örül, hogy van és egészséges! Azóta van két fiunk (és még egy lányunk is) és nagyon örülök Nekik! De soha nem számított amikor babát vártam, hogy fiú vagy lány lesz. Szerintem gyönyörű, ha csak lányok vannak egy családban, mert olyanok mint egy szép virágcsokor. Ha csak fiúk, akkor egy szuper jófej csapat lehet belőlük. Ha vegyes, akkor jó hogy mindkét nem örömeit átélhetik a szülők. De teljesen mindegy, hogy aki érkezik, az épp fiú vagy lány. Hatalmas csoda mindkettő.
2017. márc. 2. 11:05
4/18 A kérdező kommentje:
2. Nem a muszlim híradót nézem, ahogy olvastam itt a gyakori kérdéseken, még most is elég sok olyan van.
Mert azt hiszik, hogy értékesebb. Ő viszi tovább a nevet.
Mikor terhes voltam, párom is kisfiút szeretett volna, de mikor a 18.heti UH-n egyertelműen lányt mondtak, elsírta magát, mert annyira boldog volt, hogy láthatta- hallhatta a szívdobogását. És szereti, imádja a kislányunkat. Nem számít, csak egészséges legyen, és így is lett. A szemünk fénye.
2017. márc. 2. 11:09
A környezetemben én ezt csak az idős néniken látom.
Mi kislányt szeretnénk mindketten, és még senki nem jegyezte meg, hogy fiú jobb lenne. Persze annak is örülnénk, de ez goromba beszólás.
2017. márc. 2. 11:26
Az is így zavar, ha valaki lánynak örülne jobban ? Gondolom nem.
Ha tetszik, ha nem, nem egyforma a két nem. Másképp kell öltöztetni, más a jellemük stb stb. Valakinek a kisfiú aranyosabb, valakinek a kislány. Nekem pl. a kisfiú. Úgyis több a nő Európában. Elég van belőlük. Ázsiában fordítva van az arány. Igenis a név is fontos sokaknak. Tovább viheti ugyan a női ág is, de előbb-utóbb valamelyik generáció dobja a férje családnevéért.
2017. márc. 2. 11:51
Még valami. Mielőtt valaki beszól, olvassa el a többi hozzászólást is. Van aki lányt szeretne jobban.
2017. márc. 2. 11:52
Én 30 hetes terhes vagyok és kislányunk lesz. Sajnos ez nagyon is élő probléma manapság. Már jó néhányszor mondták lesajnálóan az ismerősök, hogy nem baj, majd a következő hátha fiú. Szomorú, hogy sokan még ilyen régimódian gondolkodnak, mi nagyon örülünk, hogy lányunk lesz.
2017. márc. 2. 12:02
én is fiút szerettem volna mindig is. és nem is azért hogy a fiúk "értékesebbek", már ilyen szempontból a nők is ugyan úgy "felkapaszkodtak", nem ugyan az van mint régen hogy a nő a háztartásért felel csak. tehát nekem nem ilyen szempontból volt fontos hogy fiam legyen, egyszerűen nem vagyok én sem az a csajos típus. már van egy fiam, most megint terhes vagyok és úgy tűnik kislányom lesz, ami még nem 100% de azért ismerkedek a gondolattal. tehát ugyan úgy szeretni fogom, csak furcsább lesz. többet fogok aggódni miatta mikor már kamaszodik. sokkal védtelenebbek mint pl egy közel két méteres férfi, ami egyszer a fiam lesz.
2017. márc. 2. 13:05
Kapcsolódó kérdések: